شما هم از قطعی مکرر شبکه وایفای خود خسته شدهاید؟ این قطعیهای وقت و بیوقت واقعاً آزاردهنده است مخصوصاً که کار مهمی داشته باشید و فرصت برای انجام کارتان کم باشد. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث این قطعیها میشود که یکی از رایجترین دلایل آن خرابی روتر است. در این مقاله مشکل قطعی وای فای روتر را مورد بررسی قرار میدهیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا راهحلی برای مشکل قطعی وای فای روتر را کسب کنید.
شناسایی مشکل قطعی وای فای روتر
روتر بیسیم جزء دستگاههای مکانیکی است که امکان دارد با دلایل مختلفی دچار خرابی شود. از جمله مشکلاتی که روتر بیسیم با آن مواجه است میتوان به قفل کردن، خراب شدن یکی از ماژولهای سختافزاری و یا مشکلات نرمافزاری اشاره کرد، این موارد سبب قطعی ارتباط بیسیم با روتر میشود.
دلایل قطعی شبکه وایفای
به طور کلی قطعی وایفای به چند دلیل مختلف اتفاق میافتد که هر کدام به قرار زیر است:
۱. وایفای قطع است و هیچ سیگنال یا نام شبکهای مشاهده نمیشود.
۲. وایفای وجود دارد، اما برقراری اتصال ممکن نیست.
۳. اتصال به وایفای وجود دارد، اما اینترنت در دسترس نیست.
۴. وایفای و اینترنت در دسترس هستند، اما بستههای اطلاعاتی ارسال نمیشوند.
- فرکانس اشتباه
در زیر هر کدام از این موارد را به طور کامل مورد بررسی قرار میدهیم و راهحل درست را در اختیار شما قرار میدهیم.
وایفای قطع است و سیگنال یا نام شبکه وجود ندارد
در صورتی که وایفای شما قطع است یا به عبارتی چراغ شبکه بیسیم روتر قرمز شده است به این معناست که جریان برق قطع است و یا نوساناتی در ولتاژ وجود دارد، بهروزرسانی میانافزار روتر با مشکل روبرو شده، تنظیمات روتر به هم خوردهاند یا روتر هک شده است. همه این موارد دلیلی بر قطعی وایفای شما است. اگر با این مشکلات مواجه شدید باید دلیل به وجود آمدن مشکل را شناسایی کنید. اما راه حل چیست؟
برای رفع مشکل قطعی وای فای روتر بررسی کنید که مشکل از روتر است یا دستگاهی که قصد اتصال به روتر را دارد. مثلاً اگر میخواهید با لپتاپ خود به وایفای وصل شوید اما لپتاپ شبکه بیسیم را پیدا نمیکند، پیشنهاد میکنیم به وسیله یک دستگاه دیگر مثل گوشی موبایل یا تبلت به شبکه وایفای وصل شوید. در صورتی که با دستگاه دیگر به روتر وصل شدید پس میتوان نتیجه گرفت روتر شما مشکلی ندارد و مشکل از لپتاپ شما است.
اما اگر دستگاههای دیگر نیز به روتر وصل نشدند پس باید به سراغ روتر بروید. اول روتر را خاموش و روشن یا به عبارتی ریاستارت کنید. در صورتی که وایفای بی دلیل قطع شده باشد امکان دارد روتر قفل کرده باشد و یا مشکلی جزئی براش به وجود آمده باشد که با یک خاموش و روشن کردن روتر این چنین مشکلات عادی رفع میشود. یکی دیگر از دلایل مهم قطعی وایفای نوسانات برق یا مشکلات جوی است پس این مورد هم در نظر بگیرید.
پنل مدیریتی روتر را بررسی کنید
در صورتی که مشکل قطعی وای فای روتر با ریاستارت کردن روتر برطرف نشد باید به سراغ پنل مدیریتی وایفای خود بروید و تنظیمات شبکه بیسیم خود را مورد بررسی قرار دهید. در بعضی از مواقع وجود یک باگ تنظیمات روتر را به هم میریزد و باعث قطعی شبکه وایفای میشود. در این قسمت نخست مشاهده کنید که SSID یا همان نام شبکه، درست تعریف شده باشد. گذرواژه تغییری نکرده باشد و همین طور باند رادیویی دچار تغییر نشده باشد. بروز تغییر در هر یک از موارد بالا میتواند باعث قطعی وایفای شود. در گام بعد وارد تنظیمات پیشرفته روتر شوید در این قسمت مطمئن شوید که گزینه پنهانسازی نام شبکه فعال نباشد. اگر این گزینه فعال باشد به طور عادی شبکه وایفای به وسیله دستگاههای همراه قابل شناسایی نیست.
بهروزرسانی میانافزار روتر
اگر طبق توضیحات بالا، تنطیمات پنل مدیریتی روتر خود را بررسی کردید و در آن مشکلی وجود نداشت و هنوز مشکل قطعی وای فای روتر شما رفع نشده در این مرحله باید به سایت شرکت ارائهدهنده روتر مراجعه کرده و بررسی کنید که آیا بهروزرسانی برای روتر یا خبری مهم برای کاربران روتر منتشر شده است یا نه؟ در بعضی از موارد وجود یک مشکل بزرگ امنیتی یا یک مشکل در سختافزار روتر بیسیم باعث قطع شدن شبکه وایفای میشود. در این مواقع کمپانی سازنده روتر میانافزاری برای رفع این مشکل ارائه میدهد. این میانافزار نقش سیستمعامل را برای روتر ایفا میکند و اگر مشکلی در میانافزار به وجود آید به طور مستقیم روی عملکرد روتر تاثیر دارد.
روتر را به صورت سیمی بررسی کنید
در بعضی از موارد نیز مشکل قطعی وای فای روتر به دلیل وجود سیگنالهای مزاحم یا تداخل فراکانسها میباشد. برای مطمین شدن از این مشکل روتر را با استفاده از سیم به کامپیوتر یا لپتاپ وصل کنید. در صورتی که باز هم ارتباط اینترنتی برقرار نشد، متوجه میشویم که مشکل از روتر نیست و در این مواقع باید با کمپانی ارائهدهنده خدمات اینترنتی تماس برقرار کنید.
با شرکت ارائهدهنده روتر یا نمایندگی خدمات پس از فروش تماس بگیرید
اگر همه موارد بالا را بررسی کردید و مشکل قطعی وای فای روتر شما برطرف نشد به احتمال زیاد مشکل از طرف شرکت ارائه دهنده روتر است باید با نمایندگی ارائهدهنده روتر تماس حاصل نمایید، زیرا احتمالاً مشکل از یک خرابی سختافزاری برای روتر است.
توجه داشته باشید که خودتان روتر را باز نکنید زیرا رفع این مشکل نیاز به دانش و مهارت خاص خود دارد و باید به دست متخصصان این حوزه رفع شود. اگر خودتان روتر را باز کنید و به هر دلیلی بخشهای دیگر دچار آسیب شوند گارانتی محصول شما باطل میشود.
فرکانس اشتباه
موردی که در مشکل قطعی وای فای روتر بسیار دیده میشود فرکانسهای اشتباهی میباشد که فرد در دستگاه خود انتخاب میکند. به طور مثال فرض کنید دارای یک روتر دو بانده هستید و شما فرکانس پنج گیگاهرتز آن را اکتیو کردهاید اما دستگاه شما ( گوشی موبایل یا لپتاپ) اصلاً فرکانس ۵ گیگاهرتز را پشتیبانی نمیکند یا اصلاً این فرکانس غرفعال است. به همین دلیل هرچه شما در فهرست شبکههای وایفای بگردید وایفای شما پیدا نمیشود.
این اتفاق میتواند در سمت روتر یا مودم بیفتد. در این مواقع باید تنظیمات فرکانسهای روتر و همچنین تنظیم فرکانسهای گوشی یا لپتاپ خود را به طور کامل بررسی کنید و مطمئن شوید که فرکانسها فعال و عمومی هستند تا اگر مشکل قطعی روتر از غیرفعال بودن فرکانس و یا پشتیبانی نکردن از فرکانس باشد رفع شود.
کلام آخر
در این مقاله مشکل قطعی وای فای روتر را بررسی کردیم و برای هر کدام راه حلی در اختیار شما قرار دادیم. با خواندن این مقاله به راحتی میتوانید مشکل قطعی وای فای روتر خود را شناسایی و رفع کنید. مشکلات نرمافزاری روتر به مراتب راحتتر رفع میشود اما توجه داشته باشید که برای رفع مشکلات سختافزاری روتر باید از متخصصان این حوزه کمک بگیرید. در برخی موارد با یک ریاستارت ساده روتر، میتوانید مشکل قطعی وای فای روتر خود را برطرف کنید. در صورت وجود هرگونه سوال میتوانید در قسمت ثبت نظر از ما بپرسید. در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ میدهیم.
ممنون که تا انتهای مقالهی مشکل قطعی وای فای روتر با ما همراه بودید. امیدواریم مشکل قطعی وای فای روتر خود را با خواندن نکاتی که گفتیم به راحتی رفع کنید و از این موضوع آزاردهنده راحت شوید. راستی مشکل قطعی وای فای روتر شما از چی بود؟ آیا شما هم راه حلی برای رفع مشکل قطعی وای فای روتر دارید که ما در این مقاله بیان نکرده باشیم؟ تجربه خود را با ما درمیان بگذارید.
منبع : https://www.highspeedinternet.com/resources/no-internet-connection-troubleshooting-guide
1 دیدگاه در “شناسایی مشکل قطعی وای فای روتر + حل آن”
سلام
من یک مودم نو tplink 8961 n v4 خریدم و اینترنت مخابرات و هرکاری کردم مودم به اینترنت متصل نشد و مخابرات هم جوابی بهم نداد،،در قسمت استاتوس مودم به محض اینکه pppoe رو تنظبم میکنم down میشه ولی Bridge up هست…
هیچ کسی تا الان بهم نگفته که آیا مودم مشکل داره یا شبکه مخابرات؟؟؟
لطفا اگر تجربه ای دارید کمک کنید