مقایسه محصول

باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

فهرست مطالب

شاید شما هم در مشخصات برخی از دستگاه‌های دیجیتال مثل تلفن هوشمند و یا مودم خود با اعداد 2.4GHz و 5GHz مواجه شده‌اید و برای‌تان سوال است که این اعداد به چه معناست و تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز در چیست؟ در این مقاله از پرشیا سیستم به این سوالات شما پاسخ می‌دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها با ما همراه باشید.

استانداردهای وای فای به چه صورت است؟

در این بخش ابتدا شما را با استانداردهای وای فای آشنا می‌کنیم سپس به سراغ تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز می‌رویم. به طور کلی وای‌فای یک روش اتصال به اینترنت است. اتصال به اینترنت از طریق وای‌فای به کمک امواج صوتی انجام می‌گیرد.

این روش اتصال به اینترنت دارای استانداردهایی به نام IEEE Standards است که در دستگاه‌های گوناگون مانند لپتاپ، تبلت و تلفن هوشمند برای اتصال به وای‌فای، استفاده می‌شود. به بیان دقیق‌تر، تمام دستگاه‌ها از یک استاندارد وای‌فای با نام IEEE 802.11 استفاده می‌کنند که این استاندارد زیرمجموعه‌هایی دارد، که این زیرمجموعه‌ها با گذاشتن یک عدد بعد از 802.11 نشان داده می‌شوند. مثلاً در انواع مودم‌ها دو استاندارد 802.11n  و 802.11ac بیشترین استفاده را دارند. لازم به ذکر است که هر کدام از این استانداردها کیفیت و کارایی خاص خود را دارند.

استاندارهای وای‌فای چه اهمیتی دارد؟

با دانستن استاندارد وای‌فای می‌توانید متوجه شوید که شبکه وای‌فای شما برای انتقال اطلاعات چه سرعتی دارد و دارای چه محدوده پوششی است. در واقع شبکه وای‌فای برای منتقل کردن اطلاعات از امواج رادیویی بهره می‌برد و در استانداردهای گوناگون خود از فرکانس‌های رادیویی مختلفی استفاده می‌کند. با توجه به این موضوع، مسئله شبکه بی‌سیم یا باند فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی بیان می‌شود و بهتر است تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز را بدانیم. با ما همراه باشید تا شما را با هر یک از این موارد و تفاوت‌هایشان آشنا کنیم.

آشنایی با باند 2.4 گیگاهرتز

باند 2.4 گیگاهرتز یک فرکانس رادیویی است که در دستگاه‌های گوناگون مثل مایکروویو، تلفن‌های بی‌سیم، مودم اینترنت و … از آن استفاده می‌شود. البته لازم به ذکر است که در مودم‌های اینترنت فرکانس‌های دیگری نیز به کاربرده می‌شود. از جمله ویژگی‌های باند 2.4 می‌توان به طول موج بالای آن اشاره کرد که این طول موج بابا باعث پوشش محدوده وسیع و توانایی گذر از اجسام سخت مانند دیوار می‌شود. سرعت انتقال اطلاعات باندهای 2.4 گیگاهرتزی در شبکه‌های وای‌فای برابر با ۴۵۰ تا ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه است. به عبارتی مودم‌هایی که دارای استاندارد 802.11b/g/n هستند از فرکانس بی‌سیم ۲.۴ گیگاهرتزی استفاده می‌کنند و حداکثر سرعتی که یک مودم با این باند می‌تواند دارا باشد چیزی بین ۴۵۰ تا ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه می‌باشد.

آشنایی با فرکانس 5 گیگاهرتز

در سال ۲۰۱۳ به همراه استاندارد بی‌سیم 802.11ac باند ۵ گیگاهرتز نیز به دنیای مودم‌های اینترنت ارائه شد. این باند نسبت به باند ۲.۴ گیگاهرتز دارای طول موج کوتاه‌تری است به همین دلیل برای استفاده در محیط‌های کوچک‌تر کارآمد هستند. باند ۵ گیگاهرتز به خوبی باند ۲.۴ گیگاهرتز قادر به عبور از موانع سخت نیست، همچنین در فضاهای بسته پوشش خوبی ندارد اما به جای آن می‌تواند اتصال پایدارتر با سرعت بالا را در فاصله‌های نزدیک فراهم کند.

باند ۵ گیگاهرتز اطلاعات را تا سرعت ۱۳۰۰ مگابیت برثانیه انتقال می‌دهد و مودم‌های جدید قادرند با باند ۵ گیگاهرتز اطلاعات را با سرعت بیشتری انتقال دهند. اگر شما هم در جایی وای‌فای ۵ را شنیدید به معنی این است که این وای‌فای روی فرکانس ۵ گیگاهرتز می‌باشد. جدیداً باند فرکانسی دیگری با عنوان ولی‌فای ۶ ارائه شده است که با استاندارد 820.11ax عرضه می‌شود و بروزترین فرکانس بی‌سیم به حساب می‌آید. شایان ذکر است که WIFI 6 هنوز به طور وسیع در مودم‌ها و شبکه‌های بی‌سیم به کار برده نشده است. حال که با باندهای ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز آشنا شدید وقت آن رسیده که به سراغ بررسی تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز بریم.

تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز در چیست؟

تا اینجای مطلب به طور کلی با استاندارهای وای‌فای و باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز آشنا شدید. شاید کم و بیش با تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز نیز آشنا شده باشید اما در این قسمت به طور کامل تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز را برای شما بیان می‌کنیم.

تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز از نظر پوشش محدوده

همان طور که پیش‌تر نیز خواندید یکی از تفاوت‌های مهم بین دو فرکانس بی‌سیم ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز در محدوده‌ای است که پوشش می‌دهند. مودم‌هایی که دارای فرکانس 2.4 گیگاهرتزی هستند می‌توانند محدوده گسترده‌تری را پوشش دهند و در محیط فضای بیشتری را سیگنال‌دهی کنند زیرا می‌توانند از موانع سخت مانند دیوار عبور کنند. با این تفاوت که فرکانس 5 گیگاهرتزی قدرت کم‌تری برای عبور از اشیا دارد و از این رو در فضای باز عملکرد بهتری را نسبت به فضای بسته دارند. پس توجه داشته باشید که درست است که وای‌فای ۵ جدیدتر است و عدد بالاتری دارد ولی این بیانگر برد بیشتر این وای‌فای از باند ۲.۴ گیگاهرتز نیست.

تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز از نظر سرعت انتقال اطلاعات

یکی دیگر از تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز مربوط به سرعت منتقل کردن اطلاعات و پایدار بودن در اتصال اینترنت است. در این مورد مودم‌هایی که روی فرکانس ۵ گیگاهرتز کار می‌کنند عملکرد بهتری دارند. همان‌ طور که خواندید مودم ۵ گیگاهرتز اطلاعات را با سرعت تقریباً ۱۳۰۰ مگابیت بر ثانیه منتقل می‌کند که تقریباً سرعتی دوبرابر نسبت به مودم‌های ۲.۴ گیگاهرتز دارد. فرکانس ۵ گیگاهرتز از نظر پایداری سیگنال و ارتباط عملکردی نیز بهتر از باند ۲.۴ گیگاهرتز است.

به طور کلی می‌توان گفت مودم‌هایی که روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز کار می‌کنند دارای برد سیگنال بیشتری هستند و حتی در زمانی که از مودم فاصله می‌گیرید هم قدرت سیگنال بیشتری دارند. اما مودم‌هایی که روی فرکانس ۵ گیگاهرتز کار می‌کنند دارای سرعت بیشتری هستند پس برای دیدن لایوها و بازی‌های آنلاین عملکرد بهتری دارند البته که باید به اندازه کافی به مودم نزدیک باشید تا از عملکرد خوب آن لذت ببرید.

مودمی هست که هر دو باند ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز را پشتیبانی کند؟

با خواندن مطالب بالا شاید برایتان سوال پیش بیایید که آیا مودمی هست که هر دو فرکانس را داشته باشد؟ یعنی بطور همزمان بتوان از ویژگی‌های هر دو فرکانس بهره‌مند شویم؟ جواب مثبت است. در بازار امروز مودم‌هایی با عنوان مودم‌های دو بانده وجود دارند که قادرند به طور همزمان روی دو فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز اینترنت را ارائه دهند.

 از آنجایی که مودم‌های دو بانده دارای استانداردهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز هستند می‌توانند اینترنت را تا سرعت 2167 مگابیت بر ثانیه ارائه دهند از این رو دسترسی به سرعت آپلود و دانلود بالاتر را ممکن می‌سازند. مودم‌های دو بانده برای دستگاه‌های جدیدی که به وای‌فای ۵ مجهز هستند کارآمد است از این رو می‌توان از قابلیت‌های جدید دستگاه مجهز به وای‌فای ۵ استفاده کرد و اتصال پایدارتر و بهتری را تجربه کرد.

کلام آخر

زمانی که می‌خواهید اقدام به خرید مودم کنید داشتن اطلاعاتی در مورد باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز و همچنین تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز به شما در انتخاب بهتر کمک می‌کند. شما باید با توجه به نیاز خود مودم مورد نظر را انتخاب کنید به طور مثال اگر برای مصارف خانگی نیاز به مودم دارید و در خانه اتاق‌های زیادی دارید که در هر اتاق نیاز به اتصال اینترنت دارید پیشنهاد می‌کنیم از مودم‌های ۲.۴ گیگاهرتز استفاده کنید. اما اگر مودم‌تان به شما نزدیک است و اهل بازی‌های آنلاین و دیدن استریم هستید مودم‌هایی که دارای شبکه بی‌سیم ۵ گیگاهرتز هستند برای شما مناسب است.  با خرید مودم ۲ بانده نیز از قابلیت‌های هر دو باند ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز بهره‌مند می‌شوید.

منبع:

https://kb.netgear.com/29396/What-is-the-difference-between-2-4-GHz-5-GHz-and-6-GHz-wireless-frequencies

https://www.actcorp.in/blog/difference-between-2.4ghz-and-5ghz-wifi

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
02154871200