تکنولوژی وقتی برای بشر مفید خواهد بود که بتواند کارایی و کیفیت تجهیزات الکترونیکی را بهبود ببخشد. یکی از تجهیزات الکترونیکی مهم و ضروری، دوربین مدار بسته است. تنها مشکلی که کاربران هنگام استفاده از دوربینهای مدار بسته با آن مواجه هستند، وضوح و کیفیت تصاویر است. نویزهای موجود در محیط، سد راه ارائه تصاویری با کیفیت خوب در دوربینهای مداربسته شدهاند. شرکتهای تولیدکننده دوربینهای مدار بسته در این راستا خلاقیتی به خرج دادند و فیلتر DNR در دوربین مداربسته را پدید آوردند.
میدانیم وضوح تصاویر در این وسایل امنیتی مسئله مهمی است و هر فناوری در این راستا پرکاربرد خواهد بود. همچنین وجود این تکنولوژی امنیت بیشتری را در محیط فراهم میسازد. فیلتر DNR در دوربین مدار بسته، موضوعی است که در این مقاله از سایت پرشیاسیستم میخواهیم به آن بپردازیم. آشنایی شما با فناوریهای مختلف در دوربینهای مدار بسته، این امکان را میدهد که شما یک انتخاب عالی در خرید دوربینهای مدار بسته داشته باشید. پس با ما همراه باشید تا صفر تا صد اطلاعات در مورد فیلتر DNR در دوربین مداربسته را در اختیار شما بگذاریم.
نویز در تصاویر به چه معناست؟
در ابتدا لازم دانستیم کمی در مورد نویزهای تصاویر توضیح دهیم تا فایده فیلتر DNR در دوربین مداربسته را بهتر درک کنید. به هر عامل مزاحمی که کیفیت و وضوح تصویر را کاهش میدهد، نویز میگوییم. در کل این نویزها کارایی دوربینهای مدار بسته را زیر سوال میبرند. در تصاویر دوربینهای مدار بسته دو نوع نویز وجود دارد. این دو نوع عبارتند از:
1) نوع اول
نویزهای الکترونیکی هستند و به طور معمول منظور از نویز در تصاویر، نویزهای الکترونیکی هستند. آنها به شکل نقاط کوچک رنگی در تصاویر دوربین دیده میشوند. با تاریکی محیط آنها بیشتر در تصویر خودنمایی میکنند و قطعا وجود چنین نقاطی در صفحه برای شما آزاردهنده خواهد بود. همچنین میتوان گفت که مهمترین عامل ایجاد نویزهای الکترونیکی، تقویت بیش از حد میزان سیگنال تصویر دوربین در هنگام شب یا نورهای کم است.
2) نوع دوم
به نویزهای الکترومغناطیسی تعلق میگیرد. این نویزها خطوط یا موجهای متناوبی هستند که در تصویر حضور دارند. وضوح تصاویر دوربین با وجود نویزهای الکترومغناطیسی به طور اساسی تغییر میکند. وقتی امواج الکترومغناطیسی بر روی دوربینهای مدار بسته اثر میگذارند یا کیفیت سیگنالهای ارسالی به طور ناگهانی افت شدیدی پیدا میکنند، این نویزها به وجود میآیند.
فیلتر DNR در دوربین مداربسته هایک ویژن
دوربینهای مدار بسته هایک ویژن برای حذف نویزهای موجود، دوربینهای خود را به فناروی فیلتر DNR مجهز کردند. فیلتر DNR یا همان Digital Noise Reduction با حذف نقاط ریز سفید و خطوط موجود در تصاویر، کیفیت تصویر را چند برابر بهبود میبخشند. این فیلتر به دو نوع 2D-DNR و 3D-DNR دستهبندی میشوند. هر دو نوع فیلتر DNR در دوربین مداربسته، امکان حذف نویزهای دیجیتالی را به صورت دو بعدی یا سه بعدی فراهم میکند. اگر میخواهید برای محیطهای بیرون، داخل پارکینگها و هر جای تاریک دیگری دوربین مدار بسته تهیه کنید، دوربینهای مجهز به فیلتر DNR در دوربین مداربسته انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. حال باید با هم دو نوع مختلف از فیلتر DNR در دوربین مداربسته را بررسی کنیم. این دو مورد عبارتند از:
1) 2D-DNR
مدل 2D-NDR میتواند هر فریم را به طور جداگانه پردازش کند و بعد از آن نویز را از تصویر حذف کند. دوربینهای مجهز به فیلتر 3D-DNR، قابلیت این را دارند که علاوه بر هر فریم و تصویر، دستههای مشخصی از کل فریمها را نیز پردازش کنند و سپس نویزهای موجود را از بین ببرند. عملا فیلتر 2D-DNR هم میتواند نویزهای تصاویر را کاهش دهد ولی از آن جهت کاربرد کمتری دارند که بعضی اوقات با حرکت سوژهها در محیطهای کم نور، عملکرد آنها کمی با مشکل مواجه میشود.
این مشکل به این صورت است که با فعال شدن قابلیت 2D-NDR در دوربین، در تصویرهای متحرک هالهای تار و تیره در پشت اجسام ظاهر میشود و از طرفی با غیر فعال شدن آن، تصاویر نهایی کیفیت مطلوبی نخواهند داشت. به همین علت تولیدکنندگان دوربینهای مدار بسته، ساخت مدل سه بعدی فیلتر NDR را به مدل دو بعدی آن ترجیح میدهند. همانطور که در بخش قبل هم اشاره کردیم، فیلتر سه بعدی NDR با هیچ کدام از این مشکلات مواجه نخواهند شد. این نوع فیلتر DNR نسبت به مدل 2D-DNR بهینهتر خواهد بود و در نتیجه میتواند تصاویری با کیفیت بهتری نمایش دهد.
2) 3D-DNR
همانطور که در بالا نیز توضیحات مختصری درباره نوع سه بعدی فیلتر DNR در دوربین مداربسته مطرح کردیم، در این قسمت هم میخواهیم ویژگیهای بیشتری را مورد بررسی قرار دهیم. این ورژن توسعهیافته فیلتر DNR در دوربین مدار بسته از دقت فوقالعادهای برخوردار است که مدتی کوتاهی است، در بازار عرضه میشود. طراحی این ورژن از فیلتر DNR این گونه است که به جای مقایسه فریمهای تصاویر از مقایسه پیکسلهای تصاویر با دقت بسیار بالا استفاده میکند. در واقع در سیستم فیلتر 3D-DNR هر پیکسل تصویر به طور منحصربهفرد با پیکسل مجاور خود مقایسه میگردد و اگر مغایرت ناهمگونی وجود داشته باشد، هوش مصنوعی تکنولوژی 3D-DNR این مغایرتها را به عنوان نویز محیطی تشخیص میدهد و آنها را حذف مینماید.
کیفیت عالی که این مدل در تصاویر دوربین مدار بسته ایجاد میکند، قابل مقایسه با فناوریهای دیگر نیست. بدیهی است که 3D-DNR سیگنال واضحتری نسبت به DNR تولید نماید. تولید سیگنال واضحتر در فضای ذخیرهسازی صرفهجویی میکند و زمان بیشتری روی هارد دیسک ذخیره میماند. تشخیص چهره در دوربینهای مدار بسته مجهز به این تکنولوژی، خیلی راحت خواهد بود؛ زیرا عکسها به قدری شفاف و واضح هستند که شما بتوانید چهرهها را شناسایی نمایید.
این فناوری علاوه بر این که نویز را کاهش میدهد، حرکات اضافی ناشی از آنها را نیز در تصویر کم میکند. تمام این تغییرات موجب میشود، دستگاه DVR حرکت را در تمام محیطها مخصوصا محیطهای کم نور بهتر تشخیص دهد. ویژگی مطرحی که میخواهیم در آخر اشاره کنیم، این است که با وجود این نوع فیلتر DNR در دوربین مدار بسته، دقت دوربینهای مداربسته هایک ویژن را به طرز فوقالعادهای افزایش مییابد. به طور کلی فیلتر NDR در کارکرد دوربینهای تشخیص چهره و تشخیص حرکت کمک شایانی کرده است.
جمعبندی
در این مقاله از سایت پرشیاسیستم قصد داشتیم تا نکاتی پیرامون یکی از فناوریهای پیشرفته دوربینهای مدار بسته هایک ویژن را مطرح کنیم و تمام اطلاعات به دست آورده از آن را برای شما به اشتراک بگذاریم. ابتدا توضیح جامعی راجع به نویزها بیان کردیم تا اهمیت اختراع این تکنولوژی را بهتر بفهمید. سپس به موضوع اصلی پرداختیم و تمام جزئیات مربوط به فیلتر NDR در دوربین مدار بسته توضیح دادیم. از آن جایی که مدل سه بعدی این فیلتر در عملکرد دوربینهای مدار بسته تاثیر زیادی گذاشته است، لازم دانستیم تمام ویژگیهای آن را نام ببریم و در آخر معایب موجود در نوع دو بعدی فیلتر NDR در دوربین مدار بسته را نام بردیم.
سعی کردیم مطالبی را در اختیار شما بگذاریم که با خواندن آن بتوانید بهترین سیستم امنیتی را برای محل کار یا منزل خود خریداری نمایید. ضمن تشکر از همراهی با ما تا انتهای مطلب، امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. نظر خود را در مورد فیلتر DNR در دوربین مداربسته هایک ویژن با ما و دیگر کاربران پرشیاسیستم به اشتراک بگذارید.
منبع: