لحظه ابتدایی ارتباط و رمزگشایی از پیغام­های بدون کلام

فهرست مطالب

لحظه ابتدایی ارتباط و رمزگشایی از پیغام­های بدون کلام

لحظه ابتدایی آشنایی، شروع یک مذاکره، ارائه یک کنفرانس ارائه یک پرزنتیشن و یا یک سخنرانی از مهمترین و تاثیرگذارترین مواردی است که هنگام برقراری ارتباط با مخاطب یا مخاطبین باید مورد توجه قرار گیرد. زمانی حیاتی برای اثربخشی ابتدایی روی مخاطب.

پژوهش ها نشان می دهد بین 60 الی 90 درصد از روابط افراد در زبان بدن ایشان نهفته است و ارتباطات کلامی قسمت کمتری از این مقوله را در برمی گیرد. هنگامی که ما برای اولین بار در یک رویارویی با یک شخص برای مذاکره یا برقراری ارتباط قرار می گیریم قبل از اینکه شروع به صحبت کنیم از حالت های خیلی سریع از ایشان تصویری در ذهن خود از شخصیت او خلق می کنیم و این پیغام ها یک برداشت اولیه از مخاطب را شکل می دهد، البته چند کلام ابتدایی نیز بسیار حیاتی و اساسی هستند.

پیغام هایی که شاید به تنهایی مفهوم خاصی نداشته باشد و قابل تشخیص نباشند اما مجموع آن ها رفتار یک شخص را تشکیل می دهند.

مواردی چون تن صدا، لحن صدا، حالات چهره، حالات ایستادن یا نشستن، طریقه استفاده از فضای اطراف و … همه اینها و همینطور طریقه لباس پوشیدن، عطر و ادکلن و ابزارهای شخصی قبل از کلام، تصویری کلی از ما به نمایش می گذارد و به مخاطب مخابره می کند.

چه اتفاقی در مخاطب می افتد هنگامی که ما با ایشان ارتباط برقرار می کنیم؟ به عنوان مثال هنگام ارائه یک سخنرانی یا پرزنتیشن شما می توانید با کمی دقت به مخاطبان خود بازخوردهایی که از ایشان در مورد چیزی که می گوئید را دریافت و بررسی کنید.

getty 501062623 74816 1 300x139 - لحظه ابتدایی ارتباط و رمزگشایی از پیغام­های بدون کلام

رمزگشایی – لحظه ابتدایی ارتباط و رمزگشایی از پیغام¬های بدون کلام

آیا در تائید شما سر تکان می دهند و یا به حالت متحیر به شما یا اطراف نگاه می کند. در این صورت لحظه توقف برای دریافت سوال های ایشان می تواند فضا را بهتر کند. علائم سوء تعبیر و خستگی را در ایشان چک کنید، طریقه نشستن به سمت جلو و یا
دست به سینه به صندلی تکیه دادن و در افکار خود غوطه ورند. وقتی یکی از آن ها به سمتی لم داده و چشمان چرخان خواب آلود دارد و به این معنی است که به صحبت های شما علاقه چندانی ندارد. اما زمانی که به شما خیره شد و سر تکان می دهد
نشان از دقت اوست. اگر شما تمرکز خود را از دست ندهید و به موارد فوق خوب دقت کنید و سخنرانی و ارائه خود را با شرایط تنظیم کنید و مخاطب را در محیط خود قرار دهد، می توانید ارتباطی موثر و ارائه ای به یاد ماندنی داشته باشید بدون اینکه حسی منفی و ملامت بار از شما ایجاد شود.

محسن ابراهیمی

مدیر عامل پرشیاسیستم

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط