مقایسه محصول

پهنای باند در دوربین مداربسته چیست ؟

فهرست مطالب

پهنای باند در دوربین مداربسته ، اغلب با سرعت اشتباه گرفته می‌شود. در واقع، پهنای باند، حجم داده‌هایی است که می‌توان از طریق یک اتصال در مدت زمان اندازه‌گیری شده، بر حسب Mbps (مگابیت بر ثانیه)، محاسبه کرد.

پهنای باند، نگرانی اصلی هر شبکه است و سیستم‌های امنیتی و نظارتی تصویری نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای انتقال ویدئوهای ضبط شده در سیستم نظارت تصویری، پهنای باند قابل توجهی صرف می‌شود. راهکارها و تکنولوژی‌های متعددی در طول زمان برای کاهش مصرف پهنای باند در دوربین مداربسته، توصیه شده است. در سال‌های اخیر، معرفی دستگاه‌های مدرن‌، استراتژی‌های خلاقانه و سیستم‌های بهینه شده به محدود کردن مصرف پهنای باند در دوربین مداربسته، کمک شایانی کرده است.

پهنای باند، معمولا برای هر دوربین اندازه‌گیری می‌شود و میزان پهنای باند مورد نیاز هر دوربین می تواند کاملا متفاوت باشد. برای تعیین بار کلی، نیاز است پهنای باند‌های هر دوربین در یک شبکه، با هم جمع شوند. به عنوان مثال، اگر شما 10 دوربین در یک شبکه دارید و 3 دوربین از 4 مگابایت بر ثانیه استفاده می‌کند، 4 دوربین از 2 مگابایت بر ثانیه و 3 دوربین از 1 مگابایت بر ثانیه، بار کلی شبکه برای آن 10 دوربین، 23 مگابایت بر ثانیه خواهد بود.

چند محرک رایج مصرف پهنای باند در دوربین مداربسته

  • وضوح تصویر: دوربین‌ها، دارای رزولوشن‌های متفاوتی هستند. رزولوشن، نشان‌دهنده وضوح تصویر است. هرچه روزولشن بیشتر باید حجم تصاویر افزایش می‌یابد، بنابراین، نیاز به پهنای باند بیشتری برای انتقال داده‌های ضبط شده دارند.
  • نرخ فریم: نرخ فریم، در واقع تعداد فریم‌های تصویر در یک ثانیه است که به آن FPS می‌گویند. هرچه این مقدار بیشتر باشد، تصویر را با جزئیات بیشتری می‌توانیم ببینیم و در واقع، کیفیت تصاویر را مشخص می‌کند. بدیهی است که هرچه نرخ فریم بیشتر باید، پهنای باند مصرفی نیز بیشتر است.
  • پیچیدگی صحنه: هرچه صحنه شلوغ‌تر باشد، یعنی تعداد زیادی خودرو و افراد در مقابل دوربین در حال حرکت باشند، پهنای باند بیشتری نیاز است. این عامل، کاملا بستگی به مکان نصب دوربین مداربسته دارد.
  • نور کم: نور کم، تشخیص رنگ و کنتراست را برای دوربین دشوار می‌کند، در نتیجه پیکسل‌های تصویر با هم ترکیب می‌شوند و به اصطلاح نویز پدید می‌آید. نویز، باعث مصرف بیش از حد پهنای باند در دوربین مداربسته می‌شود.
  • حالت دوربین مداربسته: با اعمال نکردن برخی از تنظیمات مانند حالت دوربین مداربسته، ممکن است پهنای باند بیشتری مصرف شود که با اعمال درست آن‌ها، مصرف پهنای باند در دوربین مداربسته، به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد.

سیستم نظارت تصویری، در یکی از دو حالت زیر نیاز به پهنای باند دارد:

  1. انتقال تصاویر از دوربین به NVR (ضبط کننده ویدئویی تحت شبکه): تصاویر توسط دوربین‌ها ضبط می‌شوند و سپس برای ذخیره به ضبط کننده‌های ویدئویی ارسال می‌شوند. NVR، جریان ویدئویی کد شده و فشرده را از شبکه دریافت می‌کند و سپس آن را ذخیره می‌کند. این ارسال و دریافت داده در بستر شبکه اتفاق می‌افتد و نیاز به پهنای باند دارد.
  2. انتقال از NVR به مشتری: در مواقعی، مشتری می‌خواهد تصاویر را از طریق تلفن هوشمند یا لپ تاپ خود مشاهده کند که در این صورت، نیاز به انتقال تصاویر است.

برای کاهش مصرف پهنای باند در دوربین مداربسته چه کنیم؟

اکنون با توجه به مواردی که ذکر شد، می‌خواهیم بدانیم راهکارهای کاهش و مدیریت مصرف پهنای باند در دوربین مداربسته چیست؟ در ادامه، برخی از مواردی که در کاهش مصرف پهنای باند، موثر هستند را شرح خواهیم داد.

  1. این‌که دوربین مداربسته به چه مقدار پهنای باند نیاز دارد، بستگی به نوع دوربین مداربسته و مکانی که نصب می‌شود نیز دارد. از نظر نوع دوربین، دوربین‌های آنالوگ (آنالوگ NTSC / PAL، آنالوگ HD ، HD SDI) پهنای باند شبکه را مصرف نمی‌کنند، مگر اینکه ویدیو به مشتریان ارسال شود.
  2. برای همه انواع دوربین‌ها، نزدیک بودن آن‌ها به دستگاه ضبط کننده، بر نیازهای پهنای باند تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال‌، 10 ساختمان در محوطه یک دانشگاه را در نظر بگیرید که در هر ساختمان 5 دوربین نصب شده است، اگر هر ساختمان دارای دستگاه ضبط‌کننده ویدئویی باشد، حداکثر نیاز به پهنای باند 90% کمتر از زمانی است که تنها یک دستگاه ضبط وجود داشته باشد. قطعا، هر رویکرد مزایا و معایب خود را دارد، اما اینکه بدانید ضبط کننده‌ها را در کجا قرار دهید، تأثیر عمده‌ای بر مصرف پهنای باند دارد.
  3. همه تصاویری که در شبکه ارسال می‌شوند فشرده می‌شوند. این داده‌ها می‌توانند بدون فشرده‌سازی نیز انتقال یابند اما این کار به دلیل مصرف بسیار زیاد پهنای باند، در هیچ سیستمی انجام نمی‌شود. کدک‌های هوشمند به دوربین‌ها اجازه می‌دهند تا با فشرده‌سازی تصاویر ضبط شده، حجم آن‌ها کاهش یابد. با انجام این کار، انتقال این فایل‌ها، به پهنای باند بسیار کمتری نیاز خواهند داشت. کدک‌های فشرده‌سازی متفاوتی وجود دارند؛ سعی کنید از دوربین‌هایی که از کدک‌های به‌روزتر و پیشرفته‌تری پشتیبانی می‌کنند، استفاده کنید.
  4. نرخ فریم (FPS) را کاهش دهید تا مصرف پهنای باند دوربین تحت شبکه را کاهش دهید.
  5. چندین ویژگی کاربردی در دوربین‌های مداربسته، می‌تواند منجر به کاهش مصرف پهنای باند شود. یکی از بهترین و کاربردی‌ترین آن‌ها که در بیشتر دوربین‌های باکیفیت پشتیبانی می‌شود، ویژگی Motion Detection است. این قابلیت، به فریم‌های تصویر جداگانه نگاه می‌کند و آن‌ها را با فریم قبلی مقایسه می‌کند، اگر تفاوت‌هایی را ببیند، متوجه می‌شود که حرکتی صورت گرفته و تغییری رخ داده است و تنها در این‌صورت است که اقدام به ضبط وقایع می‌کند. بنابراین، به دلیل کاهش حجم فایل‌های ضبط شده، پهنای باند کمتری نیز مصرف می‌شود.
  6. با استفاده از دوربین‌های نظارتی نوع PTZ، تعداد دوربین‌های مورد نیاز برای یک مکان را کاهش دهید. دوربین‌های PTZ، به دلیل قابلیت بالایی که در چرخش در جهات مختلف و زوم دارند، در محدوده‌های وسیع، مانند محوطه‌های بزرگ و کارخانجات، بسیار کاربردی هستند و نیاز به دوربین‌های بیشتر برای نظارت را کاهش می‌دهند.

نتیجه گیری

همانطور که گفتیم پهنای باند به  میزان داده ای می گویند که بتوان از طریق ایجاد اتصال در مدت زمان محاسبه شده بر حسب مگابیت بر ثانیه محاسبه کرد. برخی عوامل وجود دارند که موجب می شود پهنای باند بیشتری مورد نیاز باشد، عواملی مانند وضوح تصویر بالا و یا نرخ فریم زیاد و غیره که در ادامه راهکارهایی برای کاهش میزان پهنای باند ارائه دادیم.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
02154871200