مقایسه محصول

سرعت شاتر دوربین مداربسته یا Shutter Time چیست؟

فهرست مطالب

برای درک مفهوم سرعت شاتر دوربین مداربسته باید بدانیم که دوربین مدار بسته بطور مداوم در حال تصویر برداری و ثبت عکس از فضایی است که در آنجا نصب شده است. برای گرفتن هر عکس، نور باید از دریچه دوربین عبور کرده و روی سنسور دوربین تابیده شود تا دوربین مدار بسته بتواند عکس های مداوم برداشته و تصویر مناسبی را برای ضبط روی رکوردر ارسال نماید. اما شاتر تایم یا سرعت شاتر چیست؟ در واقع به مدت زمانی که دریچه دوربین یک بار باز و بسته می شود تا نور مناسب برای تصویر برداری دوربین مدار بسته، تامین شود اصطلاحا سرعت شاتر یا Shutter Time گفته می شود.

شاتر اسپید یا سرعت شاتر را بر حسب ثانیه نشان می دهند و معمولا بر حسب کسری از ثانیه است که نشان دهنده یک بار باز و بسته شدن، دریچه دوربین برای عکس گرفتن است. به عنوان مثال 1/300 ثانیه.

هر چه شدت نور محیطی که دوربین مدار بسته در آن نصب شده بیشتر باشد، سرعت شاتر دوربین مدار بسته هم بیشتر خواهد بود تا تصاویر با کیفیت تری را تصویر برداری کند. عدد دقیق شاتر اسپید دوربین مدار بسته را می توانید در کاتالوگ یا دیتاشیت دوربین مدار بسته هایک ویژن ، مشاهده کنید.

آیا دوربین های مدار بسته هم شاتر دارند؟ و در چه تصاویری سرعت شاتر اهمیت بیشتری دارد؟

همانطور که گفته شد، دوربین مداربسته یک دوربین فیلمبرداری است، سوال مهم این است که آیا دوربین های فیلمبرداری هم شاتر اسپید یا سرعت شاتر دارند؟ در پاسخ باید بگوییم که دوربین های فیلمبرداری شاتر فیزیکی ندارند اما با توجه به اینکه هر دوربین فیلمبرداری در واقع در حل عکس گرفتن پشت سر هم است که با کنار هم قرار دادن این تصاویر، در عرض یک ثانیه، تصاویر بصورت ویدیویی پخش می شوند از این رو با توجه به اینکه دریچه دوربین مدار بسته، برای هر بار عکس گرفتن، یک بار باز و بسته می شود تا نور مناسب به سنسور تصویر دوربین تابیده شود. لذا دوربین مدار بسته هم سرعت شاتر دارد.

هر چه اجسامی که جلوی دوربین هستند، با سرعت بیشتری حرکت کنند، سرعت شاتر دوربین مدار بسته باید مقدار مناسبی باشد در غیر این صورت، تصاویر اجسام متحرک جلوی دوربین، تار نمایش داده می شود. تصور کنید که دوربین هر 3 ثانیه، یک تصویر ثبت کند در این حالت در صورتی که یک اتومبیل با سرعت بالا از جلوی دوربین حرکت کند، تصویر خودرو بصورت تار نمایش داده می شود.

سرعت شاتر دوربین های مدار بسته امروزی معمولا بصورت کسری از ثانیه نمایش داده می شود که هر چه این عدد بیشتر باشد، سرعت شاتر دوربین بالاتر خواهد بود از این رو تصاویر اشیای جلوی دوربین با وضوح مناسبی ثبت خواهند شد. از این رو در صورتی که از دوربین های مدار بسته برای تصویر بردای از صحنه های معمولی فاقد سرعت بالا استفاده می کنید، سرعت شاتر دوربین های مدار بسته معمولی، پاسخ کار شما را خواهد داد.

اما در صورتی که دوربین مدار بسته در موقعیت هایی که نیاز به تصویر برداری اجسام متحرک با سرعت بالا هستید، باید از دوربین های با سرعت شاتر مناسب استفاده کنید. موقعیت های مانند اتوبان ها نیاز به دوربین های مدار بسته با شاتر اسپید مناسب برای ثبت تصاویر شفاف دارند.

افزایش سرعت شاتر دوربین مداربسته ، چه تاثیری بر کیفیت تصاویر دوربین می گذارد؟ و چه عواملی بر روی سرعت شاتر یا شاتر اسپید دوربین مدار بسته موثر هستند؟

هر چه سرعت شاتر دوربین مداربسته را بیشتر کنیم، دریچه دوربین در زمان کوتاهتری باز و بسته می ود و این باعث می شود تا، سنسور دوربین، زمان کمتری برای اینکه در معرض نور قرار بگیرد خواهد داشت و زمان برای شارژ سلول های نوری سنسور، کمتر خواهد بود از این رو، در صورتی که سرعت شاتر دوربین مداربسته را افزایش دهیم، این موضوع می تواند باعث تیرگی تصویر دوربین بود. در برخی از دوربین ها هم، افزایش سرعت شاتر باعث برفکی شدن تصویر یا بروز نویزی تحت عنوان نویز کرکره ای در تصویر می شود. برای کاهش یا از بین بردن مشکلاتی شبیه به این می توانید نور محیط را افزایش بدهیم یا از قابلیت سیگنال به نویز SNR دوربین مدار بسته استفاده کنیم.

بطور کلی سرعت شاتر دوربین مداربسته به دو عامل اساسی بستگی دارد. 1- میزان حساسیت سنسور دوربین به نور و 2- میزان نور محیطی که دوربین در آنجا نصب شده است.

  • مقدار حساسیت سنسور تصویر دوربین مدار بسته به نور

مهم ترین قطعه ی دوربین مدار بسته که تاثیر مستقیمی بر کیفیت تصویر برداری دوربین دارد، سنسور تصویر آن است. هر چه حساسیت سنسور تصویر به نور بیشتر باشد، یعنی سنسور، زمان کمتری برای تشکیل تصویر نیاز دارد از این رو سرعت شاتر بیشتری مورد نیاز خواهد بود.

  • مقدار نور محیط

هر چه شدت نور محلی که دوربین در آنجا نصب شده بیشتر باشد، سنسور تصویر دوربین، زمان کوتاهتری برای شارژ نوری و تصویر برداری نیاز خواهد داشت و سرعت شاتر بیشتری برای تصویر برداری نیاز خواهد بود.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.