مقایسه محصول

7 نکته که پیش از خرید رک و کابینت باید به آن‌ها دقت کنید

فهرست مطالب

برای اینکه از تجهیزات شبکه و سرور خود محافظت کنید و باعث افزایش طول عمر آن‌ها شوید، استفاده از رک بسیار مناسب است. شما می‌توانید تجهیزات خود را در چنین وسیله‌ای قرار دهید و به هنگام جابه‌جایی دچار دردسر نشوید. در هنگام انتخاب، توجه به نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت، کمک بسیاری به داشتن رک مناسب با تجهیزات کاربردی می‌کند؛ بنابراین اگر قصد خرید رک دارید، با پرشیا سیستم همراه باشید تا اطلاعاتی جامع در اختیار شما قرار دهیم.

رک چیست؟

رک (Rack) عبارت است از محفظه‌ای که تجهیزات شبکه و سرور در آن جای می‌گیرند و تجهیزات شبکه، سوئیچ، کابل، سرور و بخش‌های مختلف دیگر را شامل می‌شود. رک‌ها مهم‌ترین ابزار برای زیرساخت‌های شبکه‌های کامپیوتری هستند. لازم به ذکر است که سرور در رک مخصوص به خود، یعنی رک سرور قرار می‌گیرد و تفاوت اندکی با رک شبکه دارد. این دو محصول از لحاظ ارتفاع یکسان هستند، ولی رک سرور عمق بیشتری دارد.

رک از آسیب‌های احتمالی به تجهیزات شبکه و سرور جلوگیری می‌کند. تمام نود یا دستگاه‌هایی که در شبکه به کار گرفته می‌شوند، از طریق کابل به قسمت پشتی رک وارد شده و به تجهیزاتی که درون محفظه قرار دارند، وصل می‌شوند.

در حالت کلی، رک عرضی در حدود 48.3 سانتی‌متر دارد. رکمونت‌ها برای قرار گرفتن در داخل رک، این عرض استاندارد را دارند. تجهیزات شبکه‌ای که بر روی رک متصل می‌شوند، رکمونت نام دارند. بر اساس تعداد یونیت‌ها، ارتفاع رک متغیر خواهد بود. هر یونیت 4.4 سانتی‌متر ارتفاع دارد. واحد اندازه‌گیری تجهیزات شبکه، یونیت نام دارد؛ بنابراین، ابعاد را می‌توان از نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت در نظر گرفت. همچنین رک، عمقی در حدود 45 یا 60 سانتی‌متر دارد. انواع دیگری از رک‌ها عمق 80 و 100 سانتی‌متری دارند. این رک‌ها بر اساس نوع تجهیزاتی که انتخاب می‌کنیم، متفاوت هستند.

چیست - 7 نکته که پیش از خرید رک و کابینت باید به آن‌ها دقت کنید

کاربرد رک

انواع رک برای استفاده در شبکه‌های مختلف، دارای کاربردها و مزایایی هستند. برخی از این کاربردها عبارت‌اند از:

  • رک در دوربین مداربسته کاربرد دارد و دوربین‌های تحت شبکه و آی‌پی از رک استفاده می‌کنند. در این صورت، تجهیزات شبکه دوربین مداربسته داخل رک قرار می‌گیرد.
  • رک‌ها از نظر سیستم دمایی، از یک سری فناوری‌ها بهره می‌برند. این سیستم باعث می‌شود وقتی که دمای تجهیزات شبکه افزایش می‌یابد، از افزایش دما جلوگیری کند و دمای داخل رک را ثابت نگه دارد. در بعضی مواقع ممکن است که رک و کابینت در یک معنا به کار برده شوند؛ البته هر دو یکی هستند ولی کابینت دارای تهویه نیست؛ بنابراین، یکی از نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت، توجه به این تفاوت مهم است.
  • رک و کابینت در امنیت دستگاه مرکزی سیستم‌های مداربسته نقش بسیار پررنگی دارند.
  • یکی دیگر از مزایا و نکات مهم خرید رک شبکه، افزایش طول عمر تجهیزات شبکه و سرور است؛ چراکه به هنگام جابه‌جایی فقط رک جابه‌جا می‌شود و تجهیزات هیچ‌گونه حرکتی نخواهند داشت.
  • برای اینکه سرویس‌های مورد استفاده در شبکه و سرور، بدون قطعی و مشکل به فعالیت بپردازند، استفاده از رک توصیه می‌شود. همچنین اگر در داخل سرورها اطلاعات و داده‌های مهمی وجود داشته باشد، وجود یک رک، جلوی از بین رفتن آن‌ها را می‌گیرد.
  • برای اینکه بتوان به راحتی شبکه را عیب‌یابی کرد، استفاده از رک بهترین راه‌حل است. همچنین با رک می‌توان شبکه را مدیریت کرد و گسترش داد.
  • رک و کابینت فضای اشغال شده توسط تجهیزات شبکه را به کمترین مقدار ممکن می‌رسانند؛ به خصوص اگر از رک‌های دیواری استفاده شود.

انواع رک

رک‌ها با توجه به کاربردهایی که دارند در انواع مختلفی طراحی و عرضه می‌شوند. در حال حاضر، دو نوع رک ایستاده و دیواری برای محافظت از اجزای شبکه وجود دارد. از نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت، توجه به نوع کاربرد انواع رک را می‌توان مثال زد.

رک ایستاده

زمانی که تعداد تجهیزات زیاد باشد، استفاده از رک ایستاده بسیار مناسب خواهد بود. در اتاق سرور استاندارد، به عنوان یک رک اصلی شبکه، از رک ایستاده می‌توان بهره گرفت. حتی در شعبات بانک‌ها هم این نوع رک به کار گرفته می‌شود.

رک‌های ایستاده دارای 4 عدد چرخ هستند. این رک‌ها که روی زمین قرار می‌گیرند، 4 پایه ثابت نیز دارند. برای تهویه و گردش هوای بین تجهیزات، یک عدد فن برای رک‌ها تعبیه شده است. البته تا 4 عدد فن می‌توان بر روی این نوع رک، نصب کرد.

 این رک‌ها ارتفاعات متغیری را بسته به تجهیزاتی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، دارند. 16، 21، 28، 36، 40 و 44 یونیت ارتفاع رک‌های ایستاده هستند. عمق این رک‌ها می‌تواند 60، 80 و 100 سانتی‌متری باشد. تجهیزاتی که در این رک‌ها قرار می‌گیرند، رکمونت‌هایی با اندازه حدوی 19 اینچی یا 48.3 سانتی‌متری هستند؛ پس می‌توان نتیجه گرفت که این رک‌ها عمق 19 اینچی دارند.

رک دیواری

از نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت، توجه کردن به تعداد تجهیزات مورد استفاده است؛ چراکه با این نکته نوع رک مورد نیاز را می‌توان به راحتی انتخاب کرد. رک دیواری برخلاف ایستاده، زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که تعداد تجهیزات شبکه کم باشد. تجهیزاتی از قبیل دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، روتر، سوئیچ و مواردی مشابه این دستگاه‌ها برای قرار گرفتن در درون رک‌های دیواری مناسب هستند.

از مثال‌های بارز برای رک دیواری می‌توان به محفظه‌هایی که در بالای خودپردازها نصب می‌شوند، اشاره کرد. رک‌های دیواری، همان گونه که از نامشان پیداست، بر روی سقف یا دیوار نصب می‌شوند. این رک‌ها در ارتفاع‌های 5، 6، 7 و 9 یونیت عرضه شده و عمق آن‌ها بین 35 الی 60 سانتی‌متر متغیر است. رک‌های دیواری نسبت به ایستاده، عمق بیشتری دارند.

در خرید رک، به چه نکاتی باید توجه شود؟

رک‌ها تنوع زیادی دارند و ممکن است به هنگام خرید، دچار سردرگمی شوید. در این قسمت از مقاله، بیان نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت، راهنمای خوبی برای خریداران خواهد بود.

  • ابتدا باید به دنبال یک رک استاندارد بود. آنچه که در مشخصات انواع رک‌ها آمده، تعبیری از رک‌های استاندارد هستند.
  • همانند همه دستگاه‌ها، به هنگام خرید رک باید بودجه مورد نظر خود را مشخص و در کنار آن، رک شبکه مناسب با فعالیت خود را انتخاب نمایید.
  • یکی از نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت، این است که رک باید همه تجهیزات موجود در شبکه را در خود جای دهد؛ بنابراین قبل از خرید، باید لیستی از تجهیزات داشته باشید و ابعاد و وزن آن‌ها را در نظر بگیرید.
  • همیشه ارتفاع رک را در نظر بگیرید؛ چون در آینده ممکن است، تجهیزات دیگری را اضافه کنید. اگر محدودیتی در ارتفاع اتاقی که رک قرار می‌گیرد ندارید، از همان ابتدا یک رک با ارتفاع بلند انتخاب کنید.
  • رک‌ها بنا به ساختارشان بهتر از انواع کابینت‌ها هستند؛ چون کابینت‌ها قابلیت گردش هوا و تهویه ندارند.
  • در هنگام خرید رک، به این نکته توجه کنید که آیا رک قابلیت باز شدن دارد یا نه؛ چرا که اگر قابلیت باز شدن نداشته و شاسی رک جوشی باشد، امکان دارد به هنگام عبور دادن از درب اتاقی که قرار است رک در آنجا جای گیرد، به مشکل بربخورید.
  • برای اتاق سرور که محیطی باز است و از ایمن بودن آن مطمئن هستید، رک باز بهترین گزینه محسوب می‌شود؛ چراکه در محیط‌های باز، گردوغبار وجود داشته و کابینت مانع از نفوذ آن‌ها به تجهیزات نمی‌شود. یکی از نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت توجه به همین ویژگی است که منجر به انتخابی صحیح می‌شود. در فضای کاری کوچک، کابینت‌ها انتخاب مناسبی هستند. همچنین کابینت‌های درب‌دار بسیار مرتب‌تر از رک‌های باز بوده و حرفه‌ای بودن فعالیت را نشان می‌دهند.

کدام نوع رک پاسخگوی نیاز من است؟

در این مطلب، مفهوم رک به همراه ویژگی ‌ها و کاربردهای آن مورد بررسی قرار گرفت. انواع رک دیواری و ایستاده در بازار موجود است. برای تجهیزات کمتر، نوع دیواری و برای تجهیزات زیاد نوع ایستاده پیشنهاد می‌شود. همچنین توجه به نکات مهم خرید رک شبکه و کابینت، پیش از انتخاب دستگاه اهمیت بسزایی دارد تا بعد از تهیه رک شبکه مورد نظر، دچار مشکل نشوید. ارتفاع رک و نوع ساخت آن که جوشی است یا پیچ و مهره‌ای، از موارد بسیار مهم در انتخاب رک به شمار می‌روند. همچنین دقت کنید، رکی که قصد خرید آن را دارید، برای شبکه مناسب است یا سرور؛ چون این دو تفاوت‌هایی در ساختار و مخصوصاً در عمق دارند. جهت کسب اطلاعات جامع از انواع تجهیزات شبکه به وبسایت مجموعه پرشیا سیستم مراجعه کنید.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
02154871200