رکهای دیواری عمدتا برای پیادهسازی شبکه در شرکتهای کوچک و متوسط استفاده میشوند.تا کارشناسان شبکه با قرار دادن یک سوییچ و روتر بدون نیاز به سرور و منبع تامین برق اضطراری توانایی پیادهسازی شبکه را داشته باشند.در برخی از سازمانهای بزرگ و به ویژه سازمانهای مالیبرای تفکیک شبکههای هر طبقه از یکدیگر و هر بخش از رکهای دیواری استفاده میکنند.هرچند این امکان وجود دارد تا رکهای دیواری را درون رکهای ایستاده قرار داد.همانند رکهای ایستاده، رکهای دیواری ویژگیهای خاص خود را دارند.
رک های دیواری چه ویژگی هایی دارند؟
این رکها به دلیل ابعاد و اندازه کوچکی که دارند، فضای خیلی زیادی اشغال نمیکنند و به سازمانها اجازه میدهند تجهیزات شبکه را به دور از دسترس کارمندانغیر فنی در این رکها و در نقطه بالایی از دیوار قرار دهند. عدم اشغال فضای زیاد،نصب ساده و سریع، حمل آسان و توانایی انتقال بدون دردسر از ویژگیهای رکهای دیواری هستند.رکهای دیواری در ارتفاع 4 تا 16 یونیت طراحی میشوند که البته رکهای 4، 6، 7 و 9 انتخاب اصلی شرکتها هستند. رکهای دیواری با ارتفاع 12 یونیت به بالا بیشتر در شرکتهای مخابراتی و در ارتباط با تجهیزات فیبرنوری استفاده میشوند.در ارتباط با رکهای دیواری موضوع مهم دیگری که باید به آن توجه شود، عمق رک است. رکهای دیواری در عمقهای 35، 45 و 60 سانتیمتر ساخته میشوندکه دهانه و عرض رکها اندازهای نزدیک به 60 سانتیمتر دارد.
از یک رک دیواری چه زمانی باید استفاده کرد؟ در پاسخ باید بگوییم که رکهای دیواری به ویژه در ابعاد 4 و 6 یوینتیعمدتا برای قرار دادن تجهیزات نظارت تصویری همراه با یک روتر وایفای استفاده میشوند،در حالی که رکهای با ابعاد 7 و 9 یونیت به منظور قرار دادن سوییچهای رکمونت کاربرد دارند. نکته مهمی که در زمان خرید رکهای دیواری باید به آن دقت کنید، جنس بدنه رک است.در حالت کلی رکهای دیواری از بدنه فولادی ساخته میشوند و جنس دربها نیز از شیشه سکوریت(حرارت دیده نشکن) است تا امکان مشاهده تجهیزات درون رک فراهم شود. در زمان نصب رکهای دیواری امکان قرار دادن 1 یا دو فن خنککننده همراه با پاور ماژول وجود دارد. پاور ماژول چند راهی برق است که یکسری پریز برق روی آن قرار گرفته و انرژی موردنیاز تجهیزات را تامین میکند. پاور ماژولها به شکلی طراحی میشوند که درون درکها پیچ شوند.برق وارد شده از تابلوی برق به ورودی پاور ماژول وصل میشود تا برق موردنیاز تمامی تجهیزات شبکه را تامین کند. پاورماژولها به صورت 3، 6، 8 و 9 پورتی در بازار وجود دارند که برخی از آنها به فیوزهای محافظ تجهیز شدهاند.پاورماژولها نزدیک به یک یونیت از فضای رکهای ایستاده را اشغال میکنند. در رکهای دیواری امکان ورود کابل از سقف و کف وجود دارد که برای این منظور دو دریچه به ابعاد 5 x 16 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. امکان حرکت کشویی آداپتورها بسته به عمق رک، پاور 2 یا 3 پورتی کلیددار مجهز به سیستم ارت، امکان نصب قفل سوییچ روی پنلهای جانبی، امکان نصب فن دوم روی رک و… اشاره کرد. رکهای دیواری را میتوان برای بهکارگیری در فضای آزاد استفاده کرد که به این مدل رکها، رکهای اوت دور (Out Door) میگویند. طراحی این مدل رکها به گونهای است که در برابر گردوغبار و باران مقاوم هستند. در زمان خرید رکهای دیواری به حداکثر وزنی که رک تحمل میکند،ضخامت ورقهها، حالت بازشوندگی دربها، نوع ورودی کابلها به رک، ویژگی تغییر بازشوندگی دربها، عمق رک،تعداد یونتها، قابلیت نصب فنها و جنس بدنه دقت کنید. شرکت آلمانی اکوئیپاز نامهای با سابقه در زمینه ساخت تجهیزات شبکه و انواع مختلف رکها است که رکهای دیواری آن جوابگوی نیازهای حرفهای شرکتها است.
شرکت پرشیاسیستم به عنوان نماینده رسمی اکوئیپ آلمان در ایران آماده خدمترسانی به هموطنان است.