مقایسه محصول

کانال در روترها و شبکه‌های بی سیم چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست مطالب

آیا برای شما هم سوال است که کانال در شبکه بی سیم و روتر چیست و چه اهمیتی دارد؟ کانال در روترها و شبکه‌های بی‌سیم مفهومی مهم است و  شما با انتخاب یک کانال مناسب می‌توانید قدرت شبکه بی‌سیم و سرعت ارتباط را افزایش دهید‌. در این مقاله به طور کامل کانال در شبکه بی ‌سیم و روتر را مورد بررسی قرار می‌دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

آشنایی با کانال در شبکه بی ‌سیم

همان طور که گفتیم انتخاب کانال درست در شبکه بی‌سیم و روتر بسیار حائز اهمیت است. امروزه اکثر روترها دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتزی را برای تولید شبکه‌های بی‌سیم استفاده می‌کنند. در حالت پیش‌فرض به طور اتوماتیک روترها، کانال را انتخاب می‌کنند اما در برخی موقع برای اینکه موج، قدرتمندتر به دستگاه‌های دیگر ارسال شود، بهتر است به صورت دستی کانال مناسب را انتخاب کنیم.  روترهای بی‌سیم جدید در بازه 2400 تا 2500 مگاهرتز فعالیت می‌کنند. این محدوده 100 مگاهرتزی در بر دارنده 14 کانال است، که هر کانال دارای قدرت 20 مگاهرتز هستند.

لازم به ذکر است که با توجه به اینکه 14 کانال 20 مگاهرتزی از 100 مگاهرتز گفته شده بیشتر هستند، کانال‌ها دارای مشکل هم‌پوشانی هستند. به همین دلیل هر کانال با 2 تا 4 کانال دیگر هم‌پوشانی دارد و با توجه به اینکه این کانال‌ها سرعت پایین‌تری را ارائه می‌کنند نباید از آن‌ها استفاده کرد. به همین ترتیب در باند 2.4 گیگا هرتز که 11 کانال در دسترس دستگاه‌های بی‌سیم هستند، همه این 11 کانال به دلیل مشکل هم‌پوشانی قابل استفاده نیستند. به طور مثال اگر روتر را روی کانال 6 تنظیم کنید درواقع از کانال‌های 4 تا 8 استفاده می‌کنید. برای رفع مشکل هم‌پوشانی پیشنهاد می‌کنیم از کانال‌های 1 ، 6 و  11 استفاده کنید زیرا این سه کانال مشکل هم‌پوشانی ندارند.

FindWi FiChannel - کانال در روترها و شبکه‌های بی سیم چیست و چه کاربردی دارد؟

پهنای باند هر کانال در شبکه بی ‌سیم چقدر است؟

تا اینجای مطلب با کانال در شبکه بی ‌سیم آشنا شدید اما پهنای باند هر کانال چقدر است؟ شایان ذکر است که در اکثر روترها پهنای باند کانال ۲۰ مگاهرتز است اما روترهای جدید می‌توانند در باند ۲.۴  پهنای کانال ۲۰ و ۴۰ مگاهرتزی برطبق استاندارد ۸۰۲.۱۱n و در باند ۵ گیگاهرتز پهنای کانال در شبکه بی ‌سیم ۲۰، ۴۰ و ۸۰ برطبق استاندارد ۸۰۲.۱۱ac استفاده کنند.

اگر در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز پهنای کانال ۲۰ و ۴۰ مگاهرتز را انتخاب کنید می‌توانید به ۱۳ کانال دسترسی داشته باشید. البته این موضوع بستگی به کشوری دارد که در آن ساکن هستید.

در فرکانس ۵ گیگاهرتز اگر پهنای کانال در شبکه بی ‌سیم ۲۰، ۴۰ و ۸۰ مگاهرتز را انتخاب کنید به کانال‌های ۳۶، ۴۰، ۴۴ و ۴۸ دسترسی خواهید داشت. با کمک دو ابزار Vistumbler و InSSIDer می‌توانید قدرت سیگنالی که دستگاه‌ها می‌توانند دریافت کنند را ببینید، همچنین می‌توانید نحوه استفاده از کانال در شبکه بی ‌سیم به وسیله دستگاه‌های گوناگون را بررسی کنید. زمانی که می‌خواهید از اکسس پوینت‌های چندگانه استفاده کنید برای اینکه سیگنال‌ها را درست هدایت و ارسال کنید، باید توجه داشته باشید که اکسس پوینت‌ها مشکل هم‌پوشانی نداشته باشند. اگر اکسس پوینت‌ها باید از کانال‌های یکسان استفاده کنند حتما به حداقل فاصله‌ای که باید دور از هم قرار گیرند توجه کنید.

از آنجایی که اکثر تلفن‌های همراه از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده می‌کنند، برای اینکه سیگنال‌ها با مشکل مواجه نشوند، توصیه می‌کنیم شبکه وای‌فای روتر خود را روی باند 5 گیگاهرتز قرار دهید. در باند 5 گیگاهرتز نسبت به باند 2.4 گیگاهرتز تعداد کانال‌های آزاد بیشتر است به همین دلیل کم‌تر دچار مشکل تداخل، تراکم و کم بودن تعداد کانال در شبکه بی سیم می‌شود.

دسترسی به کانال‌ها به چه عواملی بستگی دارد؟

همان طور که گفتیم در باند 5 گیگاهرتز تعداد کانال در شبکه بی سیم بیشتری نسبت به 2.4 گیگاهرتز وجود دارد. اما دسترسی به این کانال‌ها به چه چیز بستگی دارد؟ می‌توان گفت دسترسی به تعداد کانال‌های قابل استفاده به روتر و موقعیت مکانی‌ای که در آن واقع است بستگی دارد. بعضی از اکسس پوین‌ها و روترها فقط کانال‌های 8 و 9 را نشان می‌دهند اما بعضی  از روترها کانال‌های 36، 40، 44، 48، 149، 153، 157 و 161 را نشان می‌دهند و برخی دیگر کانال 165 را نشان می‌دهند. در محیط‌هایی مثل ادارات و شرکت‌ها که کانال‌های بی‌سیم زیادی اطراف شما قرار دارند و اصطلاحا دچار مشکل تراکم بالا با شبکه‌های مجاور هستید استفاده از فرکانس 5 گیگاهرتز به مقدار چشم‌گیری عملکرد را بهبود می‌بخشد.

 

مشکل استفاده از باند 5 گیگاهرتز در موضوع کانال در شبکه بی سیم

درست است که استفاده از باند 5 گیگاهرتز مزایای زیادی دارد و در بسیاری از مواقع توصیه می‌کنیم از این باند استفاده کنید، اما این باند بدون عیب هم نیست. این باند با مشکل بزرگی مواجه است، آن هم مشکل محدودیت پوشش. از آنجایی که فرکانس‌های بالا همانند فراکانس‌های پایین به راحتی نمی‌توانند از بین اجسام مختلف عبور کنند، محدوده کم‌تری را پشتیبانی می‌کنند به همین دلیل با مشکل محدودیت پوشش روبه‌رو هستند.

چگونه کانال مناسب را انتخاب کنیم؟

همان طور که گفتیم برای دست یافتن به حداکثر سرعت و ترافیک باید کانال درست و مناسبی انتخاب کنیم. همیشه به این نکته توجه کنید که کانال‌های 1، 6 و 11 کانال‌هایی هستند که با یکدیگر هم‌پوشانی ندارند، پس تا حد امکان از این کانال‌ها استفاده کنید.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که کدام کانال کانال در شبکه بی سیم ، در محل زندگی شما بیشتر استفاده می‌شود؟ این موضوع در ترافیک شما بسیار تاثیر گذار است. اگر در محل زندگی شما افراد زیادی از روتر بی‌سیم، تلفن بی‌سیم و ابزارهای بلوتوث استفاده می‌کنند و این‌ها از همان کانالی که شما امواج بی‌سیم را ارسال می‌کنید استفاده می‌کنند( به عبارتی کانالی که استفاده می‌کنید شلوغ است) این موضوع در سرعت شما بسیار موثر است. زیرا فقط روترهای بی‌سیم از کانال‌ها استفاده نمی‌کنند بلکه همه وسایل الکترونیکی دیگر که در این محدوده امواج را انتقال دهند از کاربران آن کانال در شبکه بی سیم به حساب می‌آیند.

 پس در انتخاب کانال دقت لازم را داشته باشید وسعی کنید علاوه بر اینکه کانالی را انتخاب می‌کنید که هم‌پوشانی ندارد، به خلوت بودن کانال نیز توجه داشته باشید و خلوت‌ترین کانال را انتخاب کنید. برای اینکه متوجه شوید کدام کانال خلوت‌تر است پیشنهاد می‌کنیم از برنامه wifiinfoview استفاده کنید. این برنامه نیازی به نصب ندارد و پس از دانلود بلافاصله اجرا می‌شود و می‌توانید از آن استفاده کنید.

برنامه wifiinfoviwe

ابتدا این برنامه را دانلود کنید‌. همان طور که گفتیم نیازی به نصب نیست و بعد از دانلود اجرا می‌شود. بعد از اجرا شدن برنامه همه شبکه‌های بی‌سیم که در اطراف شما است در پنجره‌ای لیست خواهد شد. در این پنجره با کلیک کردن روی کانال‌ها، شبکه‌ها طبق پرترافیک‌ترین کانال‌ها مرتب می‌شوند. در این زمان می‌توانید ببینید کدام کانال در شبکه بی سیم پرترافیک‌تر است تا آن را انتخاب نکنید. به طور مثال اگر پرترافیک‌ترین کانال، کانال ۶ بود شما برای بهره‌مند شدن از ترافیک بیشتر باید از کانال‌های ۱ یا ۱۱ استفاده کنید.

کلام آخر

در این مقاله به طور کامل با کانال در شبکه بی سیم آشنا شدید. همان طور که خواندید روترها دو فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز را برای تولید شبکه‌های بی‌سیم استفاده می‌کنند. همچنین در باند 5 گیگاهرتز تعداد کانال‌های قابل استفاده بیشتری وجود دارد. لازم به ذکر است که کانال‌هایی قابل استفاده هستند که با یکدیگر هم‌پوشانی نداشته باشند.

امیدواریم با خواندن این مطلب سوالات و ابهامات‌تان در زمینه کانال در شبکه بی سیم رفع شده باشد و مطالب برای شما مفید بوده باشد. ممنون که تا پایان مقاله همراه ما بودید. راستی شما تا به حال در انتخاب کانال در شبکه بی ‌سیم  دچار مشکل شده‌اید؟ مشکل خود را در قسمت ثبت نظر بیان کنید ما در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ می‌دهیم.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
02154871200