تغییر کانال رادیویی روتر برای بهبود قدرت وای فای + آموزش
یکی از اصلیترین روشهای بهبود سرعت و سیگنال شبکههای وایفای تغییر کانال رادیویی روتر است. برخی از کاربران تصور میکنند با رفتن به صفحه تنظیمات روتر و تغییر کانال فعلی همه چیز درست میشود، در حالی که واقعیت اینگونه نیست و برای دستیابی به یک شبکه وایفای پر سرعت و با کیفیت باید تغییر کانال به شیوه اصولی و علمی انجام شود. در آموزش اختصاصی پرشیا سیستم مراحل انجام اینکار را به شما نشان میدهیم.
چرا باید کانال رادیویی روتر را تغییر دهیم؟
شبکههای وایفای روی دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز کار میکنند. فرکانس 5 گیگاهرتز میتواند پهنای باند بیشتری ارائه کند و فرکانس شلوغی به شمار نمیرود. با اینحال، روی فرکانس 5 گیگاهرتز نیز احتمال تداخل و ازدحام امواج وجود دارد، اما به نسبت باند 2.4 این مشکل کمتر است. مشکل اصلی بیشتر کاربران با فرکانس 2.4 گیگاهرتز است. فرکانسی که استاندارهای 802.11 b/g/n همگی بر مبنای آن کار میکنند و میلیونها دستگاه بر مبنای این فرکانس ساخته شده و استفاده میشوند. بیشتر روترهای بیسیم بر مبنای این فرکانس سیگنالها را ارسال میکنند. باند 2.4 گیگاهرتز یک موج رادیویی با پهنای باند کوتاه 20 یا 40 مگاهرتز است که تنها 13 باند فرکانسی مجزا دارد. در چنین شرایطی اگر صدها دستگاه وایفای در اطراف شما باشند و شما تنها 13 باند رادیویی در اختیار داشته باشید، طبیعی است که دستگاهای مختلفی روی یک باند فرکانسی یکسان با روتر شما قرار بگیرند. تقریبا اکثر کاربران روترهای بیسیم را روی تنظیمات پیشفرض یا کانالهای 3، 6 و 11 قرار میدهند که همگی جزء باندهای فرکانسی شلوغ هستند. زمانی که چند روتر در محیط کوچکی همچون یک مجتمع تجاری یا مسکونی روی یک باند فرکانسی تنظیم شده باشند، سرعت و قدرت سیگنالهای وایفای را کم کرده و باعث ناپایدار شدن شبکه وایفای میشوند. برای حل این مشکل باید به سراغ باندهای فرکانسی بروید که خلوتتر از باندهای دیگر هستند.
برای خرید و دریافت مشاوره و لیست قیمت انواع مودم روتر وای فای ( مودم بی سیم ) با کارشناسان پرشیاسیستم در ارتباط باشید .
آموزش پیدا کردن و تغییر کانال رادیویی روتر بی سیم
در اولین گام باید یک نرمافزار اسکنر وای فای روی کامپیوتر یا گوشی همراه خود نصب کنید. در این مطلب آموزشی ما از نرمافزار NetSpot استفاده میکنیم. نرمافزار فوق اجازه میدهد قدرت سیگنالها و باندهای فرکانسی روترهای بیسیمی که پیرامونتان قرار دارند را مشاهده کنید. در این آموزش ما نرمافزار NetSpot را روی کامپیوتر شخصی نصب کردیم. نرمافزار فوق حجم زیادی نداشته و به راحتی از اینترنت قابل دریافت است.
2. پس از دانلود و نصب، نرمافزار NetSpot را اجرا کنید. با اجرای نرمافزار اطلاعاتی در ارتباط با شبکههای وایفای که پیرامونتان قرار دارد به دست میآورید. نرمافزار فوق اعلام میدارد فرکانس کاری روتر شما و روترهای بیسیمی که اطرافتان قرار دارد چیست. همانگونه که در شکل زیر مشاهده میکنید روتر ما و سایر روترها روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز قرار دارد و باند کاری که روتر ما از آن استفاده میکند 9 است. قدرت سیگنالهای روتر ما نیز برابر با منفی 54 است.
3. در ستون Channel می توانید باندهای کاری روترهای بیسیمی که نرمافزار پیدا کرده و پیرامونتان قرار دارد را مشاهده کنید. همانگونه که در شکل زیر مشاهده میکنید روی باندهای فرکانسی 1، 2، 3 و 4 روترهای بیشتری فعال هستند.
در ادامه ی آموزش تغییر کانال رادیویی روتر , با این حساب بهترین کانالی که در اختیار ما قرار دارد کانال 13 است. گراف تصویر بالا شبکههای وایفای پیرامون ما را نشان میدهند. همانگونه که مشاهده میکنید باندهای فرکانسی 1 تا 4 شلوغتر از باندهای دیگر هستند.
4. اکنون باید به سراغ روتر بیسیم خود برویم. آدرس 192.168.1.1 را در مرورگر خود تایپ کنید تا پنل مدیریتی روتر باز شود. گذرواژه را تایپ کنید تا دسترسی به تنظیمات روتر امکانپذیر شود.
5. اگر از روتر تیپیلینک استفاده میکنید روی زبانه Advanced در بالای صفحه کلیک کنید و سپس روی گزینه Wireless در سمت چپ صفحه کلیک کنید تا دسترسی به تنظیمات ظاهر شود. در صفحه فوق باندهای فرکانسی و پهنای باند رادیویی روتر باید به شکل دستی تنظیم شود.
همانگونه که در شکل روبرو مشاهده میکنید، روتر روی باند 2.4 گیگاهرتز برای استانداردهای 802.11 bgn تنظیم شده تا بیشتر دستگاهها بتوانند سیگنالهای وایفای را دریافت کنند.
پهنای باند (Channel Width) روتر نیز به شکل Auto تنظیم شده که باید تغییر پیدا کرده و روی 40 مگاهرتز قرار گیرد. در مرحله بعد باید کانال (Channel) را روی شماره 13 که پیشتر متوجه شدیم باند خلوتی است قرار دهیم. پس از اعمال تغییرات فوق روی گزینه Save کلیک کنید تا تنظیمات ذخیره شوند.
6. در پایان آموزش تغییر کانال رادیویی روتر , اکنون یکبار دیگر به سراغ نرمافزار NetSpot بروید و وضعیت باند فرکانسی و قدرت سیگنالها را بررسی کنید. اگر قدرت سیگنال کمتر از مقدار منفی 52 دیسیبل شد به معنای آن است که به بهترین کیفیت ممکن دست پیدا کردهاید. اگر گراف وضعیت شبکه وایفای خود را دومرتبه بررسی کنید متوجه میشوید که روترتان در یک ناحیه خلوت قرار گرفته است. بهتر است هر چند وقت یکبار آزمایش فوق را انجام دهید تا مطمئن شوید دستگاهها بهترین سیگنال را از روتر دریافت میکنند. همانگونه که مشاهده کردید، تغییر کانال یک فرآیند علمی است و نباید تنها به دنبال تغییر کانال بدون بررسیهای لازم بروید.
8 دیدگاه در “تغییر کانال رادیویی روتر برای بهبود قدرت وای فای + آموزش”
ممنون
لطف دارین دوست عزیز
سلام خسته نباشید ممنون بابت وقتی که برای سایت گذاشتید. یه سوال داشتم.این فقط برای کامپیوتر هست یا برای وای فای که با گوشی متصل میشیم هم تأثیر داره؟
سلام دوست عزیز…
این تنظیمات به بهبود امواج روتر برای تمام دستگاه هایی که به روتر وصل می شوند کمک می کند.
سلاحهای باند ۴۰ mhz بهتر است یا ۲۰ mhz,و بهتر است در چه شرایطی از باندهای مذکور استفاده شود؟
درود
سلام دوست عزیز…
پهنای ۴۰ مگاهرتز فضای بیشتری برای انتقال فراهم می کند و توان عملیاتی را افزایش می دهد؛ به شرطی که کارت شبکه کاربر از آن پشتیبانی کند. در عوض استفاده از پهنای ۲۰ مگاهرتز، ارتباط پایدارتری ایجاد می کند و دامنه ی تاثیر نویز را تنگ تر می کند.
در نتیجه با توجه به بستر کاربر و داشتن و یا نداشتن نویز باند خود را انتخاب کنید.
ممنون از وقتی که گذاشتین.
من هم میخوام دوربین مداربسته360درجه که به وای فای وصل میشه خریدم،برا تنظیمات نصب خطامیده و 2.4G رو نشان میده.
آیاهمین روش رو انجام بدم مشکل حل میشه؟
سلام خسته نباشید.ببخشید یه سوال داشتم
من نرم افزار netspot رو روی کامپیورتم نصب کردم ولی وقتی اجراش میکنم همون صفحه ی اول مینویسه:
No connection.Check Your Wi-Fi adapter and hit Resume
مودم رو خاموش روشن هم کردم ولی بازم همون صفحه رو نشون میده
اگه جواب بدید ممنون میشم