مقایسه محصول

ذخیره ساز NAS چیست ؟

فهرست مطالب

ذخیره ساز NAS چیست؟

شبکه های کامپیوتری امروزه در حال رشد و توسعه هستند . افراد اطلاعات مختلفی را توسط این شبکه ها تبادل می کنند . زمانی که بخواهیم اطلاعات مهمی که بر روی یک بستر شبکه منتقل می شوند را ذخیره کنیم . می توانیم از دستگاه خاصی که مخصوص ذخیره اطلاعات تحت شبکه است استفاده کنیم .

61rOc7b5KTL. SL1200  1 300x300 - ذخیره ساز NAS چیست ؟

ذخیره ساز NAS چیست

ذخیره ساز تحت شبکه، NAS مخفف Network Attached Storage می باشد و به دستگاهی گفته می شود که اطلاعات روی شبکه را در خود ذخیره می کند . دستگاه ذخیره ساز NAS از تعدادی هارد تشکیل شده است که در قالب پروتکل های مختلف ، اطلاعات مهم تحت شبکه را ذخیره می کنند . کاربران در یک شبکه می توانند به اطلاعاتی که بر روی NAS ذخیره می شود از طریق شبکه دسترسی داشته باشند و از آن استفاده کنند . به عبارت ساده تر زمانی شما از یک دستگاه ذخیره اطلاعات تحت شبکه ( NAS  ) در شبکه ی خود استفاده می کنید ، تمام کاربران شبکه می توانند از یک دیتا بیس مرکزی که اطلاعات را در خود ذخیره می کند استفاده کنند . دستگاه ذخیره ساز NAS بدون نیاز به کیبورد و ماوس می تواند در بستر شبکه کار کند با استفاده از برنامه های جانبی مبتنی بر مرورگر ها در بستر شبکه مدیریت و پیکر بندی می شوند . هر NAS در شبکه مانند یک نود شبکه می باشد و IP خاص خود را خواهد داشت . به زبان ساده تر ، دستگاه NAS ، یک کامپیوتر شامل تعدادی هارد و ظرفیت بالاست که تحت شبکه به همه کاربران متصل است و کاربران می توانند با استفاده از فضای مرورگر خود به یک حافظه با حجم بالا جهت ذخیره اطلاعات خود دسترسی داشته باشند یا اطلاعات را از این حافظه فراخوانی کنند . پیش از این ، برای ذخیره و ارائه اطلاعات به کاربران مختلف از سرور های معمولی استفاده می شد ، این سرور ها صد ها فایل را بطور جداگانه تنظیم و ذخیره می کردند اما امروزه با استفاده از دستگاه NAS کاربران قادرند بصورت همزمان به حجم بالایی از اطلاعات دسترسی داشته باشند .

پروتکل های استفاده شده در NAS

پروتکل های CIFS و NSF از پر کاربرد ترین پروتکل هایی هستند که در دستگاه NAS استفاده می شوند ، پروتکل CIFS پیش از این به نام SMB شناخته می شود ، کمپانی IBM این پروتکل را توسعه داد و به شکل امروزی در آورده است . به علاوه برخی از دستگاه های ضبط تحت شبکه از پروتکل HTTP پشتیبانی می کنند و کاربران می توانند از طریق مرورگر های خود اطلاعات را بر روی NAS دانلود یا آپلود کنند .

منبع : سایت کیونپ

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.