مقایسه محصول

شبکه مبتنی بر مش Mesh چیست ؟

فهرست مطالب

شبکه مبتنی بر مش یک پلتفرم برای ارسال اطلاعات با مقادیر بالاست. امروزه استفاده از شبکه‌های مش بسیار رایج شده است. شبکه مش از چندین روتر تشکیل شده است که با یکدیگر در ارتباط هستند تا بتوانند یک شبکه بی‌سیم را ارائه دهند. در واقع مش برای برطرف کردن مشکلاتی که Wifi می‌تواند خلق کند، ساخته شده است. به طور مثال قطع شدن فیلم آنلاین یا سیگنال ضعیف اینترنت، می‌تواند برای شما دردسر‌ساز باشد. در این مقاله از سایت پرشیاسیستم به معرفی شبکه مش و نحوه عملکرد آن خواهیم پرداخت. پس ما را تا انتهای این مقاله جذاب همراهی کنید.

شبکه مش چیست؟

شبکه مش از چند ایستگاه تشکیل شده است که همه اجزا به صورت گره به هم وصل هستند. به این گره‌ها دستگاه روتر گفته می‌شود و زمانی‌که شما از نظر مکانی از گره‌ها دور می‌شوید، به گره نزدیک‌تر وصل خواهید شد. به همین خاطر در اتصال شبکه، شما دچار مشکل نخواهید شد. همچنین باید به این نکته توجه کرد که روتر و تجهیزات را با استاندارد مش تهیه نمایید. روترهای مش به صورت دو و سه کاناله در بازار عرضه می‌شوند که سرعت و کیفیت بالاتری نسبت به روترهای یک کاناله دارند.

1.png - شبکه مبتنی بر مش Mesh چیست ؟

مزایای استفاده از شبکه مش

در مطالب پیشین آشنایی نسبی با شبکه مش پیدا کردیم. حال نوبت به آن رسیده که به مزایا شبکه مبتنی بر مش را معرفی و بررسی کنیم. این موارد عبارتند از:

1) بسیار مطمئن و کارا

مهم‌ترین ویژگی شبکه مش، نحوه ساخت آن است. در واقع کاربران به راحتی می‌توانند روتر بی‌سیم را در مکان‌های مشخص اضافه کنند. به همین روش می‌توان یک شبکه دسترسی جدید با پهنای باند بالا را ایجاد کرد. علاوه بر این، حذف یا اضافه کردن نودهای مش بی‌سیم کاری آسان و راحت است. این امر علاوه بر افزایش گسترش برد وای فای، بهترین سینگال وای فای را برای شما فراهم می‌کند.

2) برآورد تقاضای بالا

همان‌طور که ذکر شد هر دستگاهی که به شبکه مش اضافه گردد، یک نود در نظر گرفته می‌شود. به همین دلیل است که توپولوژی مش قادر به پشتیبانی مقادیر زیادی از ترافیک شبکه است. از این رو دستگاه‌های متصل به هم در این نوع شبکه، داده‌ها را به راحتی و بدون سختی می‌توانند ارسال کنند. به طور مثال در مکان‌هایی مانند سینما و تئاتر که نسبتا جمعیت زیادی گرد هم می‌آیند، استفاده از شبکه مبتنی بر مش بسیار کاربرد است. علاوه بر این، کاربرد دیگر شبکه مش در مناطق صعب‌العبور مانند کوه‌ها و بیابان‌ها است. 

3) هزینه

شبکه مش از نودهای مش بی‌سیم برای پخش داده‌ها استفاده می‌کند. این امر به استفاده کمتر از تجهیزات منجر می‌شود. این موضوع به خودی خود هزینه ساخت شبکه را کاهش می‌دهد. علاوه بر این موارد، احتیاجی نیست که با سیم‌های پیچ در پیچ کار کنید!

4) قابلیت ترمیم و بازسازی

در شبکه مش هرگاه یک نود بشکند یا ضربه ببیند، هیچ مشکلی برای شبکه به وجود نخواهد آمد. در حالی که در دیگر توپولوژی‌ها مانند ستاره اگر یک نود از بین برود، کل شبکه مختل خواهد شد. شبکه مبتنی بر مش قابلیت بازسازی و ترمیم نودهای شکسته را نیز دارد.

2 - شبکه مبتنی بر مش Mesh چیست ؟

5) هرگز خاموش نمی‌شود

شبکه مش هرگز خاموش نمی‌شود و این یک ویژگی بسیار مهم شبکه مبتنی بر مش است. حتی در شرایط بحرانی که تجهیزات الکترونیکی خاموش می‌شوند، این شبکه از کار نخواهد افتاد.

چگونگی ایجاد یک شبکه مش

در ابتدا به این مسئله پرداختیم که شبکه مش چیست و چه مزایایی دارد. برای ایجاد شبکه مش، متخصصان باید یک نود را به شبکه‌ایی مانند مودم اینترنت وصل کنند. سپس اتصال اینترنت را با سایر نودها به اشتراک بگذارند. هنگامی‌که نودهای بیشتر و بیشتری به هم دیگر وصل می‌شوند، یک شبکه بزرگ‌تر از مش را ایجاد خواهند کرد. در واقعا این یک تعریف ساده از چگونگی ایجاد یک شبکه مش است.

شبکه‌ مش در چه مکان‌هایی کاربرد دارد؟

شبکه مش در سازمان‌های بزرگ و شبکه‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گرچه هدف اصلی ایجاد شبکه مبتنی بر مش، استفاده از آن در محیط‌های بزرگ است. در واقع مش این قابلیت را به دستگاه‌ها می‌دهد تا آن‌ها بتوانند اتصال اینترنت خود را به اشتراک بگذارند. در ضمن این شبکه به دستگاه‌ها امکان ارتباط به یکدیگر را بدون استفاده از اینترنت نیز می‌دهد. در ادامه به صورت مختصر به ذکر چند مورد از کاربرد‌های شبکه مش می‌پردازیم:

  • سیستم مانیتورینگ خانگی
  • سیستم‌های کنترل و مانیتورینگ صنعتی
  • سیستم‌های کنترل پزشکی
  • سیستم‌های امنیتی

3 - شبکه مبتنی بر مش Mesh چیست ؟

شبکه مش یکی از انواع توپولوژی شبکه است که طی سال‌های اخیر از آن بسیار استقبال شده است. گرچه می‌توان از طریق کابل به آن‌ها نیز وصل شد اما استفاده از تکنولوژی بی‌سیم می‌تواند مقرون به صرفه‌تر و دارای سهولت بیشتری باشد. شبکه‌های مش تقسیم‌بندی متفاوتی دارند که در این جا آن‌ها را تشریح خواهیم کرد:

الف) شبکه‌های عمومی

همان‌طور که از نامش نیز پیداست، این شبکه‌ها برای استفاده عمومی مردم مانند اتصال همسایه‌ها به کار می‌رود.  

ب) شبکه‌های شهری

این نوع شبکه اکثرا برای سرویس‌های دولتی به کار می‌رود.  

ج) شبکه‌های بی‌سیم

این شبکه برای اتصال محدود در فضاهای خارج از محل سکونت کاربرد دارد.

به‌کارگیری در اتوماسیون منزل

شبکه مش را می‌توان در اتوماسیون‌های خانگی استفاده کرد. نکته مهم در استفاده از شبکه مش در اتوماسیون‌های خانگی تعیین مسیرهای مختلف به دستگاه مقصد است. به طور مثال اگر شما به مرکز خریدی می‌خواهید بروید که مسیر آن دارای ترافیک سنگینی است، زمان و انرژی خود را از دست خواهید داد اما اگر چند مسیر پیش روی شما باشد، بدون اتلاف زمان و انرژی به مقصد دلخواه‌ خواهید رسید. کاهش سیگنال از جمله مشکلاتی است که در شبکه‌های بی‌سیم وجود دارد. به همین دلیل دستگاه‌های بی‌سیم Z-Wave سینگال را افزایش می‌دهند و به دستگاه بعدی می‌فرستند و این مشکل را برطرف می‌کنند.

چرا امروزه شبکه مبتنی بر مش با اهمیت است؟

شبکه‌های مش اخیرا به وجود نیامده‌اند و از دهه 1980 این شبکه‌ها مورد آزمایش قرار گرفته‌اند. همچنین از دهه 1990 به بازار عرضه شده‌اند. این تکنولوژی مدت‌هاست که در دسترس قرار دارد. امروزه با موجی از شبکه‌های بی‌سیم از جمله شبکه بی‌سیم مش مواجه هستیم. این موضوع دلایلی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به این امر اشاره کرد که در گذشته اجرای شبکه‌های مش با اتصالات کابلی امکان‌پذیر بوده است. این امر بسیار وقت‌گیر و گران و پیچیده خواهد بود اما امروزه با به وجود آمدن شبکه‌های بی‌سیم از جمله شبکه بی‌سیم مش امکان اتصال به صورت بی‌سیم فراهم آمده است. 

یک شبکه مش امروزی مشتکل از سخت‌افزار، ارتباطات رادیویی و امواج مایکروویو است که هزینه کمتری دارند. در سال‌های اخیر شبکه‌های وای فای از توپولوژی شبکه مش پشتیبانی کردند. به طور کلی شبکه مش امروزه کاربرد فراوانی دارد و همه افراد، سازمان‌ها، کسب و کارها به دنبال استفاده از این نوع شبکه هستند.

4 - شبکه مبتنی بر مش Mesh چیست ؟

 

جمع‌بندی

در این مقاله جذاب از سایت پرشیاسیستم ابتدا به معرفی شبکه مش و مزایای و معایب استفاده از آن پرداختیم. سپس با معرفی این که چگونگی ایجاد یک شبکه مش و همچنین بیان کاربرد شبکه مبتنی بر مش در مکان‌های گوناگون مانند سازمان‌های بزرگ، سیستم‌های صنعتی پزشکی و سیستم مانیتورینگ خانگی و … پرداختیم. در آخر با بررسی اهمیت شبکه مش در جوامع امروزی مبحث را به اتمام رساندیم. امید است با مطالعه این مقاله اطلاعات کاربردی و مفیدی را در این زمینه کسب کرده باشید.

منبع:

https://en.wikipedia.org

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.