امروزه با پیشرفت تکنولوژی فناوریهای جدیدی به دوربینهای مداربسته اضافه شده است که بسیار کارآمد هستند. از جمله فناوریهای پیشرفته که در دوربینهای مداربسته استفاده میشود، میتوان به چیپ تصویر EFFIO CCD دوربین مداربسته ، چیپ تصویر Progressive CMOS و چیپ تصویر DIS در دوربین مداربسته و اشاره کرد. در این مقاله از پرشیا سیستم قصد داریم اطلاعاتی را در مورد چیپ تصویر EFFIO CCD دوربین مداربسته به شما بدهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با چیپ تصویر EFFIO CCD
امروزه در دوربینهای مداربسته حسگرها نقش مهمی دارند. وظیفه حسگر در دوربین مداربسته این است که نور را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند و به لنز دوربین ارسال میکند. به طور کلی در دوربین مداربسته از دو حسگر تصویر CMOS و CCD استفاده میشود. در مقالهای حسگر تصویر CMOS را به طور کامل بررسی کردیم. حتماً به آن مطلب سر بزنید. اما یکی از چیپ های تصویر از دسته حسگرهای CCD چیپ تصویر EFFIO CCD دوربین مداربسته میباشد. این چیت تصویر را کمپانی سونی ارائه کرده است که دارای انواع مختلفی هستند. از جمله مزیتهای این حسگرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکانات پیشرفتهای دارند
- دارای حساسیت بالایی نسبت به نور هستند.
- در تصاویری که توسط این حسگرها ثبت میشود کیفیت رنگها بسیار مناسب است.
دوربینهایی که دارای چیپ تصویر EFFIO CCD دوربین مداربسته هستند تصاویری را با رنگهای زنده، با وضوح و کیفیت بالاتر و همچنین تصاویری با نسبت سیگنال به نویز بیشتری را ثبت میکنند.
سنسور Effio چگونه عمل میکند؟
به طور کلی حسگر Effio از مخفف عبارت Enhanced Features and Fine Image Processor گرفته شده است. میتوان گفت دوربینهایی که دارای چیپ تصویر EFFIO CCD دوربین مداربسته هستند از دوربینهای همرده خود متمایز هستند. اما چرا این حسگر دوربینهای دارای این قابلیت را متمایز میکنند:
- سنسور Effio فرکانس خروجی بالاتری دارد.
- رزولوشن بسیار پیشرفتهتری را این چیت تصویر ارائه میکند که جدای از تکنولوژی مگاپیکسلی در دوربینهای تحت شبکه میباشد.
- نحوه پردازش تصاویر در این تكنولوژی بهگونهای است که دستیابی به تصاویر با وضوح بالاتر را ممکن میسازد.
- دوربینهای مداربستهای که دارای حسگر Effio هستند مجهز به سیستم پیشرفته تصحیح و ارتقا رنگها در تصاویر میباشند. از این رو رنگهایی زنده و واقعی را ارائه میدهند.
- دوربینهای مجهز به سنسور Effio دارای تکنولوژیهای 2D-DNR و 3D-DNR میباشد که نویز تصاویر را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
- ارائه تصاویر باکیفیت در حالت زوم الکترونیکی با استفاده از این سنسور ( همان طور که میدانید زمانی که لنز دوربین را روی نقطهای زوم میکنید کیفیت تصویر کاهش مییابد، اما با وجود سنسور Effio این مشکل به میزان چشمگیری کاهش مییابد.)
آشنایی با سنسور CCD
فنآوریها تکامل مییابند و نه تنها از نظر فنی، بلکه از نظر تجاری نیز بر دستگاهها تأثیر میگذارند. برنامههای کاربردی حسگرهای تصویر متنوع هستند. برخی از برنامهها توسط تصویرگرهای CMOS و برخی دیگر توسط CCD ها به بهترین شکل ارائه میشوند. لازم به ذکر است که ساخت سنسورهای CMOS بسیار ارزانتر از سنسورهای CCD است. هر دو سنسور تصویر CCD و CMOS از یک نقطه شروع میشوند، آنها باید نور را به الکترون تبدیل کنند. یک راه ساده برای فکر کردن در مورد حسگر مورد استفاده در یک دوربین دیجیتال (یا دوربین فیلمبرداری) این است که آن را به عنوان یک آرایه دو بعدی متشکل از هزاران یا میلیونها سلول خورشیدی کوچک در نظر بگیرید که هر یک از آنها نور یک بخش کوچک از سلول خورشیدی را تبدیل میکند. برای تبدیل تصویر به الکترون هر دو دستگاه CCD و CMOS از فناوریهای مختلف استفاده میکنند.
سنسورهای CCD قطعات الکترونیکی حساس به نور هستند که تصاویر باکیفیتی را ارائه میدهند. “CCD” مخفف عبارت انگلیسی charge-coupled device است که در سنسورهای CCD استفاده میشوند. سنسورهای CCD در ابتدا برای ذخیرهسازی دادهها در سال 1969 توسعه یافتند. با این حال، به سرعت مشخص شد که این دستگاهها به نور حساس هستند و گرفتن یک تصویر دو بعدی با این حسگرها نسبتا آسان است. حسگرهای CCD در اوایل سال 1970 ساخته شد، و با کوچکسازی بُعدی در الکترونیک، اولین CCDها با تعداد پیکسل کافی برای دوربینهای تلویزیونی در اوایل سال 1975 تولید شدند.
سنسورهای CCD از حدود سال 1983 به عنوان حسگر تصویر در نجوم و سنجش از راه دور ماهوارهای استفاده شده است. سنسورهای آرایه CCD دو بعدی در دوربینهای فیلمبرداری و دوربینهای دیجیتال و سنسورهای خط CCD یک بعدی در دستگاههای فکس، طیفسنجها و اسکنرها استفاده میشوند. از طرفی سنسورهای CMOS معمولا در دوربین گوشیهای هوشمند و تبلتها یافت می شوند. برای اختراع حسگر CCD، ویلارد بویل و جورج ای اسمیت جایزه نوبل فیزیک سال 2009 را دریافت کردند. اسمیت و مایکل تامپست جایزه مهندسی ملکه الیزابت 2017 را برای توسعه حسگر CCD دریافت کردند.
تفاوت سنسور CCD و CMOS
فناوریهای CCD از یک فرآیند ساخت ویژه برای ایجاد توانایی انتقال بار در سراسر تراشه بدون اعوجاج استفاده میکنند. این فرآیند منجر به حسگرهایی با کیفیت بسیار بالا از نظر وفاداری و حساسیت به نور میشود. از سوی دیگر، تراشههای CMOS از فرآیندهای تولید سنتی برای ایجاد تراشه استفاده میکنند، همان فرآیندهایی که برای ساخت اکثر ریزپردازندهها استفاده میشود. به دلیل تفاوتهای ساخت، تفاوتهای قابل توجهی بین سنسورهای CCD و CMOS وجود دارد.
- حسگرهای CCD همانطور که در بالا ذکر شد، تصاویری با کیفیت بالا و کم نویز ایجاد میکنند اما سنسورهای CMOS، به طور سنتی، بیشتر مستعد نویز هستند.
- از آنجایی که هر پیکسل در یک سنسور CMOS دارای چندین ترانزیستور است، حساسیت به نور یک تراشه CMOS کمتر است. زیرا بسیاری از فوتونهایی که به تراشه برخورد میکنند به جای فتودیود به ترانزیستورها برخورد میکنند.
- سنسور CMOS به طور سنتی انرژی کمی مصرف میکند. اما سنسورهای CCD از فرآیندی استفاده میکنند که انرژی زیادی مصرف می کند. CCD ها 100 برابر بیشتر از یک سنسور CMOS انرژی مصرف میکنند.
- تراشههای CMOS را میتوان تقریباً روی هر خط تولید استاندارد سیلیکون ساخت، بنابراین در مقایسه با سنسورهای CCD بسیار ارزان هستند.
کلام آخر
وجود برخی از فناوریهای پیشرفته در دوربینهای مداربسته باعث میشود عملکرد دوربین بهتر شود و کاربران در هنگام استفاده از دوربین از کیفیت خوب تصاویر لذت ببرند. یکی از قابلیتهای خوبی که در دوربینهای مداربسته جدید وجود دارد چیپ تصویر EFFIO CCD دوربین مداربسته است که امکانات پیشرفته خاص خود را دارد. در این مقاله به طور کامل این سنسور و نحوه عملکرد آن را مورد بررسی قرار دادیم. ممنون که تا انتها همراه ما بودید. امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد و با چیپ تصویر EFFIO CCD دوربین مداربسته به خوبی آشنا شده باشید. در صورتی که هر گونه سوال در مورد چیپ تصویر EFFIO CCD داشتید میتوانید در قسمت ثبت نظر از ما بپرسید. در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ میدهیم.
منبع : سایت