تفاوت اکسس پوینت با Range Extender چیست ؟

فهرست مطالب

تفاوت اکسس پوینت با Range Extender چیست ؟

فناوری وای‌فای در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی داشته، اما یک فرمول ثابت که مناسب همه موقعیت‌ها باشد، ندارد. مثلا کسب‌کارهای بزرگ با ترافیک بالا، معمولا اکسس پوینت‌ها یا نقاط دسترسی وای‌فای را به‌کار می‌گیرند. در حالی که کسب‌وکارهای کوچک با تعداد محدود کاربران، بیشتر از روترهای وای‌فای و گسترش‌دهنده محدوده تحت پوشش یا Range Extender استفاده می‌کنند. در ادامه، این دو دسته تجهیزات را با هم مقایسه می‌کنیم تا در یابید که راهکار مناسب شما کدام است.

whatisaccesspoint 300x200 - تفاوت اکسس پوینت با Range Extender چیست ؟

اکسس پوینت چیست و چه تفاوتی با Range Extender دارد؟

اکسس پوینت چیست؟

اکسس پوینت یا نقطه دسترسی (Access Point)، یک دستگاه است که یک شبکه محلی بی‌سیم یا WLAN می‌سازد و معمولا مناسب یک دفتر یا یک ساختمان است. هر اکسس پوینت از طریق کابل اترنت به یک روتر کابلی، سوییچ یا هاب متصل می‌شود و یک سیگنال وای‌فای را در محدوده تعیین‌شده پخش می‌کند. مثلا اگر قصد داشته باشید در بخشی از شرکت خود دسترسی وای‌فای را فراهم کنید که در آن روتری ندارد، می‌توانید در آن محدوده یک اکسس پوینت نصب کنید و آن را با کابل اترنت از درون سقف، به سرور روم متصل کنید.

گسترش‌دهنده محدود (Range Extender) چیست؟

این وسیله، محدوده دسترسی شبکه وای‌فای را گسترش می‌دهد. از آنجا که گسترش‌دهنده محدوده به‌صورت بی‌سیم به روتر وای‌فای متصل می‌شود، باید در مکانی قرار گیرد که سیگنال روتر قوی است و نه در محلی که نقطه خارج از دسترس است. برای مثال، اگر روتر در زیرزمین یک ساختمان دو طبقه است، نصب یک گسترش‌دهنده در طبقه همکف (که پوشش وای‌فای روتر همچنان قوی است) باعث پوشش نقاط کور در طبقه دوم می‌شود.

راهکار مناسب کسب‌وکارها

با این‌که گسترش‌دهنده‌ها برای مصارف خانگی مناسب هستند، در کسب‌وکارهای مدرن کارایی ندارند، زیرا معمولا قادر به پشتیبانی از بیش از بیست دستگاه نیستند و باعث افزایش پهنای باند نمی‌شوند. در مقابل، اکسس پوینت می‌تواند از پس بیش از شصت اتصال همزمان بر آید و همزمان با حرکت در طبقات مختلف شرکت، بدون این‌که متوجه شوند بین اکسس پوینت‌ها سوییچ می‌کنند.

بنابراین، اکسس‌پوینت‌ها علاوه بر این‌که امکان مقیاس‌پذیری را به شبکه شرکت شما می‌بخشند، در مدل‌های جدید از PoE+ (ترکیبی از اترنت و سیم برق معمولی) پشتبانی می‌کنند، از Captive Portal پشتیبانی می‌کنند و امکان کلاسترسازی را نیز در اختیار شما می‌گذارند.

منبع : سایت لینکسیس

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط