8 نکته پنهانی که روی سرعت وایفای تاثیرگذار هستند
برای آنکه بتوانیم به یک شبکه وایفای پر سرعت و قدرتمند دسترسی پیدا کنیم باید به فکر راهکاری برای تقویت امواج وایفای و حل مشکل سیگنال ضعیف باشیم.
-
بهترین مکان برای نصب روتر را پیدا کنید
روترها شکل ظاهری چندان جالبی ندارند و کاربران ترجیح میدهند، آنها را دور از چشم و در نقاط دور افتاده خانه قرار دهند. نکتهای که بیشتر کاربران به آن توجهی نمیکنند این است که هرچه روتر از دستگاههایی که قرار است به آن متصل شوند دور شود، قدرت سیگنال کاهش پیدا میکند، زیرا امواج تا رسیدن به مقصد باید از میان موانع مختلفی عبور کنند که همین مسئله کندی سرعت را به همراه دارد. متاسفانه برخی از کاربران روتر را درون کمدی پنهان میکنند و انتظار دارند بدون مشکل دستگاهها به آن متصل شوند. بهترین مکان قرارگیری روتر در مرکز خانه یا همان اتاق نشیمن است. فراموش نکنید که سیگنالها به اطراف و به سمت پایین حرکت میکنند، پس اگر روتر در ارتفاع قرار گیرد دستگاهها به شکل بهتری امواج را دریافت میکنند، درست مشابه با وضعیتی که دکلهای مخابراتی دارند.
-
به فکر نوسازی روتر قدیمی باشید
نباید از روتری که بیش از پنج سال از عمر آن میگذرد انتظار داشته باشید همانند روز اول کار کند. اگر مشکل نقاط کور یا پنهای باند ضعیف دارید، پیشنهاد میکنیم روتر خود را تعویض کنید. روترهای جدید به استانداردهای روز 802.11ac و نمونههای گرانقیمتتر به 802.11ax تجهیز شدهاند که عملکردی به مراتب بهتر از روترهای قدیمی دارند. البته اگر به فکر راهحلی جامع برای سیگنالهای ضعیف هستید، خرید یک سیستم مش مشکلات را حل میکند.
-
از یک گسترشدهنده امواج استفاده کنید
اگر بهتازگی روتری خریداری کردهاید که روتر و دستگاههای همراه (شبیه به تبلت Se5) از استاندارد 802.11ac پشتیبانی میکند، اما هنوز هم با مشکل ضعیف بودن سیگنالها روبرو هستید باید به فکر خرید یک توسعهدهنده (Extender) سیگنال باشید. گسترشدهندهها با تکرار سیگنال امواج وایفای را به نقاط کور خانه هدایت میکنند. مکان قرارگیری گسترشدهنده نیز مهم است. گسترشدهنده باید در نقطهای که سیگنالها ضعیف هستند یا نقطهای که باید قدرتمندترین سیگنالها را دریافت کنند قرار گیرد.
-
اترنت را فراموش نکنید
اگر دسترسی به اترنت بدون مشکل خاصی از بابت کابلکشی امکانپذیر است بهتر است دستگاههایی همچون تلویزیونهای هوشمند، کامپیوترهایشخصی و ذخیرهسازهای تحت شبکهرا به اترنت متصل کنید. ارتباطات مبتنی بر اترنت مشکلات وایفای همچون تاخیر در ارسال سیگنالها و تداخل امواج را ندارند یک ارتباط پایدار و پر سرعت را ارائه میکنند.
-
از نرمافزارهای عیبیاب قدرت سیگنال استفاده کنید
سیگنالهای وایفای در برابر تداخل امواج آسیبپذیر هستند. برنامه اندرویدی Network Analyzer Pro یکی از بهترین نرمافزارهای عیبیابی قدرت سیگنال است که اطلاعاتی در ارتباط با قدرت سیگنال، کانال استفاده شده، مکآدرس، سرعت انتقال دادهها، نام شبکه و… را به شکل تفکیک شده برای باندهای 2.4 و 5 گیگاهرتز و مشابه همین اطلاعات را برای شبکه سلولی ارائه میکند.
-
تنظیمات پیشفرض به ویرایش نیاز دارند
در اغلب روترها فرکانس 2.4 گیگاهرتز روی کانال 6 تنظیم میشود که در محیطهای مملو از شبکههای وایفای این مسئله باعث تداخل امواج میشود برای حل این مشکل از کانالهای 1، 11 یا 36 استفاده کنید. در ارتباط با باند 5 گیگاهرتز بهتر است
از استاندارد 802.11ac یا 802.11b/ac استفاده کنید تا به کانالهای بیشتری دسترسی داشته باشید. اگر در تنظیمات کانال و عرض کانال گزینه Auto وجود دارد، گزینه فوق را فعال کنید تا روتر و کارتهای شبکه بهطور خودکار به بهترین کانال سوییچ کنند.
-
روتر را زمانبندی کنید تا ریبوت شود
بهتر است به شکل زمانبندی شده روتر را ریبوت کنید تا بستههای خالی درون بافر روتر پاک شوند. این کار ضمن افزایش سرعت، مشکلات و باگهای احتمالی را برطرف میکند. بهتر است حداقل روزی یکبار روتر را ریبوت کنید.
-
جهت آنتنها را تنظیم کنید
اگر روتری با چند آنتن دارید، موقعیت آنتنها را در وضعیت عمود بر دیگری قرار دهید.