مقایسه محصول

مسیریاب وای فای یا مسیریاب بیسیم چیست؟

فهرست مطالب

مسیریاب وای فای یا بیسیم چیست؟

اگر در بازی آنلاین با قدرت در میدان جنگی پیش می روید یا با دوست خود از طریق اسکایپ صحبت می کنید، مسیریاب (روتر) بیسیم درگاه اتصال بیسیم شما است. این مسیریاب اتصال اینترنت سیمی مودم شما را دریافت کرده و آن را به سیگنال بیسیم تبدیل می کند.

  • آیا مسیریاب شما منسوخ شده است؟

    در بسیاری از خانه ها مسیریاب های بیسیمی وجود دارند که چند ساله (قدیمی) هستند. با هر سالی که می گذرد، دستگاه های بیشتری به شبکه ی بیسیم خانگی شما متصل می شوند، و بنابراین فشار بیشتری به این مسیریاب قدیمی (منسوخ) وارد می شود. آگاهی از آنچه که باید در خرید یک مسیریاب بیسیم برای خانه خود جستجو کنید بسیار مهم است، چرا که احتمالا همانند بسیاری از افراد شما نیز در معرض بروزرسانی قرار گرفته اید. در واقع شما باید مسیریاب خود را هر دو سال یکبار تعویض کنید تا با پیشرفت های فناوری بیسیم همگام باشید.

  • مسیریاب های بیسیم تک، دو، و سه بانده

وای فای از طریق مسیریاب شما روی باندهای رادیویی انتقال می یابد که مانند بزرگراه های نامرئی عمل می‌کنند. هر باند یک مسیر مجزا است، که داده ها را روی مسیرهای مجزا نگاه می دارد تا از تصادم اجتناب شود. به دلیل اینکه برخی دستگاه ها پهنای باند بیشتری نسبت به بقیه نیاز دارند، کارآیی مسیریاب شما به تعداد باندهای آن- یک، دو یا سه باند- بستگی دارد. یک بزرگراه سه مسیره (یا مسیریاب سه بانده) دارای یک کانال 2.4 GHz و دو کانال 5 GHz برای پشتیبانی از کاربران همزمان بیشتر می باشد- که امتیازی مثبت برای خانواده هایی است که به طور متوسط هشت دستگاه در خانه دارند و فعالیت های پهنای باند آن ها بیشتر است. چگونگی استفاده‌ی شما از مسیریاب نیز به تعیین مسیریاب مناسب شما کمک می کند. برای مثال، اگر علاقمند به پخش فیلم با تعدادی تلویزیون هستید، یک بازیکن بازی های کامپیوتری در خانه دارید، یا در خانه کار می کنید و باند اختصاصی خود را لازم دارید، یک مسیریاب سه بانده انتخاب مناسبی است. در مقابل، اگر یک کاربر اینترنت سبک هستید که تنها ایمیل می زند و فیسبوک را باز می کند، یک مسیریاب دو بانده به خوبی پاسخ نیاز شما را خواهد داد.

  • درک استانداردهای وای فای: (Wireless-N (WiFi 4 تا نسل بعدی (Wifi 5)

هنگامی که بحث در مورد به کار گیری استانداردهای وای فای است، مسیریاب ها پیشگام هستند، و دستگاه های کلاینت آن ها (برای مثال تلفن همراه یا تبلت شما) معمولا از شش تا دوازده ماه بعد شروع به مشارکت در فناوری نوین می کنند. به همین دلیل، بهتر است آینده ی شبکه ی بیسیم خانگی خود را با استانداردهای جاری تضمین کنید تا مطمئن باشید که می تواند جدیدترین محصولات را هنگام عرضه به بازار پشتیبانی کند.

در سال 1999 شرکت لینکسیس (Linksys) با عرضه ی مسیریاب150دWRT54G پیشگام فناوری وای فای بود، اما از آن زمان استانداردهای وای فای تحت تکامل پیچیده ای بوده اند:

در سال 2012 با ظهور یا استانداردWiFi 5، که سرعتی حدود سه برابر استاندارد پیشین خود802.11 n داشت، وای فای به طور قابل توجهی پیشرفت کرد. آخرین استاندارد(MU-MIMO AC نسل بعدی) است، که مخفف چند ورودی و چند خروجی چند کاربره می باشد.

این یک عبارت دشوار و دهان پرکن است، اما معنی آن چیست؟

این بروزرسانی استاندارد 802.11 ac روش تعامل همزمان وای فای با چند دستگاه را بهبود می بخشد. در حالی که مسیریاب های تک کاربره (SU-MIMO) داده ها را به صورت سری به یک دستگاه در آن واحد ارائه می کنند، مسیریاب های MU-MIMO داده ها را در آن واحد به چند دستگاه ارسال می کنند.

برای مثال فرض کنیم شما در FaceTime در حال چت هستید در حالی که فرزندان شما در حال تماشای آنلاین یک فیلم در Netflix هستند. با مسیریاب SU-MIMO 802.11ac دستگاه های شما باید در صف منتظر بمانند تا مسیریاب داده ها را یک به یک به آن ها ارسال کند (در آن واحد یک داده به یک دستگاه)، و دستگاه های دیگر را بدون سیگنال رها کند این رویداد ممکن است تنها در یک میلی ثانیه رخ دهد، اما آن لحظه ی بدون اتصال باعث ایجاد تاخیر می شود ( که ما آن را به عنوان بافر می شناسیم). با MU-MIMO مسیریاب شما داده ها را به طور همزمان به هر دو دستگاه انتقال می دهد، که باعث تجربه ای بی وقفه و فرزندانی خوشحال تر می شود.

  • ویژگی هایی که باید هنگام خرید بهترین مسیریاب وای-فای در نظر گرفته شوند

سرعت مسیریاب وای فای :

دستگاه های با کارآیی بالا نیاز به سرعت بالا دارند. بدون سرعت مناسب فیلم های HD شما کیفیت خوبی نخواهند داشت و بازی های شما به دلیل بافر شدن دچار وقفه خواهند شد. خوشبختانه در سال های اخیر مسیریاب ها سریع تر شده اند:

مسیریاب هایی که از استاندارد802.11nسال 2007 استفاده می کنند، تقریبا 450 مگابیت در ثانیه (Mbp) انتقال می دهند. با معرفی 802.11ac در سال 2012، سرعت وای فای به طور قابل توجهی افزایش یافت و تا 1300 Mbps روی باند5 GHzبالا رفت. در سال 2015 با استاندارد MU-MIMO سرعت وای فای بار دیگر افزایش یافت. این مدل ها می توانند به سرعت 1.7 Gbps یا حدود 1700 Mbps برسند. هنگام تصمیم گیری در مورد سرعت مناسب خود، تعداد افرادی را که به طور همزمان از شبکه ی بیسیم شما استفاده می کنند، نوع فعالیتی که در خانه ی شما رایج است، را در نظر بگیرید. اگر خانه ی شما پر از معتادان Netflix و بازیکن های آنلاین است، MU-MIMO قطعا برای شما مناسب خواهد بود.

آنتن ها:

هنگام مقایسه ی مسیریاب ها متوجه می شوید که برخی از مدل ها دارای آنتن هایی هستند که از پایه ی آن بالا آمده اند، در حالی که مدل های دیگر آنتن ندارند. مسیریاب های دارای آنتن داخلی ممکن است روی کتابخانه یا میز شما شیک و زیبا به نظر برسند، اما مسیریاب های دارای آنتن خارجی می توانند سیگنال های قوی تری به شما بدهند. اگر چند آنتن دارید می توانید آن ها را تنظیم کنید تا بهترین پوشش را به هر طبقه از خانه ی خود، از زیرزمین تا اتاق خواب های طبقه بالا، برسانید.

برنامه های مدیریت شبکه:

برخی مسیریاب ها مجهز به سازگاری با برنامه های موبایل عرضه می شوند، که امکان بررسی تنظیمات شبکه ی وای فای خانگی شما را از راه دور فراهم می کند. از گوشی هوشمند یا تبلت خود می توانید هنگامی که سر کار هستید، اولویت وای فای بین دستگاه ها را تعیین کنید، سرعت ها را نظارت کنید، محتوای حساس را برای کودکان محدود کنید، یا به دوربین های امنیتی خانه دسترسی داشته باشید.

QOS (یا اولویت بندی رسانه ها):

کیفیت خدمات یا QoS یک ویژگی در مسیریاب های پیشرفته است که به شما توانایی اولویت بندی انواع خاص ترافیک وای فای را می دهد. با داشتن چند وسیله ی متصل در خانه مانند پریزهای هوشمند، گوشی های هوشمند تلفن همراه، و کامپیوترهای نوت بوک، ممکن است سیگنال بیسیم شما کشیده و ضعیف (باریک) شود. با استفاده از ویژگی QoS روی مسیریاب، می توانید مطمئن باشید که مسیریاب پهنای باند مناسبی را به دستگاه های مورد علاقه ی شما اختصاص خواهد داد. برای مثال، می توانید گزینه ی QoS را در پنل مدیر مسیریاب تنظیم کنید تا به بازی های آنلاین و تماشای آنلاین فیلم اولویت بدهد. معنی آن این است که اگر کسی فایلی را همزمان با بازی آنلاین شما دانلود کند، بازی شما دچار وقفه نخواهد شد چون اولویت اول به آن اختصاص یافته است.

شکل دهی پرتوها:

شکل دهی پرتو گزینه ی پیشرفته ی دیگری بر روی مسیریاب های مدرن است که می تواند قدرت  و سرعت سیگنال را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. شکل دهی پرتو (یا فیلتر فضایی) مسیریاب را قادر می سازد که سیگنال را به جای این که با قدرت یکسان در همه جای خانه پخش کند، روی دستگاه های خاص متمرکز کند. مسیریاب محل دستگاه شما را می یابد تا محل تمرکز سیگنال وای فای را تعیین کند . شکل دهی پرتو سرعت و قدرت سیگنال وای فای را افزایش می دهد، و تجربه ی کلی اتصال شما را بهبود می بخشد. همه ی مسیریاب‌های وای فای از شکل دهی پرتو پشتیبانی نمی کنند، بنابراین ویژگی های آن ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید این ویژگی را دارند.

درگاه های اترنت:

مسیریاب وای فای چیست  به اتصالات بیسیم محدود نیستند، بلکه درگاه های اترنت نیز دارند که می تواند کامپیوتر شما یا دستگاه های دیگر را با یک کابل اترنت به شبکه ی خانگی شما متصل کند. درگاه و کابل اترنت شبیه کابل تلفن معمولی هستند، اما درگاه ها و رابط های (connector) عریض تری دارند .چه زمانی می توانید از درگاه اترنت روی مسیریاب وای فای خود استفاده کنید؟
می توانید برای دستگاه های بیسیم واقعی مانند کامپیوتر نوت بوک، گوشی هوشمند، یا تبلت خود که با خود از جایی به جای دیگر در خانه می برید، پهنای باند آزاد (خالی) کنید. دستگاه های غیر قابل حمل را به عنوان کاندیدهای ممکن اتصال (با سیم) به درگاه اترنت در نظر بگیرید. این دستگاه ها می توانند شامل کامپیوتر رومیزی (desktop)، کنسول بازی، کنسول تلویزیون کابلی یا تلویزیون هوشمند باشند. برای انجام این کار به سادگی دستگاه خود را با استفاده از یک کابل و درگاه اترنت مستقیما به مسیریاب وصل کنید. مسیریاب های قدیمی با اترنت سریع سرعت تا 100 Mbps را پشتیبانی می کنند، اما مسیریاب های جدید اترنت گیگابایتی را پشتیبانی می کنند، که در سرعت 1000 Mbps ده برابر سریع تر هستند.

هنگامی که به انتقال مقدار بالای داده می پردازیم، نیاز به سرعت حتی از قابلیت های اترنت نیز پیشی می گیرد. برای مثال انتقال یک ترابایت فایل پشتیبان (backup) از یک درایو خارجی با سرعت 1000 Mbps ممکن از بیشتر از دو و نیم ساعت زمان ببرد. اینجا درایوهای خارجی eSATA کاربرد خواهند داشت. eSATA مخفف قطعه (ضمیمه) فناوری پیشرفته ی سری خارجی است، که امکان انتقال سریع تر داده ها را برای درایو سخت (hard drive) خارجی eSATA نسبت به اترنت یا وای فای فراهم می کند . مسیریاب هایی که از درایو سخت eSATA پشتیبانی می کنند، به شما امکان اتصال مستقیم دستگاه ذخیره سازی خارجی خود به مسیریاب را می دهد، که دسترسی تمام اعضای خانه به نسخه های پشتیبان را با سرعتی تا 6 Gbps ممکن می سازد، که بسیار سریع تر از USB 2.0 یا فایر وایر (firewire) می باشد. به منظور اطمینان از حداکثر دریافت سیگنال های وای فای توسط دستگاه ها، مسیریاب خود را در مرکز و موقعیتی بالاتر، مانند میز یا قفسه کتاب، قرار دهید. تا جایی که ممکن است از دیوارهای بتنی، لوازم فلزی و ابزارهای HVAC اجتناب کنید، و فضا را از بهم ریختگی حفظ کنید- لوازم بزرگ و وسایل الکترونیکی دیگر مانعی بر محدوده ی پوشش مسیریاب هستند. اگر خانه ای بزرگ با مساحت بالا (چند فوت مربع) دارید که در آن دستگاه‌ها دور از مسیریاب قرار گرفته اند، از یک توسعه دهنده ی (extender) وای فای برای تقویت سیگنال ها در محدوده ای وسیع استفاده کنید. اگر هنوز سرعت مورد نظر خود را دریافت نمی کنید، ممکن است اشکال از بسته ی اینترنتی شما باشد. اگر سرعت پهنای باند شما طبق معمول (طبق انتظار) نباشد، هیچ نیازی به هزینه برای ابزار به روز شبکه ی وای فای خانگی مانند مسیریاب و مودم وجود ندارد.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.