عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه؛ معرفی روشها!
دوربینهای IP بهدلیل مزایای متعددی که دارند، از جمله کیفیت تصویر بالا، قابلیت کنترل از راه دور و سهولت نصب، بهطور فزایندهای محبوب میشوند. با این حال، مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری، ممکن است گاهی اوقات با مشکلاتی مواجه شوند؛ اگرچه عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه در نگاه اول ممکن است کاری دشوار و تخصصی بهنظر برسد، اما در بسیاری از موارد، حل این مشکلات بهسادگی امکانپذیر است.
در این مقاله، به آموزش عیب یابی دوربین های تحت شبکه پرداختیم. اگر پس از راهاندازی دوربین مداربسته متوجه شدید که بهخوبی کار نمیکند، راهکارهایی را که در ادامه به شما گفته میشود را امتحان کنید.
خاموش و روشن کردن دوربین مداربسته
در ابتدای عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه، سادهترین راه حلها را امتحان کنید. برخی موقع نیازی به تعمیر دوربین مداربسته نیست و مشکلات نرمافزاری با خاموش و روشن کردن ساده دوربین و یا راهاندازی مجدد نرمافزار قابل حل هستند. برای این کار، دوربین را از پریز برق جدا کنید و پس از ۱۰ تا ۱۵ ثانیه دوباره آن را به برق وصل کنید. این کار میتواند مشکلات جزئی نرمافزاری را که ممکن است باعث ایجاد مشکل در عملکرد دوربین شده باشند، برطرف کند.
همچنین راه اندازی مجدد نرم افزار دوربین یا برنامه مدیریت آن نیز میتواند به رفع برخی از مشکلات کمک کند. برای این کار، از برنامه یا نرمافزار مربوطه خارج شده و پس از چند ثانیه دوباره وارد آن شوید. انجام روشهای گفته شده در اینبخش در صورتی به شما کمک میکند که دوربین مداربسته شما با مشکلی جدی مواجه نشده باشد. موارد گفته شده با وجود سادهبودن، در اکثر موارد جوابگو بوده است.
شناسایی دوربین مداربسته با دستور پینگ
یکی از روشهای رایج برای عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه، استفاده از دستور PING است. این روش به شما کمک میکند تا از اتصال دوربین به شبکه اطمینان حاصل کنید. انجام این روش سخت نیست و آن را بهراحتی میتوانید انجام دهید. ابتدا آدرس IP دوربین مداربسته خود را بیابید. این کار را میتوانید با استفاده از برنامهای که شرکت تولیدکننده دوربین ارائه میکند، پیدا کنید.
بعد از اینکه آدرس آیپی دوربین خود را پیدا کردید، با استفاده از لپتاپ آن را پینگ کرده تا قدرت اتصال را آزمایش کنید. برای انجام عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه با دستور پینگ، ابتدا دکمههای Windows + R را در صفحه کلید فشار دهید. سپس عبارت “cmd” را در کادر Run تایپ کرده و Enter را فشار دهید. در پنجره باز شده، باید دستور زیر را وارد کنید:
PING [IP Address ]
در داخل کروشه بالا باید آدرس ip دوربین خود را قرار دهید. برای مثال، اگر آدرس IP دوربین شما ۱۹۲.۱۶۸.۲۰۰ باشد، باید دستور «ping 192.168.1.200» را وارد کنید. فهرست پاسخهایی که دریافت خواهید کرد در جدول زیر آمده است و به کمک آن میتوانید بفهمید که آیا ارتباط برقرار است یا نه.
دستگاه هدف در دسترس نیست | Destination Host Unreachable |
دستگاه هدف به شبکه متصل نیست | Request Timed Out |
دستگاه بهخوبی پینگ میدهد | Reply from [IP Address ]: bytes=32 time<1ms TTL=64 |
برای عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه خود میتوانید با شماره تلفن ۰۲۱۵۴۸۷۱۲۰۰ تماس بگیرید.
بررسی تداخل IP در دوربینهای مداربسته تحت شبکه
یکی از نکات مهم در عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه این است که آیپیها نباید با یکدیگر تداخل داشته باشند. در صورت استفاده از یک آدرس IP برای چندین دوربین، تداخل IP رخ داده و دسترسی به آنها در شبکه قطع خواهد شد. دستور ARP به شما کمک میکند تا آدرس MAC مربوط به هر آدرس IP در شبکه را پیدا کنید. با استفاده از این دستور میتوانید آدرس IP دوربینها را با آدرس MAC آنها مطابقت دهید و از عدم تداخل IP اطمینان حاصل کنید.
برای انجام این دستور، مانندبخش قبلی به صفحه CMD بروید. سپس عبارت arp -a را تایپ کنید و با زدن Enter آن را اجرا کنید. اکنون لیست آیپیهای دوربین مداربسته برای شما به نمایش خواهد آمد و در صورت تداخل، میتوانید عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه را انجام داده و یک آدرس جداگانه به هرکدام اختصاص دهید.
بررسی منبع تغذیه و اتصالات
در عیب یابی دوربین های تحت شبکه، گاهی اوقات سادهترین مسائل میتوانند دلیل اصلی مشکل باشند. یکی از این موارد، عدم تامین برق کافی توسط منبع تغذیه یا آداپتور است. برای اطمینان از روشنبودن دوربین، نگاهی به آن بیندازید. اکثر دوربینهای مداربسته دارای چراغ LED وضعیت هستند که روشنبودن دوربین یا انتقال اطلاعات روی شبکه را نشان میدهد.
گاهی اوقات، ضعف منبع تغذیه منجر به اختلال کارکرد دوربین مداربسته در هنگام شب میشود. برای حل این مشکل، میتوانید به مقاله مشکل دید در شب دوربین مداربسته مراجعه کنید
در برخی از دوربینها، این چراغ LED در داخل بدنه تعبیه شده است. اگر دوربین شما با آداپتور تغذیه میشود، در صورتی که LED روی دوربین روشن نیست، به آداپتور نگاه کنید. برای شروع عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه، با استفاده از مولتیمتر، ولتاژ ورودی به دوربین را اندازه بگیرید که باید حداقل ۱۱ ولت باشد. در صورتی که مشکل از آداپتور بود، آن را جایگزین کنید.
اگر متراژ کابل بین آداپتور و دوربین زیاد است، میتوانید از محل نزدیک به برق ۲۲۰ ولت، برق را به دوربین برسانید و آداپتور را در کنار دوربین و داخل باکس نصب کنید. همچنین اگر دوربین شما با PoE تغذیه میشود، باید بررسی کنید که چراغهای LED سبز و زرد مربوط به هر پورت در سوییچ روشن باشند.
بررسی کابل کشی در دوربینهای مداربسته
اگر چراغ LED مربوط به اتصالات دوربین مداربسته (LINK) چشمک نمیزند، برای عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه باید کابلها را بهدقت بررسی کنید؛ چراکه مشکلات مربوط به کابلکشی یکی از رایجترین علل بروز اشکال در این دوربینها است. مواردی که باید بررسی شوند، در زیر آمده است:
- سلامت فیزیکی کابلها: از سالمبودن کابلهای داده و عدم وجود هر گونه گرهخوردگی، ساییدگی، کشیدگی یا آسیب به اتصالات انتهایی آنها اطمینان حاصل کنید.
- اتصالات: بررسی کنید که اتصالات کابلها به دوربین، سوئیچ و سایر تجهیزات بهدرستی و محکم انجام شده باشند. اتصالات شل یا ناقص میتوانند منجر به قطعی و اختلال در عملکرد شوند.
- کابل داده: در برخی موارد، ممکن است کابل برق دوربین متصل باشد، اما کابلهای داده دچار مشکل شده باشند و ارتباط با شبکه برقرار نباشد.
- تستر کابل: برای عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه میتوانید از یک تستر کابل برای بررسی دقیق سلامت و عملکرد کابلها استفاده کنید.
- پچ پنل: اگر از پچ پنل استفاده میکنید، حتماً کابل پچ پنل را نیز بادقت بررسی کنید. این کابلها که اغلب نادیده گرفته میشوند، میتوانند نقش مهمی در ایجاد یا عدم ایجاد ارتباط صحیح داشته باشند.
عیبیابی قطع شدن اتصال دوربین مداربسته تحت شبکه به NVR
اگر متوجه شدید که دوربین مداربسته تحت شبکه شما به دستگاه NVR متصل نیست، مراحل زیر را برای عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه انجام دهید:
- برق دوربین را قطع کنید.
- حدود یک تا دو دقیقه صبر کنید.
- برق دوربین را دوباره وصل کنید.
بعد از روشنشدن، چک کنید که آیا تصاویر را دریافت میکنید یا نه. گاهی اوقات ممکن است مشکل از دستگاه nvr باشد؛ در صورت خرابی، میتوانید برای تعمیر NVR آن را به یک متخصص در این زمینه بسپارید.
بررسی و تغییر رمز عبور دوربین مداربسته
ممکن است در شرایطی که دوربین مداربسته تحت شبکه شما بهدرستی وصل شده باشد، اما امکان مشاهده تصاویر یا دسترسی به تنظیمات آن از طریق نرمافزارها وجود نداشته باشد. در این صورت، یکی از اقدامات عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه، بررسی و تغییر رمز عبور دوربین است. اگر رمز قبلی را فراموش کردهاید، میتوانید با شرکت ارائهدهنده خدمات تماس گرفته و از آنها کمک بخواهید؛ البته با ریست فکتوری دوربین مداربسته نیز میتوانید پسورد را پاک کرده و رمز جدیدی برای دوربین خود تعیین کنید.
راهاندازی مجدد و ریست فکتوری دوربین مداربسته
در صورتی که هیچکدام از راهحلهای ارائه شده در بالا برای عیب یابی دوربین تحت شبکه جواب نداد، میتوانید بهعنوان آخرین راهکار، آن را ریست فکتوری کنید. با انجام این کار، تمام تنظیمات دوربین به تنظیمات کارخانه بازنشانی میشود و اطلاعات ذخیرهشده در آن پاک خواهد شد. ریست فکتوری را فقط در صورتی انجام دهید که هیچ راهحل دیگری برای حل مشکل وجود نداشته باشد.
در این مقاله، انواع روشهای عیب یابی دوربین مداربسته تحت شبکه را به شما معرفی کردیم. با وجود سادگی نصب و راهاندازی دوربینهای مداربسته تحت شبکه، ممکن است در برخی موارد با مشکلاتی مواجه شوید. در این شرایط، رعایت نکات گفته شده به شما کمک خواهد کرد.
در صورتی که سوالی در این زمینه یا استعلام هزینه تعمیر دوربین مداربسته دارید، میتوانید با شماره تلفن ۰۲۱۵۴۸۷۱۲۰۰ تماس بگیرید.