تعمیر مانیتور

تعمیر مانیتور یکی از پیچیده‌ترین کار‌های خدمات فنی است که نیاز به دانش تخصصی و مهارت خاص دارد. باز کردن مانیتور در صورتی که توسط افراد غیرمتخصص انجام شود، ممکن است خطر برق گرفتگی یا آسیب دیدن دستگاه را در پی داشته باشد.

با این‌ حال، کاربر‌های عادی نیز می‌توانند برخی از مشکلات ساده مانند تعویض کابل یا نقص نرم افزار را خودشان برطرف کنند. مانند هر دستگاه الکترونیکی، مانیتورها نیز در طول زمان دچار نقص و خرابی قطعات می‌شوند. در این بررسی جامع به بررسی مشکلات رایجی که دستگاه‌‌های مانیتور و راه‌های تشخیص و تعمیر آن پرداختیم.

فهرست مطالب

برای تعمیر مانیتور با ما تماس بگیرید! 

داخل مانیتور از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

مانیتورها بخش مهمی از هر کامپیوتر هستند و به کاربران اجازه می‌دهند برنامه‌ها، فایل‌ها و رسانه‌ها را مشاهده کنند و با آن‌ها تعامل داشته باشند. این بخش به عنوان یک تجهیزات خروجی است که برای برای نمایش تصاویر و اطلاعات از کامپیوتر و دیگر دستگاه‌های ورودی استفاده می‌‌شود.

 این دستگاه‌ها از چند قطعه اصلی تشکیل شده که هرکدام وظیفه خاصی برعهده دارند که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

  • صفحه نمایش (Display Screen): شامل صفحه‌ی ال سی دی، ال ای دی و … است که تصاویر را نمایش می‌دهد.
  • منبع تغذیه (Power Supply): ولتاژ موردنیاز بخش‌های مختلف را تأمین می‌کند.
  • برد اصلی (Main Board): شامل تراشه‌ها و مدارهای الکترونیکی اصلی است که پردازش‌ها و کنترل‌ها را انجام می‌دهند.
  • کارت گرافیک (Graphics Card): برای پردازش سیگنال‌ها و تصاویر به کار می‌رود.
  • پورت‌ها و اتصالات (Ports & Connectors): برای اتصال به کامپیوتر، کابل‌ها و دیگر دستگاه‌ها
  • کیس و جعبه (Case/Enclosure): که همه قطعات در آن قرار دارند.

قبل از شروع تعمیرات، چه نکات ایمنی را باید درنظر داشت؟

کار کردن داخل مانیتور به دلیل وجود ولتاژ بالا، کاری بالقوه خطرناک است. رعایت موارد زیر برای پیشگیری از برق‌گرفتگی و آسیب‌دیدگی در زمان تعمیر ضروری است:

  • قبل از شروع به کار، حتما دو سر کابل برق و کابل اتصال به کامپیوتر را از مانیتور جدا کنید.
  • مانیتور را حداقل به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه از برق بکشید تا شارژ موجود در خازن‌ها تخلیه شود.
  • هنگام کار از کفش و دستکش لاستیکی استفاده کنید.
  • تنها به تعمیر مانیتور اقدام نکنید. حتما شخص دومی را برای کمک‌رسانی در کنار خود داشته باشید.
  • توصیه‌ها و هشدارهای ایمنی سازنده را به دقت رعایت نمایید.
  • فقط از ابزار عایق‌بندی‌شده استفاده کنید.

با رعایت نکات بالا می‌توانید با خیال راحت‌تری نسبت به تعمیر مانیتور اقدام نمایید.

برای تعمیر مانیتور با ما تماس بگیرید! 

تعمیر مانیتور کامپیوتر چطور انجام می‌شود؟

اولین گام در تعمیر مانیتور، تشخیص دقیق مشکل دستگاه است. برای این کار، ابتدا مطمئن شوید که مشکل از خود کامپیوتر نیست. اگر کامپیوتر مشکلی نداشته باشد، باید به سراغ مانیتور بروید. ابتدا کابل‌ها و اتصال‌ آن‌ها را بررسی کنید. گاهی مشکلات به سادگی از اتصالات اشتباه یا کابل‌های خراب است که به آسانی برطرف می‌شود.

در مرحله بعدی، اگر مشکل از قسمت‌های داخلی مانیتور باشد، باید مانیتور باز شود و تعمیرات به صورت دقیق‌تری انجام شود. در این مرحله دانش در زمینه الکترونیک و استفاده از ابزار‌های مناسب بسیار مهم است.

تیم فنی شرکت پرشیا سیستم از افراد خبره‌ای تشکیل شده است که در زمینه الکترونیک دانش کافی و مهارت تخصصی دارند. این افراد با استفاده از ابزارهای مناسب و به‌روز می‌توانند انواع خدمات تخصصی فنی را به شما دوستان ارائه دهند. این خدمات شامل تعمیر دوربین مداربسته، تعمیر پروژکتور، تجیهیزات شبکه و نظارتی و … است. برای تماس با بخش فنی می‌توانید از شماره ۰۲۱۴۵۸۷۱۰۰۰ استفاده کنید.

چه مشکلاتی ممکن است برای مانیتور کامپیوتر پیش بیاید؟

مانیتورهای کامپیوتر، هم مثل سایر دستگاه‌های الکترونیکی، ممکن است با مشکلات مختلفی روبرو شوند که توانایی نمایش صحیح تصاویر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

گاهی مشکلات مربوط به تصویر مانند عدم نمایش تصویر، نمایش تصویری تار و مبهم، نمایش خطوط افقی یا عمومی، لکه‌های رنگی یا سیاه بر روی تصویر، مشکل در رنگی و … است. دلیل این مشکلات می‌تواند صدمه دیدن کابل‌ها، مشکلات مربوط به کارت گرافیک یا صفحه نمایش ال سی دی و … باشد.

اما اگر مشکلات مرتبط با برق باشد، معمولا به صورت خاموش و روشن شدن‌های ناگهانی صفحه نمایش، روشن نشدن مانیتور، بوی سوختگی، داغ شدن بیش از حد و … خود را نشان می‌دهد. این مشکلات می‌تواند به‌ دلیل نقص در منبع تغذیه، اتصالات شل یا معیوب، مشکلات مداری یا خرابی قطعات الکترونیکی داخلی مانیتور باشد.

علاوه بر این، مسائلی مانند عدم تنظیم تصویر به درستی، عمل نکردن درست پورت‌ها و اتصالات، مشکلات مکانیکی مانند شکستگی قاب و صفحه نمایش یا ایراد در سیستم خنک‌کننده از دیگر مواردی هستند که ممکن است در یک مانیتور کامپیوتر به وجود بیایند.

تعمیر مانیتور ال جی در پرشیا سیستم

پرشیا سیستم به عنوان یک مرکز تخصصی در زمینه تعمیرات الکترونیکی، ارائه دهنده خدمات تعمیر مانیتور ال جی با تضمین کیفیت و تخصص است. با توجه به تجربه و تخصص پرشیا سیستم در حوزه تعمیرات الکترونیکی، تیم متخصص آن توانسته است به انواع مشکلات مختلف مانیتورهای ال جی بپردازد.

این مشکلات ممکن است شامل مشکلات نمایشگر، مشکلات با برد الکترونیکی، یا حتی مشکلات مرتبط با منابع تغذیه باشد. تیم تعمیرات پرشیا سیستم با استفاده از ابزارهای پیشرفته و دانش فنی خود، به تشخیص دقیق خطاها و رفع مشکلات با سرعت و دقت بالا می‌پردازد.

در همین راستا، خدمات تعمیر مانیتور ال جی از طریق پرشیا سیستم به مشتریان ارائه می‌شود تا آن‌ها بتوانند با اطمینان و اعتماد به تجربه کاربری بهتری از مانیتورهای خود داشته باشند. از تعمیرات ساده تا موارد پیچیده‌تر، پرشیا سیستم با تکیه بر دانش و تجربه خود، به مشتریان خدماتی ارائه می‌دهد که تضمینی از لحاظ کیفیت و عملکرد است.

برای تعمیر مانیتور با ما تماس بگیرید! 

تعویض یا تعمیر ال سی دی مانیتور ؟

تصمیم بین تعویض یا تعمیر ال سی دی (LCD) مانیتور به ویژه وابسته به مشکلات خاص آن و همچنین میزان سرمایه‌گذاری و زمانی است که کاربر تمایل دارد برای حل مشکل خود به کار گیرد. اگر مشکل مانیتور شما به یک یا چند قطعه خاص و معمولاً قابل تعمیر مرتبط باشد، تعمیر ممکن است گزینه مناسبی باشد.

اگر مشکل به گونه‌ای است که به صورت گسترده در کل پنل نمایش (Display Panel) یا بخش‌های حساس دیگر تجهیزات ایستاده است و یا ممکن است تعویض یک قطعه اقتصادی نباشد، در نظر گرفتن تعویض ممکن است جذاب‌تر باشد.

همچنین، در مواردی که مانیتور قدیمی و تکنولوژی‌های جدیدتری در بازار موجود است، تعویض با یک مدل جدید و پیشرفته‌تر نیز به نظر می‌رسد. در نهایت، ارزیابی مالی، زمانی و اولویت‌های شخصی شما نقش مهمی در تصمیم نهایی ایفا می‌کند.

چه زمانی پنل مانیتور را تعویض کنیم؟

هنگامی که تصمیم برای تعویض پنل مانیتور دارید باید چند فاکتور مهم را درنظر بگیرید. اولین عامل، وضوح و کیفیت تصویر در مانیتور است. اگر پنل مانیتور دچار مشکلاتی مانند وجود خطوط عمودی یا افقی، پیکسل‌های مرده، نمایش رنگ‌های اشتباه یا … شده باشد، تعمیر آن سخت یا غیرممکن خواهد بود. بنابراین تعویض پنل می‌تواند گزینه‌ای منطقی باشد.

در برخی مواقع تعویض پنل مانیتور ممکن است هزینه‌ای گران‌تر در مقایسه با خرید مانیتوری جدید داشته باشد. در این صورت بهتر است به‌ جای تعمیر به فکر خرید صفحه نمایشی نو باشید. در کل، تصمیم به تعویض پنل مانیتور باید با دقت و با توجه به نیازها و پیشرفت تکنولوژی در زمینه نمایشگرها انجام شود.

وجود خطوط رنگی در صفحه مانیتور

گاهی اوقات، شاید بدون هیچ ضربه یا تأثیر خارجی قابل ملاحظه‌ای به مانیتور، مشکلاتی در نمایشگر به وجود بیاید. این ممکن است به صورت خودکار باشد و بدون آنکه مانیتور با هر گونه آسیب جسمی روبرو شود یا به آب بخورد، خطوط رنگی یا سیاه و سفید به صورت یک خط منظم روی صفحه ظاهر شود.

 این مشکلات اغلب به خاطر خرابی در فلت‌های COF پنل رخ می‌دهند که این فلت‌ها قسمت برد مرکزی یا برد آدرس را به لیکوئید متصل می‌کنند. بسیاری از اوقات این خرابی‌ها به طور اتفاقی و بدون هیچگونه مداخله‌ای ایجاد می‌شوند. این فلت با استفاده از دستگاه بندینگ قابل تعمیر یا تعویض است.

در مانیتورهایی که از تکنولوژی ال سی دی بهره‌مند هستند، امواج دیجیتال از طریق گیرنده به برد مرکزی یا پی سی بی ارسال می‌شوند و از طریق مدارهای چاپی موجود در فلت COF به پنل صفحه نمایش منتقل می‌گردد.

رفع مشکل پیکسل مرده در مانیتور

برخی اوقات ممکن است مانیتورهای ما با مشکلاتی روبه‌رو شوند که باعث نمایش رنگ‌های نادرست می‌شوند، حالتی که به نظر مشابه با پیکسل‌های مرده است. با این حال، تفاوت اساسی در اینجا وجود دارد؛ چرا که این خطا ممکن است با استفاده از راه‌حل‌هایی بهبود یابد.

 یکی از راه‌های اصلاح این مسئله، استفاده دقیق از پاک‌کن با حرکت دقیق بر روی نقطه مشکل‌زا است یا نمایش رنگ‌ها به صورت سریع و مکرر بر روی صفحه نمایش، تا مشاهده شود آیا پیکسل می‌تواند به عملکرد صحیح خود بازگردد یا خیر.

برای تعمیر مانیتور با ما تماس بگیرید! 

هزینه تعمیر مانیتور شکسته چقدر است؟

هزینه تعمیر یا جایگزینی پنل شکسته مانیتور بسته به مدل، نوع و شدت آسیب ‌دیدگی متفاوت است. عواملی چون در دسترس بودن قطعات یدکی نیز در هزینه نهایی مؤثرند.

مرکز تعمیرات پرشیا سیستم پیش از انجام سرویس، هزینه‌های مربوط به تعمیر/تعویض پنل مانیتور شما را اعلام می‌کند. به طور کلی هزینه تعویض پنل مانیتورهای ال ‌سی ‌دی و ال ‌ای‌ دی از ۸۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و تا سقف ۳ میلیون تومان متغیر است.

برای اطلاع از قیمت دقیق جایگزینی صفحه نمایش یا پنل مانیتورتان می‌توانید با کارشناسان ما از طریق شماره تلفن ۰۲۱۵۴۸۷۱۰۰۰ تماس بگیرید. توصیه ما این است که قبل از خرید مانیتور جدید، هزینه تعمیر یا تعویض پنل فعلی را از ما جویا شوید تا از هزینه اضافی جلوگیری کنید.

تعمیر برد مانیتور شامل چه مراحلی می‌شود؟

تعمیر برد مانیتور یک فرآیند پیچیده است که نیازمند دانش الکترونیکی و تجهیزات مخصوص است. مراحل اصلی تعمیر برد مانیتور را در ادامه به طور کامل برای شما عزیزان توضیح داده‌ایم.

برای تعیین نقطه ضعف و خطا در برد مانیتور از ابزارهای اندازه‌ گیری الکترونیکی مانند مولتی متر و … استفاده می‌کنیم. این ابزارهای به تعیین ولتاژها، جریان‌ها و امواج الکترونیکی کمک کرده و خطاهای موجود در برد را شناسایی می‌کنند.

در مرحله بعدی، با توجه به مشکلات و خطاهای شناسایی شده، قطعات معیوب را عوض می‌کنیم. این قطعات ممکن است شامل خازن‌ها، ترانزیستورها یا سایر قطعات الکترونیکی باشد.  بعد از اتمام تعمیرات برای اطمینان از عملکرد صحیح برد مانیتور تست‌های دقیقی انجام می‌شود.

باید به این نکته توجه داشت که تعمیر برد مانیتور به دانش، مهارت و دقت زیادی نیاز دارد و بهتر است این کار را به افرادی که در دارای تجربه و دانش کافی هستند بسپاریم. تیم فنی پرشیا سیستم از بهترین و خبره‌ترین تعمیرکاران در زمینه الکترونیکی تشکیل شده که می‌توانند با بهترین کیفیت تعمیر برد مانیتور شما را انجام دهند.

تعمیر مانیتور سامسونگ خود را به چه کسی بسپاریم؟

برای تعمیر مانیتور سامسونگ خود، انتخاب یک مرکز تعمیرات معتبر و تخصصی یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشیم. تکنسین‌های متخصص و آموزش دیده این مراکز می‌توانند به بهترین نحو مشکلات ممکن در مانیتور شما را تشخیص دهند و با استفاده از قطعات اورجینال تعمیرات لازم را انجام دهند. این رویه به اطمینان از ادامه عمر مفید مانیتور و حفظ کیفیت نمایش تصاویر کمک می‌کند.

ما در پرشیا سیستم از تکنسین‌ها و تعمیرکارهای متخصص و با تجربه‌ای در زمینه تعمیرات تجهیزات نظارتی، شبکه و الکترونیکی استفاده می‌کنیم. این افراد با مهارت و دانش کافی، و دسترسی به قطعات اصلی می‌توانند به بهترین نحو ممکن تعمیر مانیتور شما را انجام دهند.

به این ترتیب، مطمئن می‌شوید که مانیتور شما به دست کسانی با تخصص لازم و با استفاده از قطعات اصلی تعمیر می‌شود.

برای تعمیر مانیتور با ما تماس بگیرید! 

راه‌کارهایی برای رفع مشکل خاموشی ناگهانی مانیتور

خاموش شدن ناگهانی مانیتور معمولا به دلیل دریافت نکردن برق کافی از منبع تغذیه است. دلیل آن می‌تواند ایراد در سیم‌کشی یا خرابی آداپتور باشد. در این حالت، آداپتور به شدت داغ می‌شود به طوری که لمس آن غیرممکن است. توصیه می‌شود آداپتور را تعویض کنید تا از بروز مجدد این مشکل جلوگیری شود.

اگر مانیتور فاقد صدا باشد، می‌توان با خاموش/روشن کردن کامپیوتر، خارج کردن رم و فشار دکمه پاور، برخی مشکلات سطحی را رفع نمود. اما اگر باز هم صدایی شنیده نشود، احتمالاً مشکل از مادربرد است.

همچنین چنان‌چه تصویر به طور مکرر محو شود و بوی سوختگی استشمام گردد، ممکن است کارت گرافیک آسیب دیده باشد.

در این موارد پیشنهاد می‌شود مانیتور را ابتدا خاموش و از برق جدا کنید. سپس در صورت عدم رفع مشکل، از تعمیرکارهای ما کمک بگیرید.

چطور پرش تصویر را در مانیتور برطرف کنیم؟

هنگامی که مشکلاتی در کابل ویدئو یا کابل برق به وجود می‌آید، مانیتور ممکن است با پرش تصویر و چشمک زدن مواجه گردد. به همین دلیل، در ابتدا حیاتی است که از سلامت و محکمی کابل‌های ویدئو و برق اطمینان حاصل کرده، و در صورت وجود هرگونه مشکل، کابل را به شکل مناسبی تعویض کنیم.

اگر با انجام این گام مشکل برطرف نشد، ممکن است مربوط به نرخ رفرش تصویر باشد؛ که این نرخ نمایانگر تعداد دفعاتی است که کامپیوتر در هر ثانیه تصویر را به صفحه نمایش ارسال می‌کند.

برای تنظیم نرخ رفرش مانیتور، باید ابتدا به کنترل پنل رفته و در بخش “adaptor properties” از قسمت monitor، گزینه “display settings” را انتخاب کرده و سپس آیتم “display” را تعیین نماییم. اگر این گام‌ها نتواند به حل مشکل کمک کند، ممکن است مشکل به ایراد در بخش برق داخلی مانیتور مرتبط باشد.

در این صورت، برای اطمینان بیشتر، می‌توانید کابل برق را به یک پریز دیگر متصل کرده و در صورت ادامه مشکل، به متخصص‌های ما در پرشیا سیستم مراجعه کنید.

نتیجه گیری

تعمیر مانیتور نیازمند درک دقیق از مشکلات ممکن و فهم عمیق نحوه عملکرد اجزای مختلف مانیتور است. ابتدا باید به اصول ابتدایی مانیتورها و اجزای آن‌ها آشنا شد و پس از آن، با استفاده از ابزارهای مناسب و دانش فنی کافی، به تشخیص و رفع مشکلات مختلف پرداخت.

از مهم‌ترین گام‌های تعمیر مانیتور (Repair Monitor)، تشخیص صحیح خطاها، تست و اصلاح اجزای الکترونیکی، و انجام تعویض یا تعمیر قطعات مرکزی چون برد، پنل، و سیستم‌های تغذیه است.

همچنین، تعمیر مانیتورها نیازمند به‌روز بودن با تکنولوژی‌های جدید و نوآورانه است تا بهترین خدمات تعمیراتی با کیفیت و بازده ارائه شود و مشکلات روزمره کاربران با دقت و کارآیی برطرف گردد.