آموزش نصب دوربین مداربسته
دوربین مداربسته، وسیلهای است که میتوان کاربرد گسترده آن را در تمامی مغازهها و اماکن عمومی و خصوصی مشاهده کرد. با افزایش خطر سرقت اموال، افراد در سرتاسر کشور به استفاده از تجهیزات امنیتی و سیستم نظارت تصویری روی آوردهاند و نصب دوربین مداربسته را در اولویت قرار دادهاند. اگر منطقهای به دوربین مداربسته مجهز نباشد، مشکلات بسیار زیادی را متحمل شده و امکان خطر سرقت و تعرض به محدوده آن افزایش مییابد؛ زیرا سارقان و کلاهبرداران آن را به عنوان یک هدف ساده و در عین حال سهلالوصول میبینند. البته باید توجه داشت که نصب دوربین مداربسته بدون آموزش، چندان قابل اطمینان نخواهد بود. اگر دوربین مداربسته را در مناطق اشتباه و نادرست نصب کنید، نمیتوانید از امکانات و مزایای آن بهرهمند شوید؛ زیرا کارایی آن به حداقل خواهد رسید.
فهرست مطالب
مراحل نصب دوربین مداربسته
برای نصب دوربین مداربسته برنامهریزی کنید
بعد از اینکه برنامهریزی دقیق و کاربردی برای هدف موردنظرتان از نصب دوربین تعیین کردید، نسبت به خرید دوربین مداربسته مناسب اقدام کنید. اگر هرگونه اشتباهی در خرید دوربین اتفاق بیفتد، برنامه و هدف شما در نصب دوربین مداربسته دچار اختلال میشود؛ چراکه هرکدام از انواع دوربین مداربسته برای اهداف و کاربردهای خاصی مفید هستند. اگر به این کاربردها در خرید توجه نکنید، به مشکلات فراوانی در نصب دوربین برخورد خواهید کرد.
با توجه به تمامی این توضیحات، گام اول در آموزش نصب دوربین مداربسته، برنامهریزی برای نصب است. شما باید تمامی زوایای مکان را در نظر داشته باشید و پرریسکترین مکانهای موجود را شناسایی کنید. شناخت این مناطق به شما یک پیشزمینه بهتر و کاملتر از خطرات امکانپذیر میدهد تا با دیدی گستردهتر به مراحل بعدی از نصب دوربین بروید و امنیتی کامل برای مکان موردنظرتان فراهم کنید.
با توجه به تمامی زوایا، محل نصب دوربین مداربسته را انتخاب کنید
حال که شناخت کافی از مکان مورد نظرتان کسب کردید، باید تمامی زوایای قرارگیری دوربین مداربسته را بررسی کنید. در مواقع بسیاری مشاهده شده که افراد با نصب دوربین مداربسته خود در یک محل اشتباه، به کلی امنیت مکان را زیر سوال بردهاند؛ به طوری که مکان مذکور، حتی با این تجهیزات پیشرفته امنیتی، همچنان هدفی برای تمامی سارقان حرفهای به شمار میرود. تمامی این اتفاقات، نتیجه نصب اشتباه دوربین مداربسته در محلی اشتباه هستند.
بهترین زاویه برای نصب دوربین مداربسته، محلی است که مسیر رفت و آمد افراد از مکان را ضبط کند. با نصب دوربین در این محل، میتوان تمامی ورودیها و خروجیهای مکان را زیر نظر نگه داشت. در صورت وقوع اتفاقاتی ناگوار، شما میتوانید مستندات را بررسی کنید و در صورت پیدا کردن هرگونه مدرکی مبنی بر تخلف، آن را به پلیس تحویل دهید.
البته این نوع دوربینها نمیتوانند امنیت کامل را برای محل به ارمغان بیاورند. جالب است بدانید امروزه برخی دوربینهای مداربسته با نام PTZ تولید و توزیع میشوند که قابلیت چرخش 180 یا 360 درجهای دارند و شما میتوانید با نصب یک یا دو عدد از این دوربینها، به تمامی مناطق مکان مورد نظرتان دید پیدا کنید و به امنیت آن اطمینان داشته باشید.
تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته را جمعآوری کنید
در ادامه راه، شما باید به برخی تجهیزات عمومی و برخی ابزارآلات منحصر بهفرد دسترسی داشته باشید. این تجهیزات، اصلیترین عواملی هستند که افراد عموما برای نصب دوربین مداربسته با متخصصان این حوزه تماس میگیرند؛ زیرا این کار نیازمند تجهیزات و ابزارآلات بسیار زیادی است و مطمئنا نمیتوان آنها را در تمامی خانهها پیدا کرد. در ادامه اشارهای مختصر به تمامی این تجهیزات خواهیم داشت:
- نردبان
- مته برقی
- مته (از جمله قطعات سنگ تراشی)
- پیچ گوشتی برقی سنگین
- پیچ گوشتی کوچک
- مداد و خودکار
- چکش
- ابزار چیندار BNC
- کابل کش
- کاتر و چاقوی استنلی
- انبر
- تجهیزات امنیتی نظیر عینک و کلاه
- ست کابل میله و فیش شیر برای تغذیه کابلها در مکانهای نامناسب
- نوار برق برای چسباندن کابلها به میله
- برچسب برای علامتگذاری کابل
- مانیتور تست ویدیویی برای اتصال مستقیم به دوربین و برای تنظیم زاویه دوربین
- ابزار تست شبکه
*بعد از گردآوری این تجهیزات، میتوانید نسبت به نصب دوربین مداربسته اقدام کنید. اگر فردی به عنوان دستیار نیز در کنار شما حضور داشته باشد تا به شما در برداشتن و استفاده از این تجهیزات کمک کند، کار بسیار راحتتری خواهید داشت.
نصب دوربین مداربسته را طبق برنامه آغاز کنید
در بخش اول آموزش نصب دوربین مداربسته، ذکر کردیم که باید یک برنامهریزی دقیق برای نصب دوربین داشته باشید. حال وقت آن است که از این برنامه برای آغاز مراحل اجرایی نصب استفاده کنید؛ زیرا تمامی تجهیزات آماده هستند و شما شناخت کافی از مناطق مناسب برای نصب دوربین مداربسته پیدا کردهاید.
البته توجه داشته باشید که نحوه نصب دوربینهای مداربسته مختلف تفاوتهایی دارد و نمیتوان با یک روش همه آنها را نصب کرد. اگر جعبه دوربین خریداری شده را به خوبی بررسی کنید، متوجه وجود پیچهای مخصوص نصب این دوربین و یک راهنمای کاربردی برای نصب این وسیله خواهید شد؛ راهنمایی که روش اصولی نصب دوربین در آن نوشته شده است.
در گام اول برای نصب دستگاه باید توسط مته، تعدای سوراخ در فواصل مناسب در دیوار یا سقف ایجاد کنید. قبل از ایجاد این سوراخها در دیوار، توصیه میکنیم ابتدا سایز پیچها را در نظر داشته باشید؛ زیرا امکان دارد سوراخهای ایجاد شده اندازه مناسبی نداشته و پیچها در داخل آنها چفت نشوند و به دیوار خسارت وارد شود.
همواره به عوامل محیطی توجه داشته باشید تا مواردی نظیر شاخه درختان، چرخش و دید دوربین را دچار اختلال نکند. همچنین بعد از نصب دوربین، دید آن را به خوبی مورد بررسی قرار داده و آن را تست کنید تا بعدا مجبور به تنظیم آن نشوید. زاویه دید دوربین مداربسته مهمترین و موثرترین نکته حین نصب آن است که در میزان امنیت محیط به صورت مستقیم تاثیر میگذارد. دوربین مداربسته را در محلی نصب نکنید که دسترسی به آن آسان بوده و میتوان آن را به راحتی از کار انداخت و تا حد امکان دوربین را در یک محل مرتفع تعبیه کنید.
البته توجه داشته باشید که در این مرحله، نصب دوربین مداربسته تمام نمیشود؛ بلکه این قدم، آغاز مراحل اجرایی آموزش نصب دوربین مداربسته است. شما باید تمامی سیمها و کابلهای مربوطه را نیز نصب کنید تا سارقان به سادگی توانایی از کار انداختن آن را نداشته باشند. چنانچه سارق متوجه محل قرارگیری کابلها و تجهیزات حائز اهمیت دوربین مداربسته شود، میتواند به سادگی آن را از کار بیندازد و سرقت را از سر بگیرد؛ بدون اینکه هیچ مانعی در این میان وجود داشته باشد!
دوربین مداربسته را به یک منبع برق متصل کنید
حال که نوبت به مراحل اجرایی آموزش نصب دوربین مداربسته رسیده، باید دوربین نصب شده را به یک منبع برق متصل کنید. عمومیترین روش برای انجام این کار، متصل کردن آن به یک پریز برق ساده است؛ البته پریزی که در محیط داخلی و به دور از دسترس قرار داشته و در معرض دید عموم قرار نگرفته باشد.
پیشنهاد میکنیم دوربین مداربسته را به مطمئنترین منبع برق موجود متصل کنید. همواره مشاهده کردهایم که در کشور ایران به دلایل مختلف، برق از دسترس عموم خارج شده است. چنین اتفاقاتی عموما فرصتی برای دست به کار شدن سارقان بوده و خطر بسیار زیادی به همراه دارد.
برای اینکه کابلها و سیمهای متصل به دوربین مداربسته در معرض دید عموم نباشند، باید سیمکشی آن را با برخی ترفندها و ابزارآلات خاص انجام دهید. در صورت امکان، کابلهای دوربین مداربسته را از سوراخهای ایجاد شده در دیوار به محیط داخلی مکان ببرید. البته در اکثر مواقع هیچ نیازی به سوراخ کردن دیوار با مته نیست؛ زیرا در اکثر دیوارهای ساختمانها چنین سوراخهایی وجود دارد. همراه ما باشید تا به ادامه آموزش نصب دوربین مداربسته بپردازیم.
دستگاه DVR یا NVR را در مکان مناسب جایگذاری کنید
تمامی سیستمهای نظارتی، باید دارای دستگاه ضبط ویدئویی تصاویر دوربین مداربسته باشند. این دستگاه که شاید پیش از این نیز نام آن را شنیده باشید، یک وسیله برای ضبط و ذخیرهسازی تصاویر دوربین مداربسته است. اگر میخواهید دوربین مداربستههایی که خریدهاید، مفید و کاربردی باشند، باید دستگاه DVR باکیفیت و مناسب را در سیستم نظارت تصویری خود استفاده کنید؛ در غیر این صورت، مشکلات عمدهای در ضبط و ذخیره تصاویر ویدئویی دوربین مداربسته به وجود خواهد آمد. بنابراین در نصب دوربین مداربسته، به فکر جایی برای جایگذاری دستگاه DVR باشید.
در بسیاری مواقع مشاهده شده که افراد برای جایگذاری دستگاه DVR در نزدیک دوربینهای مداربسته و دیگر تجهیزات سیستم نظارت تصویری، نوعی محفظه در دیوار جنب آن میسازند. همچنین برای افزایش امنیت این دستگاه، از پیچهایی قدرتمند و قفلی مطمئن برای بستن آن استفاده میکنند؛ زیرا دستگاه DVR به خودی خود چندین میلیون تومان قیمت دارد. البته نکته حائز اهمیتی که باید در آموزش نصب دوربین مداربسته به آن توجه کنید، متصل کردن این دستگاهها به یکدیگر است.
شما برای بهره بردن از سیستم نظارت تصویری، باید تمامی قطعات و سختافزارهای این سیستم را به یکدیگر متصل کنید. این اتصال که در اکثر مواقع با استفاده از کابل انجام میگیرد، باید به نحوی باشد که دستگاه DVR تمامی تصاویر دوربین مداربسته را به صورت ویدئویی ضبط و ذخیره کند؛ بنابراین در نصب دوربین مداربسته، به فضای قرارگیری دستگاه DVR نیز توجه داشته باشید. در ادامه، مراحل مختصر نحوه نصب دستگاه DVR و NVR را شرح میدهیم.
- DVR یا NVR را آنباکس کنید.
- با باز کردن پیچها پوشش دستگاه را بردارید.
- کابل برق و داده را از دستگاه به هارد دیسک وصل کنید.
- کیس DVR را به صورت مطمئن ببندید.
- DVR را به پریز برق وصل کرده و آن را روشن کنید.
چنانچه میخواهید در نصب و راهاندازی دستگاهDVR و NVRمهارت خود را بالا ببرید، میتوانید از دورههای آموزش دوربین مداربسته و سیستم نظارت تصویری مجموعه پرشیا سیستم استفاده کنید.
سیمها و کابلهای دوربین را به تجهیزات وصل کنید
حال که تمامی قطعات و دستگاههای مربوطه در مکانهای مناسب جای گرفتهاند، نوبت به اتصال سیمها و کابلها میرسد. همان طور که در سیستم نظارت تصویری مشخص است، هماهنگی و اتصال هرکدام از قطعات در این سیستم اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا هرکدام از این دستگاهها نقشی مهم در این سیستم ایفا میکنند و در فراهم کردن امنیت کامل شریک میشوند. به همین دلیل است که میتوان کابل و سیم را در بین تجهیزات موردنیاز برای نصب دوربین مداربسته مشاهده کرد.
برای اطمینان حاصل کردن از امنیت این کابلها، میتوانید از حفاظهای مخصوص برای سیمکشی استفاده کنید. این حفاظها ضمن اینکه از آسیب وارد کردن عوامل طبیعی به سیم جلوگیری میکنند، نظم و هماهنگی مناسبی را به ظاهر دیوار میبخشند. در بخش بعدی، به آخرین مرحله از آموزش نصب دوربین مداربسته میرسیم.
سیستم نظارت تصویری را تست کنید
بعد از نصب دوربین مداربسته و گذراندن تمامی مراحل گفته شده، نوبت به تست سیستم میرسد. حالا شما یک سیستم نظارت تصویری امن و مطمئن دارید که تصاویر را به صورت مداوم ضبط و ذخیره میکند. برای محکمکاری و اطمینان حاصل کردن از کارکرد و بازده سیستم نظارت تصویری، بهتر است یک بار عملکرد آن را در نمایشگر خود تماشا کنید. در صورتی که هرگونه ناهماهنگی و مشکل در این سیستم وجود داشت، توصیه میشود آن را رفع کنید؛ زیرا امنیت مکان کاملا به این سیستم وابسته است.
اولین چیزی که باید در تست کردن سیستم نظارت تصویری بررسی کنید، زاویه دید دوربین است. باید ببینید که آیا دوربین در زاویهای درست قرار گرفته تا مسیر ورود افراد به مکان را ضبط کند یا خیر. چنانچه زاویه دوربین مداربسته صحیح و اصولی نباشد، زاویه دید آن را با تغییر دادن جهت لنز دوربین عوض کنید و هیچ نیازی به باز کردن پیچ و مهرههای دوربین مداربسته نیست.
البته زاویه دید، تنها موردی نیست که باید آن را مورد بررسی قرار دهید. ضبط و ذخیرهسازی تصاویر دوربین مداربسته توسط دستگاه DVR نیز نکته حائز اهمیتی است؛ زیرا اگر هرگونه سیم یا کابلی به نحو احسن به این دستگاه متصل نشود، بروز اختلال در کارکرد آن کاملا امکانپذیر است. توصیه میکنیم در روزهای ابتدایی، کارکرد این دستگاه را به صورت روزانه چک کنید تا بر عملکرد آن نظارت داشته باشید.
نکات مهم در نصب دوربین مداربسته
حال که مراحل مهم آموزش نصب دوربین مداربسته را مطالعه کردید، نوبت به شرح برخی نکات مهم در این زمینه میرسد. در مواقعی مشاهده شده که مشکلات ریز و درشت، باعث ایجاد اختلال در کارکرد سیستم نظارت تصویری مکان شدهاند. برای جلوگیری از وقوع چنین مشکلاتی، بهتر است همواره به این نکات مهم توجه داشته باشیم؛ در غیر این صورت احتمال اینکه در آینده مجبور به جداسازی و نصب دوربین مداربسته شوید، وجود دارد. در بررسی این نکات مهم با ما همراه باشید.
روش صحیح را برای نصب دوربین مداربسته انتخاب کنید
دوربینهای مداربسته مختلف، شیوههایی معین برای نصب دارند. برای اینکه در اتصال دستگاههای مختلف سیستم نظارتی به یکدیگر مشکلی نداشته باشید، باید روش مناسب را انتخاب کنید؛ چراکه هرکدام از این روشها، مزایا و معایب مختص خود را دارند که نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد. اگر دوربینهای مداربسته شما تحت شبکه هستند، باید یک سیستم خاص برای ایجاد شبکه بین دستگاه ضبط و ذخیرهسازی تصاویر و دوربین مداربسته ساخته شود.
برای انتخاب روش مناسب و صحیح، توصیه میکنیم با یک تکنسین متخصص و قابل استناد مشورت کنید. این حوزه نیازمند تخصص بسیار بالایی است و افراد بیتجربه و غیرحرفهای نمیتوانند با مشکلات احتمالی آن دست و پنجه نرم کنند. البته اگر میخواهید خودتان در این زمینه فعالیت داشته باشید، میتوانید از دوره آموزش نصب دوربین مداربسته مجموعه پرشیا سیستم استفاده کنید و ضمن اخذ مدرک معتبر و رسمی، مهارت و تجربه کافی نیز به دست بیاورید.
در نصب دوربین مداربسته، به زاویه دید توجه ویژه داشته باشید
پیش از این نیز چندین بار اشاره کردیم که زاویه دید دوربین مداربسته از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی قوانین و مقررات در مورد محل نصب دوربین مداربسته وجود دارد که توجه نکردن به آنها، مشکلات قانونی بسیار زیادی به همراه خواهد داشت. اولین مورد، زاویه دید دوربین مداربسته است؛ به طوری که نباید دوربین مداربستهای که نصب شده، حریم شخصی همسایهها را تهدید کند. اگر زاویه دوربین مداربسته شما به سمت خانه همسایگان باشد، آنها قادر به شکایت از شما خواهند بود.
همچنین اگر دوربین مداربسته خود را به سمت آفتاب نصب کنید، به طوری که مستقیما رو به آفتاب باشد، احتمال خرابی زودهنگام آن بالا میرود. اشعههای نور آفتاب سریعا لنز دوربین مداربسته را خراب کرده و هزینههای گزاف برای شما به وجود میآورند؛ بنابراین گاهگداری نسبت به بررسی زاویه دید دوربین مداربسته اقدام کنید. با توجه به اینکه خورشید هیچگاه ثابت نخواهد بود، ممکن است در مواقعی دقیقا در زاویه دید دوربین بتابد.
به فکر امنیت تجهیزات سیستم نظارت تصویری خود باشید
بودجه مورد نیاز برای گردآوری یک سیستم نظارت تصویری مناسب، ممکن است چند ده میلیون تومان باشد. این مبلغ به خودی خود رقمی است که توجه سارقان را به خود جلب میکند؛ بنابراین حتی خود تجهیزات امنیتی و نظارتی نیز به نوعی هدف سارقان هستند که باید به این نکته توجه ویژه داشت.
بهترین کار برای فراهم کردن امنیت کامل برای این تجهیزات، نصب دوربین مداربسته در یک محل مرتفع و امن است. اگر دوربین مداربسته در یک دیوار کم ارتفاع و قابل دسترس نصب شود، سارق میتواند به سادگی دستگاه را از کار بیندازد؛ به خصوص در صورتی که هیچ دوربین دیگری بر آنجا نظارت نکند.
پیشنهاد ما به شما این است که اگر دو دوربین مداربسته در یک محل نصب میکنید، آنها را روبهروی یکدیگر قرار دهید. در صورتی که دو دوربین به دو زاویه مخالف نظارت کنند، نقاط کور یکدیگر را پوشش میدهند؛ در نتیجه امنیت مکان افزایش مییابد و سارقان نمیتوانند به سادگی این دوربینها را از کار بیندازند.
در خرید دوربین، به نوع آن توجه داشته باشید
همان طور که میدانید، انواع مختلفی از دوربین مداربسته در بازار وجود دارد که هرکدام از قابلیتها و مزایای منحصربهفردی برخوردار هستند. اگر میخواهید یک سیستم نظارت تصویری مطمئن و مناسب داشته باشید، باید به نوع آن توجه کنید؛ زیرا برخی از این دوربینهای مداربسته به هیچ وجه نمیتوانند برای مکان مورد نظر شما کاربردی و مفید باشند. با این تفاسیر پیش از خرید دستگاه، به خوبی در مورد قابلیتها و مزایای هرکدام تحقیق کنید.
پس از انتخاب نوع مناسب دوربین مداربسته، خرید وسایل و دستگاههای سازگار با آن نیز الزامی است. امروزه تنوع بالای دوربینهای مداربسته باعث شده تا کابلها و سیمهای مختلفی برای اتصال به دستگاه ضبط و ذخیره ویدئویی تصاویر تولید و توزیع شود؛ بنابراین قبل از خرید هرگونه دستگاه برای سیستم نظارت تصویری خود، خرید دوربین مداربسته را در اولویت قرار دهید. این موارد، آخرین اطلاعات از آموزش نصب دوربین مداربسته برای شما مفید و کاربردی هستند.
تجهیزات سیستم نظارتی را از کجا بخریم؟
مطلب شرح داده شده، راهنمایی جامع برای شما بود تا از آن برای نصب دوربین مداربسته استفاده کنید. فقط نیاز است که همواره نکات مهم را به خاطر داشته باشید و مراحل ذکر شده را به بهترین شکل پشت سر بگذارید. البته توجه داشته باشید که خرید تجهیزات سیستم نظارتی نیز به اندازه نصب آن حائز اهمیت است.
توصیه میکنیم در صورت تمایل به خرید تجهیزات سیستم نظارتی، به وبسایت پرشیاسیستم مراجعه کنید. مجموعه پرشیا سیستم به عنوان یکی از معتبرترین و قدیمیترین شرکتهای فعال در زمینه تجهیزات امنیتی و سیستم نظارت تصویری، تمامی ابزارآلات مربوطه از برندهای مطرح را به علاقهمندان ارائه میدهد؛ بنابراین میتوانید قبل از نصب دوربین مداربسته، تمامی تجهیزات مورد نیاز خود را از سایت پرشیا سیستم سفارش دهید و صاحب تجهیزات باکیفیت و اصل نظارتی شوید.
دورههای آموزش نصب دوربین مداربسته پرشیا سیستم
همان طور که کاملا مشخص است، نصب دوربین مداربسته به سادگی و بدون مهارت و دانش کافی انجام نمیگیرد. برای اینکه در حوزه نصب دوربین مداربسته و سیستمهای نظارت تصویری فعالیت کنید، باید در کنار مهارت و دانش این کار، مدرک رسمی نیز داشته باشید. اگر به اخذ مدرک و کسب مهارتهای کامل در این حوزه تمایل دارید، میتوانید از دورههای آموزشی پرشیا سیستم استفاده کنید. برای دانلود ویدئوهای آموزشی دوربین مداربسته اینجا کلیک کنید.
تیم اجرایی شرکت پرشیاسیستم که یکی از بهترین تیمهای نصب سیستم نظارت تصویری در ایران شمرده میشود، برخی دورههای آموزشی خاص برای علاقهمندان تدارک دیده است. شما میتوانید در تمامی این دورهها شرکت کنید و با مهارت و تجربهای که به دست میآورید، در این زمینه مشغول به کار شوید و درآمد کسب کنید. شما میتوانید برای فرا گرفتن آموزش دوربین مداربسته، به سایت پرشیا سیستم مراجعه کرده و در دوره مورد مدنظرتان شرکت کنید.
جهت مشاوره آموزش نصب دوربین مداربسته با کارشناسان ما تماس بگیرید.