سیستم برق اضطراری یا یو پی اس چیست ؟
هیچ وسیله ای الکترونیکی بدون برق کار نمی کند این حقیقت همیشه درست است و شما هیچ مثال نقضی را برای آن نمی توانید پیدا کنید. اهمیت این موضوع که شرایط آب و هوایی مانند رعد و برق ، اتصال کوتاه ، نوسانات برق شهر به دلایل متعدد می تواند بر روند کار کامپیوتر ها و سیستم های سخت افزاری اتوماتیک از جمله سیستم دوربین مدار بسته تاثیر گذار باشد. همزمان با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و توسعه تجارت و کسب و کار اقتصاد جهان به این نکته مهم می رسیم که تمامی اقتصاد دنیا وابسته به تجهیزات محاسبه گر الکترونیک می باشد و تغذیه این تجهیزات از برق یکی از مهمترین وابستگی هاست. از این رو بیشتر تجارت ها به الکترونیک وابسته هستند و قطع شدن سیستم برق می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به آنها وارد نماید.
منبع تغذیه بدون قطع برق یا سیستم برق اضطراری – یو پی اس ( UPS )
سیستم برق اضطراری یک وسیله مناسب برای تغذیه سیستم های الکترونیک هنگام قطع برق است علاوه بر آن ،UPS با مهار کردن نوسانات برق در شبکه از سیستم محافظت می کند و از آسیب دید قطعات الکترونیکی درون مدار جلوگیری می کند. یکی از موارد مهم استفاده از سیستم برق اضطراری ، برای محافظت از دستگاه های الکترونیکی حساس مانند تجهیزات دوربین مدار بسته می باشد، همانطور که می دانید در یک سیستم نظارت تصویری دوربین ، سوئیچ شبکه ، دستگاه ضبط تصویر و برخی قطعات دیگر وجود دارند که برای تغذیه نیاز به برق تصحیح شده دارند ، سیستم برق اضطراری با محافظت از این تجهیزات در مقابل نوسانات، برق مناسب را برای تغذیه آنها فراهم می کند.
سیستم UPS موارد مهم زیر را فراهم می کند :
• هر گونه ولتاژ ناگهانی اعمال شده به سیستم را مهار و مدیریت می کند و با تنظیم ولتاژ و ثابت کردن جریان ، مناسب ترین تغذیه را برای سیستم های الکترونیکی فراهم می کند.
• هنگام قطع شدن جریان برق ، سیستم برق اضطراری با توجه به باطری های داخلی خود، بدون هر گونه وقفه ای که منجر به خاموش شدن تجهیزات الکترونیکی بشود ، تولید برق نموده و سیستم بدون وقفه به کار خود ادامه می دهد.
• برخی از مدل های UPS زمان کافی را برای اپراتور فراهم می کنند تا اطلاعات مهم و حیاتی خود را قبل از قطع جریان برق، مدیریت کنند، به عنوان مثال فایل های مهم باز را قبل از خاموش شدن کامپیوتر ذخیره کنند.
• باطری داخل سیستم برق اضطراری می تواند با تجمیع برق شهر به عنوان سیستم پشتیبان هنگام قطعی برق ، سیستم را تغذیه کند. مدت زمان روشن نگه داشتن سیستم توسط UPS به عوامل مختلفی مانند ظرفیت یو پی اس و تعداد باطری های نصب شده درون UPS بستگی دارد.
همانگونه که گفته شد هر وسیله ای که با برق تغذیه می شود و قطع برق می تواند در روند کارایی آن اختلال ایجاد کند را می توان با استفاده از سیستم برق اضطراری محافظت کرد. برخی از قطعاتی که می توان هنگام قطع برق توسط UPS تغذیه شوند عبارتند از: کامپیوتر، تجهیزات اکتیو شبکه مانند سوئیچ شبکه ، دوربین مدار بسته، دستگاه ذخیره اطلاعات شامل DVR ، NVR ، تلفن های برقی، تجهیزات صنعتی، سیستم های امنیتی و کنترل دسترسی و…
نحوه عملکرد UPS چگونه است ؟
سیستم داخلی برق اضطراری دارای عملکرد ساده ای است. به طور کلی یک UPS از چند قسمت مجزا تشکیل شده است که عبارتند از، بخش یکسو کننده ، باتری ذخیره انرژی ، کلید های رله ، مدار یا بورد تنظیم جریان و قسمت اینورتر . به زبان ساده یک یو پی اس به عنوان یک مخزن ذخیره هوشمند انرژی برق است. جریان برق شبکه یا همان برق شهر غالبا دارای نوسانات ولتاژی است که ناشی از تغییرات مصرف در شبکه است. هنگام کاهش مصرف در برخی ساعات، ولتاژ10 تا 40 ولت افزایش می یابد و برعکس در مواقع پیک مصرف جریان بسیار زیادی از شبکه عبور می کند و جریان و ولتاژ دائما در شبکه نوسان می کنند . این نوسانات برای مصرف کننده مطلوب نیستند. یو پی اس توسط یک مدار یکسو کننده جریان خام و بی کیفیت را تبدیل به یک جریان مستقیم DC می نماید. یکسو کننده یو پی اس چگونه کار می کند نیز خود از اهمیت برخوردار است و یکسو کننده نیز باید نسبت به نوسانات برق ورودی مصون باشند و حرارت زیادی تولید نکنند. در مرحله بعد جریان در باتریهای سربی ذخیره می شود. بسته به طراحی باتری و کیفیت مواد آن و تعداد آن یو پی اس می تواند بین 2 تا 10 ساعت جریان را در خود ذخیره کند که از این مقدار معمولا 10% انتهایی آن قابل استفاده کامل نیست و با نوسان ولتاژ همراه است. طراحی باتری در شکل هندسی و فضایی که یو پی اس اشغال می کند نیز اثر بسیار دارد. انواع آلمانی و آمریکایی معمولا از نسبت توان به وزن بیشتری برخوردارند.
مراحل کار UPS
در نهایت هنگامی که نوسانات ولتاژ به حد مشخص تنظیم شده در رله رسید، مدار اصلی عبور جریان را قطع کرده و مدار خروجی باتری بکار می افتد و جریان باتری وارد یک بورد اصلاح کننده می شود و کیفیت برق بالاتر می رود. بورد تنظیمی اشاره شده فقط در یو پی اس های با کیفیت برق خیلی بالا تعبیه شده است. در نهایت جریان وارد یک اینورتر می شود تا مجددا به جریان متناوب تبدیل شود و سیستم یو پی اس برق مناسب را به سیستم تزریق می کند.
2 دیدگاه در “سیستم برق اضطراری یا یو پی اس چیست ؟”
سایتتون محشرههههه
teslaups
ممنون از لطفتون.خوشحالیم که مورد توجه شما واقع شده دوست عزیز.