مقایسه محصول

دکمه WPS روی روترها چه کاری انجام می‌دهد و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

فهرست مطالب

اگر روی روترها یا به اصطلاح مودم‌ها را دقت کنید، متوجه وجود کلیدی به نام WPS خواهید شد. کلید WPS روی روتر، از جمله روش‌هایی محسوب می‌شود که ارتباط با شبکه Wi-Fi را به راحت‌ترین روش، امکان‌پذیر می‌سازد. WPS برای اولین بار در سال 2006 توسط اتحادیه Wi-Fi Alliance رونمایی و عرضه شد.

این فناوری، یک قابلیت آشنا در دنیای امنیت شبکه است. به عبارتی، فناوری WPS، یک استاندارد امنیتی در شبکه‌های وایرلس به شمار می‌رود. وجود چنین ویژگی روی روتر، منجر به ارتباط سریع با امنیت بالا بین دستگاه‌های درون یک شبکه می‌شود.

برای اینکه بیشتر با WPS، آشنا شوید و نوع کارکرد آن را بدانید، همچنین از مزایا و نقش کلیدی آن در امنیت شبکه مطلع شوید، در این مطلب به بررسی این قابلیت پرداخته شده است. پس با ما همراه باشید، تا وارد یک دنیای امن و برقراری ارتباط آسان برای شبکه‌های اینترنتی شوید.

دلیل طراحی کلید WPS روی روتر

برای اینکه بتوان به راحتی با یک شبکه Wi-Fi، ارتباط برقرار کرد، کلید WPS روی روتر طراحی شده است. با استفاده از این فناوری، دستگاه‌هایی که می‌خواهند بدون هیچ دردسری به شبکه اینترنتی متصل شوند، هیچ فرایند پیچیده‌ای را طی نمی‌کنند. تکنولوژی Wi-Fi Protected Setup، یک جایگزین برای به کارگیری نام کاربری و رمز عبور برای وای فای با امنیت بالایی نسبت به این روش‌های قدیمی است. در روش‌های قدیمی، باید از یک رمز برای اتصال به شبکه استفاده می‌شد، البته که امنیت بالایی داشت ولی اگر کسی پی به رمز می‌برد، به راحتی می‌توانست آن را هک نماید.

در حال حاضر، سیستم عامل‌های ویندوز، بلک بری و اندروید از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند. سیستم عامل ویندوز برای اولین بار در سال 2007 و بلک‌بری در سال 2010 اقدام به پشتیبانی از قابلیت WPS کردند. در سال 2011، سیستم عامل اندروید با ارائه نسخه 4.0، سازگاری با این فناوری را شروع کرد. به یاد داشته باشید که سیستم عامل IOS از فناوری WPS بهره نمی‌برد.

دلیل طراحی کلید WPS روی روتر، بیشتر برای کاربرانی است که می‌خواهند به راحتی به یک شبکه وصل شوند، بدون اینکه نیازی به دانستن اطلاعات در مورد امنیت و شبکه داشته باشند. به عبارتی، بهترین روش برای آماتورها محسوب می‌شود. در این روش، برای هر بار اتصال به Wi-Fi، نیازی به یادآوری و رمز عبور نیست. در مقابل، WPS در شبکه‌هایی که رمز عبور (Password) آن‌ها، براساس WAP2 و یا WPA باشد، قابل اجرا است.

کلید WPS روی روتر این امکان را به کاربر می‌دهد، که اگر در اطراف روتر باشد، بدون نیاز به رمز، با فشردن دکمه WPS می‌تواند دستگاه مورد استفاده خود را به راحتی به مودم وصل کند. با فعال کردن کلید WPS، روتر دستگاه‌ها و سیستم عامل‌های سازگار را پیدا کرده و به صورت اتوماتیک، دستگاه به روتر متصل می‌شود. در این میان، بعضی از تجهیزات الکترونیکی و ارتباطی قدیمی، با چنین فناوری‌ای سازگار نبوده و قابلیت اتصال به شبکه با کلید WPS وجود ندارد. البته امروزه، تعدادی از سیستم‌های الکترونیکی به دلیل امنیتی، از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند.

WPS روی روتر چه کاربردی دارد - دکمه WPS روی روترها چه کاری انجام می‌دهد و چگونه باید از آن استفاده کرد؟مزایای کلید WPS روی روتر

کلید WPS روی روتر، دارای یک سری از مزایا است، که دانستن آن‌ها برای استفاده بهتر و مناسب‌تر از روتر مورد نظر، خالی از لطف نیست.

  • وقتی که کلید WPS فعال است، برای اتصال به روتر و مودم‌ها، نیازی به داشتن پسورد نسیت.
  • این قابلیت، باعث جلوگیری از اشتباه تایپی توسط کاربر می‌شود.
  • بدون دانستن نام شبکه وای فای یعنی SSID و همچنین کلید امنیتی WPA، یا با ثبت یک بار این موارد، حتی پس از خاموش و روشن کردن شبکه Wi-Fi به راحتی می‌توان به آن متصل شد.

چگونه می‌توان از کلید WPS روی روتر استفاده کرد؟

برای اینکه بتوان به شبکه Wi-Fi با استفاده از کلید WPS روی روتر متصل شد، روش‌های مختلفی وجود دارد.

استفاده از روش Push-Button-Connect

با به کارگیری این روش، زمانی که کلید WPS روی روتر، برای اتصال به Wi-Fi روشن می‌شود، دستگاه مورد نظر را می‌توان به مودم نزدیک کرد. با این کار، اتصال امن خواهد بود و نیازی به وارد کردن پین کد نیز وجود نخواهد داشت. چنین روشی برای فضاهای کوچک امکان‌پذیر بوده و کامپیوتر و لپ تاپ‌های موجود در یک شبکه می‌توانند با امنیت بالا، به اینترنت متصل شوند.

استفاده از روش رمز عبور

رمز عبور یا پین کد (PIN Code)، یک پین کد هشت رقمی توسط مودم در اختیار کاربر قرار گرفته می‌شود. با وارد کردن این پین کد، کاربر به راحتی می‌تواند به شبکه Wi-Fi مورد نظر متصل شود. این روش، میزان امنیت بالایی ندارد و ممکن است توسط هکرها، این پین کد، هک شده و دسترسی به شبکه و اطلاعات به راحتی انجام پذیرد.

استفاده از روش USB

در این روش برای تبادل داده‌ها بین روتر و دستگاه مورد نظر، از یک فلش درایو استفاده می‌شود. البته امروزه این روش کاربرد چندانی ندارد.

استفاده از روش NFC

برای اینکه بین مودم و دستگاه ارتباط برقرار شود، از فناوری NFC (Near Field Communication) استفاده می‌شود. این روش شبیه به Push-Button-Connect بوده و با نزدیک کردن دستگاه به روتر بدون نیاز به پین کد، اتصال برقرار می‌شود.

بررسی درصد امنیت کلید WPS

امنیت کلید WPS نسبت به سایر روش‌ها، ضریب کمتری دارد. درست است که امروزه، تکنولوژی‌های بسیار کارآمدی برای جلوگیری از هک شدن در زمان استفاده از کلید WSP وجود دارد، ولی باز هم به صورت صد در صد نمی‌توان ایمن بودن این فناوری را تضمین کرد.

برای اینکه مانع از هک شدن دستگاه شد، باید کلید WPS روی روتر را غیر فعال کرد. ولی زمانی که برای بهره‌گیری از کلید WPS ضرورت وجود دارد، می‌توان از روش فعال‌سازی با کلید استفاده نمود و اتصال آن به صورت پیش‌فرض را برای همیشه غیر فعال کرد.

در بازار تجهیزات شبکه و الکترونیک، انواع روترها وجود دارد. برخی از این روترها دارای امکان غیر فعال‌سازی قابلیت WPS هستند. در مقابل، بعضی دیگر این اجازه را به کاربر نمی‌دهند و حتی قیمت پایین‌تری نیز دارند. در یک سری از روترها هم، با اینکه گزینه‌ای برای غیر فعال کردن کلید WPS تعبیه شده ولی در بیشتر مواقع به دلیل وجود باگی در میان‌افزار روتر، باعث فعال ماندن این قابلیت می‌شود.

بعضی روش‌ها با فعال بودن کلید WPS روی روتر، وجود دارند، که میزان امنیت اتصال به شبکه Wi-Fi را افزایش می‌دهند. یکی از این روش‌ها، Push Button Connect است. که این روش، در بخش استفاده از WPS روی روتر گفت شد.

در بعضی از برندهای مرغوب مانند TP-Link، دکمه خاموش و روشن کردن قابلیت WPS در کنار کلید پاور، مشاهده می‌شود. حتی این نوع مودم، در نرم‌افزار خود یک گزینه برای فعال یا غیر فعال‌سازی WPS تعریف کرده است. در حالت کلی، اگر مودمی دارای کلید WPS نباشد، ضریب امنیت آن به شدت پایین خواهد بود.

WPS روی روتر - دکمه WPS روی روترها چه کاری انجام می‌دهد و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

چرا از یک مودم با WPS روی روتر استفاده کنیم؟

همانگونه در این مطلب، در مورد کلید WPS روی روتر بیان شد، این قابلیت یک روش بسیار مناسب و نسبتاً امن برای اتصال تجهیزات به مودم است. روش‌های مختلفی برای اتصال به شبکه وایرلس وجود دارد و WPS فقط یکی از آن‌ها است که در جند سال اخیر روی روترها مشاهده شده است. البته این قابلیت، خود در بعضی موارد شاید ضریب امنیتی پایینی داشته باشد، که به راحتی در بعضی روتر‌ها می‌توان افدام به غیر فعال‌سازی آن نمود.

اکثر روترها بر روی خود کلید WPS را دارند و حتی نرم افزار آن‌ها هم گزینه‌ای برای این قابلیت تعریف کرده است. پس به هنگام خرید روتر، اگر کاربری آماتور هستید یا در مورد شبکه اطلاعات چندانی ندارید و از طرفی به دنبال مسائل امنیتی هستید، باید سریعاً قسمت پشتی روتر، اغلب کنار دکمه پاور را بررسی کنید؛ تا پی به وجود کلید WPS ببرید.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.