در دوربینهای مداربسته تحت شبکه امروزی امکانات پیشرفته و قابلیتهای هوشمندی وجود دارد که از جمله آنها قابلیت Tamper detection است. زمانی که از قابلیتهای دوربین مداربسته آگاه باشید راحتتر میتوانید اقدام به خرید دوربین مداربسته مورد نیاز خود کنید. فناوری تشخیص دستکاری در دوربین مداربسته، این امکان را فراهم میکند که مالک دوربین مداربسته از دستکاری و تخریب دوربین مطلع شود. در این مقاله از پرشیا سیستم شما را با قابلیت Tamper detection در دوربینهای مداربسته بیشتر آشنا میکنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با فناوری تشخیص دستکاری در دوربین یا قابلیت Tamper detection
دوربینهای مداربسته IPای که دارای سیستم تجزیه و تحلیل ACV هستند برای تشخیص دستکاری دوربین نیز تنظیماتی دارند. زمانی که این قابلیت را فعال کنید اگر کسی دوربین آیپی شما را دستکاری کند یا آن را بپوشاند، آلارمی برای شما ارسال میشود تا از این دستکاری مطلع شوید. با کمک این هشدار اگر کسی قصد آسیب به دوربین شما را داشته باشد سریع مطلع میشوید و با وارد شدن به سیستم مدیریت تصویر دوربین خود میتوانید بررسی کنید این هشدار برای چه بوده است. این بررسی را میتوانید از راه دور به وسیله موبایل خود نیز انجام دهید.
لازم به ذکر است که قابلیت Tamper detection علاوه بر اطلاع دادن اتفاقات مجرمانه، میتواند شما را از برخورد چیزهای دیگر از جمله برخورد یک شاخه درخت در هنگام افتادن که باعث صدمه به دوربین میشود و یا پیچیدن یک شیء که در هوا معلق است به دور دوربین مطلع کند. گاهی اوقات نیز اگر چراغها به طور ناگهانی خاموش شوند و تصویر خیلی تاریک شود برای مالک دوربین هشدار ارسال میشود. در همه این موارد دوربین آیپی به کمک قابلیت Tamper detection به شما هشدار میدهد تا سریع از حادثه مطلع شوید و برای رفع آنها اقدام کنید.
قابلیت Tamper detection چه زمانی فعال میشود؟
همان طور که گفتیم با فعال بودن فناوری تشخیص دستکاری در دوربین، زمانی که شما در مکانی که دوربین مداربسته آیپی خود را نصب کردهاید حضور ندارید و بر دوربین خود نظارتی ندارید پیام دستکاری دوربین به شما ارسال میشود و از آن مطلع میشوید. اما سوالی که کاربران میپرسند این است که فناوری تشخیص دستکاری در دوربین چه زمانس فعال میشود؟ به بیانی دیگر چه مواردی باعث میشود قابلیت Tamper detection فعال شود؟ به طور کلی زمانی این قابلیت عمل میکند که دوربین مداربسته IP شما دستکاری شود و عملکرد آن با اختلال روبهرو شود. از جمله مواردی که باعث فعال شدن قابلیت Tamper detection میشود به قرار زیر است:
- در صورت وارد شدن ضربه به دوربین و جابهجا شدن دوربین
- در صورتی که کسی اقدام به قطع برق دوربین مداربسته کند.
- در صورتی که کسی لنز دوربین را بپوشاند و دید دوربین را به هر نحوی دچار اختلال کند.
- در صورتی که دید دوربین به وسیله اسپری و یا به هر نحوی تار و محدود شود.
هر یک از موارد بالا باعث فعال شدن قابلیت Tamper detection در دوربینهای آیپی میشود و به شما هشدار میدهد که دوربین مداربسته شما دستکاری شده است.
چطور از هشدارهای کاذب ممانعت کنیم؟
در بالا مواردی که قابلیت Tamper detection به شما هشدار میدهد را مطرح کردیم. اما سوالی که پیش میآید این است که در برخی موارد که کسی دوربین را دستکاری نمیکند چیکار کنیم که دوربین هشدار کاذب ندهد؟ به طور مثال همان طور که گفتیم ممکن است بر اثر خوردن افتادن برگ درخت و عبور از لنز دوربین نیز هشداری داده شود که یک هشدار کاذب است. برای اینکه این هشدارها را نداشته باشید میتوانید در هنگام تنظیم فناوری تشخیص دستکاری در دوربین، هشدار را براساس مدت زمانی خاص تنظیم کنید.
مزیتهای قابلیت Tamper detection
قابلیت Tamper detection یکی از امکانات پیشرفته دوربینهای مداربسته آیپی است که مزایای بسیاری دارد. اگر بخواهید به صورت ۲۴ ساعته روی محیط مورد نظر خود نظارت داشته باشید کار کمی سخت میشود. برای نظارت بهتر باید در قسمتهای مختلف دوربین مداربسته نصب کرد. امروزه دوربینهای مداربسته دارای قابلیتهایی هستند که نظات بر محیط و حتی نظارت از راه دور را راحتتر میکنند. یکی از این قابلیتهای کاربردی که در نظارت عملکرد دوربین مداربسته به شما کمک میکند فناوری تشخیص دستکاری در دوربین است. با کمک این قابلیت از راه دور نیز به وسیله گوشی هوشمند، لپتاب و … میتوانید بر عملکرد دوربین کنترل و نظارت داشته باشید. یکی از مزیتهای این قابلیت، کارا بودن آن در مکانهای مختلف است. از جمله این مکانها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در مکانهایی که ممکن است دوربین مداربسته توسط سارقین دستکاری شود و احتمال وقوع جرم زیاد است استفاده از قابلیت Tamper detection بسیار کارآمد است. با کمک این قابلیت نگهبانان و ماموران به سرعت از وقوع جرم مطلع میشوند و اقدام به بررسی آن میکنند.
- در مکانهایی که احتمال برخورد اشیاء و جابهجایی و قطعی دوربین وجود دارد، از جمله در مدارس که ممکن است توپ و … به دوربین برخورد کرده و باعث قطعی و جابهجایی آن شود، این قابلیت بسیار کاربرد دارد و کاربران را از جابهجایی و قطعی دوربین به سرعت مطلع میکند.
- در محیطهایی بیرونی که درختان زیادی وجود دارد و ممکن است عملکرد دوربین براثر برخورد شاخههای درخت دچار اختلال شود قابلیت Tamper detection سریع به شما هشدار میدهد تا مشکل را رفع کنید.
در هنگام فعالسازی قابلیت Tamper detection به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
لازم به ذکر است که این قابلیت باید براساس نیازهای نظارتی شما تنظیم و فعال شود. پس در هنگام فعالسازی فناوری تشخیص دستکاری در دوربین به موارد زیر توجه داشته باشید:
ابتدا تعیین کنید برای کدام قابلیتهای تجزیه و تحلیل تصویری VCA فعالیت هشدار را میخواهید. به طور مثال باید مشخص کنید که برای قابلیت تشخیص حرکت (Motion Detection) هشدار میخواهید و یا قابلیت تشخیص خرابکاری .(Tamper Detection) این دو قابلیت، تصاویر را برای هدفهای گوناگونی پردازش میکنند و با هم متفاوت هستند.
سپس مشخص کنید که هشدارها برای چه کسانی ارسال شود. در این قسمت میتوانید بهگونهای تنظیمات را انجام دهید که هشدار به چند نفر مختلف ارسال شود. از این رو هنگامی که یک نفر در دسترس نباشد شخص دیگری که آلارم را دریافت کرده است میتواند مشکل را بررسی کند.
کلام آخر
در این مقاله شما را فناوری تشخیص دستکاری در دوربین های آیپی آشنا کردیم. همان طور که خواندید این قابلیت برای نظارت بهتر بر عملکرد دوربین بسیار کاربرد دارد. با فعالسازی این قابلیت درصورت دستکاری دوربین مداربستهتان توسط سارقین به سرعت از آن مطلع شوید. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد و با آگاهی از قابلیتهای مختلف دوربین مداربسته، مناسبترین دوربین را برای مکان مورد نظر خود تهیه کنید.
منبع : https://www.videosurveillance.com/tech/tamper-detection.asp