مقایسه محصول

نصب پچ پنل در رک سرور + آموزش گام به گام

فهرست مطالب

نصب پچ پنل در رک سرور + آموزش گام به گام

برای نصب پچ پنل در رک سرور اول باید بدانیم که پچ‌پنل قطعه‌ای مستطیلی شکل است که درون رک‌سرورها نصب می‌شود و کابل‌های شبکه به آن متصل می‌شوند. پچ‌پنل‌ها در اندازه‌های مختلف همچون 12،16،24،32،36، 48 و 96 پورت در بازار وجود دارند. در پشت پچ‌پنل‌ها مکانی برای اتصال کابل‌ها وجود دارد که این کابل‌ها از طریق آچار پانچ به پنل وصل می‌شوند. دقت کنید در این مطلب فرض کرده‌ایم که رک برای نصب تجهیزات اکتیو و پسیو آماده شده است.

یک مرور سریع

قبل از آن‌که بتوانید از پچ‌پنل استفاده کنید لازم است تا رک‌سرور را تنظیم و آماده کرده و تجهیزات مربوطه را درون آن قرار دهید. برای آماده‌سازی رک‌سرور، ابتدا باید ریل‌های درون رک را تنظیم کنید تا در زمان نصب تجهیزاتی همچون پچ‌پنل مشکلی به وجود نیاید. برای تنظیم دقیق ریل لازم است از یک متر استفاده کنید. همچنین به این نکته دقت کنید که برای نصب تجهیزات درون رک لازم است اندازه دقیق تجهیزاتی که قرار است درون رک قرار گیرند را به دست آورید، این مسئله در ارتباط با ارتفاع تجهیزات از یکدیگر نیز صدق می‌کند. در ادامه به فاصله درب رک و نحوه بسته شدن درب پس از قرارگیری تجهیزات درون رک دقت کنید. اگر تجهیزاتی که قرار است درون رک قرار گیرند مانع بسته شدن درب می‌شوند، ابتدا باید پیچ ریل‌های جلویی باز شده و ریل‌های عمودی کمی به عقب کشیده شوند تا پس از نصب تجهیزات درب رک بدون مشکل بسته شود. محاسبه دقیق ابعاد باعث می‌شوند تا چینش تجهیزات به درستی انجام شده و نه تنها نمای ظاهری رک زیبا به نظر بررسد، بلکه چرخش هوا نیز به درستی انجام شود. به‌طور معمول، برخی از کارشناسان تجهیزاتی شبیه به دماسنج و لایت‌پنل را در بالای رک و در اولین یونیت قرار می‌دهند و پس از آن پچ‌پنل و سوییچ را نصب می‌کنند. همچنین میان این دو نیز کابل مدیریت کننده که به آن Cable Manage می‌گویند را قرار می‌دهند تا پچ‌کوردها درون آن قرار گرفته و شکل ظاهری رک زیبا به نظر بررسد.

300x300 - نصب پچ پنل در رک سرور + آموزش گام به گام

چگونه پچ‌پنل را درون رک‌سرور نصب کنیم؟

 

پچ پنل چه کاری انجام می‌دهد؟

پچ پنل ها میان دو نقطه انتهای کابل شبکه و سایر تجهیزات شبکه همچون سوییچ‌ها، روترها و…. قرار می‌گیرد. در این حالت به جای آن‌که کابل‌های شبکه به شکل مستقیم به تجهیزات متصل شوند به پچ‌پنل وصل می‌شوند. به این ترتیب فرآیند نظارت و مدیریت بر دستگاه‌های کلاینت و سوکت‌های تعبیه شده در بخش‌های مختلف ساختمان ساده شده و هزینه‌ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کنند. نصب پچ‌پنل درون رک‌سرورها پیچیدگی خاصی نداشته و تکنسین‌ها به راحتی قادر به انجام این‌کار هستند. در این مطلب به‌طور اجمالی نحوه نصب پچ‌پنل درون رک‌سرور را بررسی می‌کنیم.

 

تجهیزات موردنیاز

پچ‌پنل‌های موجود در بازار تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. به‌طور مثال، نصب برخی از آن‌ها ساده‌ است و برای نصب آن‌ها نیازی به آچار پچ‌پنل نیست، به دلیل این‌که از کیستون‌های جداگانه ساخته شده‌اند و برعکس پچ‌پنل‌های قدیمی که غیر ماژولار هستند از بخش‌های قابل تعویض ساخته شده‌اند. همین موضوع کار نصب را ساده‌تر می‌کند. به همین دلیل گاهی اوقات کیستون‌ها بدون نیاز به آچار پچ‌پنل قابلیت پانچ سیم‌ها را ارائه می‌کنند. در زمان نصب پریز و پچ‌پنل دو نوع استاندارد رنگ‌بندی وجود دارد و لازم است تمامی اتصالات و کابل‌های شبکه بر مبنای یکی از این دو استاندارد پیاده‌سازی شوند. در حال حاضر استاندارد T-568B در ایران و سایر کشورها به وفور استفاده می‌شود، به همین دلیل لازم رنگ‌بندی موجود در استاندارد T-568B را به دقت حفظ کنید. رنگ‌بندی این استاندارد به ترتیب سفیدنارنجی، نارنجی، سفیدسبز، آبی، سفیدآبی، سبز، سفیدقهوه‌ای و قهوه‌ای است. دقت کنید در زمان سوکت‌زدن کابل‌ها حتما باید رنگ‌بندی را حفظ کرده و به درستی اعمال کنید.

 

برای نصب پچ پنل در رک سرور ها به موارد زیر نیاز داریم:

  • آچار پانچ
  • کاتر کابل
  • کابل Cat 6 یا کابلی که قرار است شبکه بر مبنای آن پیاده‌سازی شود
  • سیم‌چین

به‌طور کلی نصب پچ پنل در رک سرور در چهار مرحله جدا کردن پوسته سیم، جدا کردن رشته‌های سیم از یکدیگر، اتصال بر مبنای رنگ‌بندی کابل‌ها و قطع سیم‌های اضافه انجام می‌شود.

  • جدا کردن پوسته سیم

در اولین گام ابتدا باید کابل‌ها از رک عبور داده و شماره‌گذاری شوند. اکنون باید پوسته بیرونی کابل را به اندازه 2 الی 3 سانتی‌متر توسط کاتر یا استریپ جدا کنید. دقت کنید سیم‌ها در زمان جدا کردن روکش آسیبی نبینند.

  • جدا کردن رشته‌های سیم از یکدیگر

در مرحله بعد و پس از آن‌که کابل شبکه لخت شد باید رشته سیم‌های به تابیده را از یکدیگر باز کنیم.

  • اتصال بر مبنای رنگ‌بندی

در این مرحله بر مبنای یکی از دو استانداردی که پیش‌تر اشاره کردیم (کلاس A یا B) باید کابل‌ها توسط آچار پانچ به پشت پنل متصل شوند. دقت کنید که مطابق با برچسب رنگ‌بندی روی پچ‌پنل هر رنگ در جای خود قرار گیرد.

  • قطع سیم‌های اضافه

در پایان مقاله نصب پچ پنل در رک سرور , در آخرین مرحله با استفاده از سیم چین اضافه رشته‌های سیم باید قطع شوند. در مرحله بعد باید ضامن به بدنه کیستون متصل شود. زمانی‌که ضامن را به سمت راست بچرخانید قفل شده و فرآیند پانچ تکمیل می‌شود.

منبع:سایت اکوئیپ

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.