مقایسه محصول

انواع کابل دوربین مداربسته + کاربرد آنها

فهرست مطالب

به طور کلی، سیستم‌های دوربین مداربسته، دارای اجزا و عناصری هستند. برای افراد غیرحرفه‌ای که شناخت زیادی از سیستم‌ها دوربین‌ مداربسته ندارند، انواع کابل‌ها و انتخاب کابل مناسب، ممکن است کمی گمراه‌کننده باشد. بنابراین، درک اصول اولیه مانند این‌که دوربین مداربسته و انواع کابل چیست، اهمیت به‌سزایی دارد.

دوربین مدار بسته‌های، برای اهداف نظارتی و امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرند که انواع مختلفی دارند و با توجه با نیاز خود می‌توانید اقدام به تهیه آن‌ها کنید. در کنار دوربین‌های مداربسته، دستگاه‌های ضبط کننده ویدئویی از مهم‌ترین تجهیزات سیستم‌های امنیتی هستند که در دو نوع اصلی آنالوگ و تحت شبکه موجود هستند. همچنین، دوربین مداربسته معمولا به کابل‌هایی برای اتصال به تجهیزات سیستم نظارتی، نیاز دارد.

قبل از اقدام به خرید انواع کابل دوربین مداربسته سیستم نظارتی خود، باید به موارد زیر توجه کنید:

  • نوع کابل انتخابی شما باید با توجه به هدف از نصب سیستم دوربین مداربسته باشد. برای یک محیط حرفه‌ای، سیگنال و کیفیت ویدئو بسیار مهم است.
  • توجه داشته باشید که رسانای مسی نوع کابل شما، باید 95 درصد مس خالص باشد.
  • اطمینان حاصل کنید که مشخصات هر نوع کابل را به خوبی درک کرده‌اید و سپس اقدام به تهیه آن کنید.
  • به دنبال کابلی باشید که در عین مقرون‌به‌صرفه بودن، فرایند نصب آن به آسانی صورت گیرد و کیفیت موردنیاز شما را ارائه دهد.

انواع کابل دوربین مداربسته

هر نوع کابل، کاربردهای منحصربه‌فرد خود را دارد. در این مطلب، به معرفی انواع کابل دوربین مداربسته که برای اتصال دوربین‌های امنیتی به ضبط‌کننده ویدئویی یا مانیتور دوربین مداربسته، استفاده می‌شود، خواهیم پرداخت. گزینه‌های زیادی وجود دارد که ما قصد داریم شما را با محبوب‌ترین آن‌ها آشنا کنیم.

کابل‌های کواکسیال

کابل‌های کواکسیال که نزدیک به یک قرن است در بازار وجود دارند، به دلیل کیفیت بالای محافظتی که دارند، هنوز بسیار کاربردی هستند. برای جلوگیری از هرگونه تداخل در سیگنال‌ها استفاده می‌شوند. صفحه مسی به‌کار گرفته شده در چنین کابل‌هایی به سرعت انتقال اطلاعات کمک می‌کند. نصب این کابل‌ها بسیار ساده است و نسبت به سایر کابل‌های دوربین مداربسته دوام نسبتا بالایی دارند. همچنین، این کابل‌ها نسبت به سایر کابل‌های دوربین مداربسته معمولی گران‌تر هستند، زیرا کیفیت بالاتری دارند.

کابل‌های کواکسیال، در دو نوع برای دوربین‌های مداربسته در بازار موجود هستند:

شما  برای انتقال سیگنال ویدئویی از دوربین مداربسته به DVR، نیاز به کابل دارید. محبوب‌ترین گزینه استفاده از کابل RG59 است. RG59، کابل کواکسیال استاندارد برای سیستم‌های مداربسته آنالوگ است. این نوع کابل، فقط سیگنال ویدئویی را منتقل می‌کند و برق مورد نیاز برای دوربین را تامین نمی‌کند. کابل RG59 به کانکتور مناسب در دو طرف، معمولا به کانکتور نوع BNC، نیاز دارد. این کابل علاوه بر کابل دوربین مداربسته کاربردهای دیگری نیز دارد و از یک هادی کوچک تشکیل شده است که توسط یک عایق در بر گرفته شده است. همچنین، برای جلوگیری از تداخل، در یک سیم بافته شده پیچیده شده است. این نوع کابل، برای پهنای‌باند کمتر توصیه می‌شود‌، بنابراین برای نصب دوربین‌های مدار‌بسته، خصوصا در آپارتمان‌ها، هتل‌ها و سایر مکان‌های نسبتا کوچک، کارآمد است.

کابل RG6، مشابه RG59 است و هر دو دارای عایق هستند. تفاوت آن‌ها در این است که RG6 بسیار سنگین‌تر از RG59 است و دارای عایق ضخیم‌تر با لایه‌های بیشتر است تا امکان خرابی ویدئو را در طول کابل کاهش دهد. این کابل، برای پهنای‌باند بیشتر ساخته شده و معمولا از جنس مس و آلومینیوم و برای فرکانس بالاتر است. بنابراین‌، برای دوربین‌های مدار‌بسته داخلی مناسب نیست.

اینکه از کدام‌ کابل دوربین مداربسته استفاده کنید، کاملا بستگی به سیستم دوربین مداربسته شما دارد. اگر از دوربین‌های آنالوگ قدیمی استفاده می‌کنید، RG59 گزینه مناسبی است. اما در صورتی‌که از دوربین‌های با کیفیت بالاتر استفاده می‌کنید، RG6 می‌تواند برای شما مناسب‌تر باشد.

کابلهای سیامی

این کابل‌ها، همان کابل‌های کواکسیال هستند، با این تفاوت که دارای یک رشته سیم برای انتقال برق نیز هستند. در واقع، کار انتقال داده و برق را به‌طور همزمان به انجام می‌دهند. کلبل‌های سیامی، از کابل RG59 و 18/2 تشکیل شده‌‌اند که RG59، همان‌طور که در مورد قبلی نیز به شرح آن پرداختیم، برای انتقال سیگنال‌های ویدئویی و 18/2 برای تامین برق، به کار گرفته می‌شوند. این کابل‌ها، کاربردی‌تر هستند و طبیعتا بهای بیشتری دارند. ساختار این کابل‌ها نیز به گونه‌ای است که امکان انتقال برق، بدون هیچ‌گونه تداخل در انتقال فیلم، امکان‌پذیر است. این امر، قابلیت اطمینان داده‌ها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. کلبل‌های سیامی، می‌توانند برای انتقال سیگنال‌ها در فاصله فیزیکی نسبتا طولانی نیز استفاده شوند و به دلیل این‌که هر دو برق و داده در یک کابل منتقل می‌شوند فرایند راه‌اندازی سیستم نظارت تصویری، در این کابل‌ها، بسیار ساده است.

کابل جفت پیچ خورده

همان‌طور که از نام آن پیداست، این کابل‌ها، تشکیل شده دو سیم هستند که پیچ خورده‌اند. برای کاهش القای الکترومغناطیسی بین جفت سیم، دو سیم مسی عایق شده در اطراف یکدیگر پیچیده می‌شوند. هر اتصال روی جفت پیچ خورده به هر دو سیم نیاز دارد. از آنجا که برخی از دستگاه‌ها به اتصالات متعددی نیاز دارند، گاهی‌اوقات جفت از دو یا چند جفت پیچ‌خورده، یک کابل واحد استفاده می‌شود. این کابل‌ها، با توجه به این‌که تا حد زیادی تداخل الکترومغناطیسی بین جفت سیم را کاهش می‌دهند‌، باعث می‌شوند یکپارچگی سیگنال‌های در حال انتقال در همه حال، حفظ شود. این کابل‌ها عموما دوام کمتری دارند و مستعد خرابی فیزیکی هستند. کابل‌های جفت پیچ خورده، برای اهداف صوتی استفاده ‌می‌شوند، هرچندکه در زمینه نظارت تصویری نیز می‌توانند به‌کار گرفته ‌شوند. با توجه به طول کوتاهی که دارند، نصب این کابل‌ها آسان است، هرچند که ممکن است معایبی نیز داشته باشد.

کابل‌های فیبر نوری

کابل‌های فیبر نوری، گران‌ترین نوع کابل دوربین مداربسته هستند، زیرا برای نصب و راه‌اندازی آن، زمان و نیروی انسانی زیادی صرف می‌شود. با این حال، کیفیت فرکانس و سیگنالی که  یک کابل فیبر نوری ارائه می دهد، تا حدی بالا و بهتر از سایر کابل‌ها است که باعث می‌شود مزایای آن بیشتر از معایبش باشد. فیبر نوری، یک رشته بسیار نازک از شیشه خالص است که به محافظت بیشتری نیاز دارد و هرگونه خراش جزئی معمولا توانایی کابل‌ها در انتقال سیگنال‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کابل فیبر نوری، در واقع از دو لایه شیشه تشکیل شده است: هسته، که سیگنال نوری را حمل می‌کند و روکش که یک لایه شیشه‌ای است که هسته را احاطه کرده است. روکش فلزی، ضریب شکست کمتری نسبت به هسته دارد. این، باعث بازتاب داخلی کلی در هسته می‌شود. دو نوع اصلی کابل فیبر نوری وجود دارد: فیبر تک حالته (SMF) و فیبر چند حالته (MMF) که تفاوت آن‌ها اساسا در اندازه هسته است. MMF، دارای هسته بسیار با قطر بیشتری است که اجازه می‌دهد چندین حالت نور منتشر شود. SMF، دارای هسته‌ای بسیار باریک‌تر است که اجازه می‌دهد تنها یک حالت نور منتشر شود. هر کدام از انواع فیبر، دارای مزایا و معایب خاص خود هستند.

کابل فیبر نوری، معمولا برای کاربردهای حرفه‌ای و در فواصل بسیار طولانی ترجیح داده می‌شود و برای مناطق مسکونی و سایر مکان‌های مشابه، بسیار گران است و اصلا به‌صرفه نیست. در واقع، چون این کابل‌ها، داده‌ها را با سرعت فوق‌العاده‌ بالایی منتقل می‌کنند، برای مواردی که به انتقال سریع داده‌ها و تاخیر کم، نیاز دازند ترجیح داده می‌شوند. در سیگنال‌های در حال انتقال، به هیچ عنوان تحت تداخل الکترومغناطیسی نیستند و نیازی به انتقال مجدد ندارند.

کابل شبکه (کابل اترنت)

کابل‌های شبکه، معمولا در سیستم‌های نظارت تصویری تحت شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند، هرچند که می‌توان از آن‌ها برای دوربین‌های آنالوگ نیز استفاده کرد. این ویژگی، باعث می‌شود این کابل‌ها، در سیستم‌های نظارت تصویری بسیار رایج و محبوب باشند. این کابل‌ها، از لحاظ ساختاری به دو نوع UTP و STP تقسیم می‌شوند. یک کابل اترنت، شامل هشت سیم مسی عایق شده است که به چهار جفت تقسیم می‌شوند. در هر جفت‌، دو سیم به یکدیگر پیچیده می شوند تا تداخل سیگنال کاهش یابد. به همین دلیل است که سیم های داخل کابل اترنت، «جفت پیچ خورده» نامیده می‌شوند.

 هرچند که نحوه اتصال دقیق آن ممکن است بین سیستم‌های دوربین مداربسته متفاوت باشد. اکثر سیستم‌های مبتنی بر IP دارای یک سوئیچ  PoE هستند و انتقال سیگنال‌های ویدئویی و برق دوربین مدار بسته از طریق یک کابل که ضبط کننده ویدئویی شبکه (NVR) و دوربین‌ها را متصل می‌کند، فراهم می‌شود.

 کابل‌های اترنت، قادر به انتقال داده با پهنای باند بالا هستند. این امر برای عملکرد مناسب سیستم‌های دوربین امنیتی تحت شبکه مهم است. دو نوع مختلف کابل اترنت وجود دارد: Cat5 و Cat6. آن‌ها از نظر ساختاری مشابه هستند. هر دو، از سیم مسی استفاده می‌کنند که به ترتیب خاصی در کانکتور RJ45 قرار می‌گیرند. هر دو برای انتقال صدا، تصویر و داده‌ها با سرعت بالا استفاده می‌شوند. تفاوت اصلی بین Cat6 و Cat5 این است که Cat6 قادر به انتقال با سرعت بیشتر اما در فواصل کوتاهتر است. برای استفاده از کابل اترنت، باید سیم‌کشی و تجهیزات لازم را داشته باشید. همچنین، برای هر دستگاه سیمی به یک پورت روی سوئیچ نیاز دارید.

کابل برق

کابل برق، مجموعه‌ای از یک یا چند رسانای الکتریکی است که معمولا توسط یک غلاف کلی در کنار هم نگه‌داشته شده‌اند و برای انتقال برق استفاده می‌شود. این کابل‌ها، تنها برای انتقال انرژی الکتریکی اس4تفاده می‌شوند و برای انتقال داده‌های ویدئویی، طراحی نشده‌اند. بنابراین، نسبتا ارزان و کاملا مقرون‌به‌صرفه هستند.

قیمت انواع کابل دوربین مداربسته

قیمت کابل دوربین مدار بسته به مواد استفاده شده در آن بستگی دارد. کابل های کواکسیال ساخته شده در ایران معمولا دارای سه نوع مغزی متفاوت میباشند که عبارتست از  مس، آلومینیوم و آلیاژ  CCAM ،که این موارد نیز مجددا بر روی قیمت کابل دوربین مدار بسته تاثیرگذار است. سومین موردی که روی قیمت کابل تاثیر دارد شیلد کابل است. شیلدها معمولا به دو صورت بافته شده یا فویل هستند که نوع بافته شده میتواند از جنس سیم مسی، آلومینیومی، آلیاژ و یا دیگر فلزات باشد. طبیعتا قیمت کابل دوربین مدار بسته کواکسیال که مغزی آن از جنس مس است نسبت به کابل هایی که مغزی آلومینیومی دارند بالاتر است. آخرین موردی که بر روی گران یا ارزان بودن  تاثیر خواهد داشت قطر مغزی کابل می باشد.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.