مقایسه محصول

پروتکل های امنیتی وایرلس و معرفی آن ها

فهرست مطالب

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی در جهان، شاهد ظهور عصر تکولوژی در تمامی کشورها هستیم؛ به طوری که تمامی ارتباطات و فعالیت‌ها با تکنولوژی وفق یافته و به شیوه‌ای متفاوت انجام می‌گیرند. با این اتفاق، امنیت اطلاعات و داده‌ها در دستگاه‌های هوشمند تا حدودی کاهش یافته و همواره امکان افشای اطلاعات و تهدید شدن امنیت هرکدام از داده‌ها وجود دارد که قطعا برای افراد خوشایند نخواهد بود. به‌خصوص در مواردی مانند وایرلس، که کاربران مجبور به استفاده از پروتکل های امنیتی وایرلس هستند تا اطلاعات خود را در امنیت و سلامت کامل نگهداری کنند.

فناوری وایرلس، یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های نوظهور در جهان است که امروزه در حوزه‌های مختلفی کاربرد دارد. در حال حاضر در هر زمان و مکانی می‌توانید کاربرد گسترده فناوری وایرلس را در جامعه مشاهده کنید و متوجه اهمیت بسیار بالای آن برای بشریت شوید. افرادی که از فناوری وایرلس به صورت روزانه استفاده می‌کنند، نباید از پروتکل های امنیتی غافل شوند؛ چراکه امکان افشای اطلاعات و به‌خطر افتادن امنیت آن‌ها وجود دارد. در این مطلب، شما را با 15 مورد از کاربردی‌ترین و بهترین پروتکل های امنیتی وایرلس آشنا می‌کنیم تا با خیال راحت از این فناوری بهره ببرید.

پروتکل WEP وایرلس

اولین مورد از پروتکل های امنیتی وایرلس، پروتکل امنیتی WEP وایرلس است که امروزه توسط افراد زیادی به کار گرفته می‌شود. این پروتکل امنیتی که در سیستم وایرلس رمزنگاری می‌شود، تمامی داده‌های درحال جریان وایرلس را در شبکه نگه داشته و از خروج آن‌ها جلوگیری می‌کند. این کد از سال‌ها قبل در فناوری وایرلس استفاده شده و می‌توان برای نگهداری و حفظ امنیت داده‌ها از آن استفاده کرد.

البته امروزه تکنولوژی نسبت به زمان ساخت این کد بسیار پیشرفته‌تر است و به عقیده بسیاری از کارشناسان و افراد فعال در حوزه کار مرتبط، دیگر نمی‌توان به پروتکل امنیتی WEP وایرلس اطمینان کامل داشت. در حال حاضر چندین کد بسیار بهتر و کاربردی‌تر در دنیای دیجیتال وجود دارد که افراد می‌توانند با رمزنگاری آن‌ها در وایرلس خود، امنیت دیتا و داده‌های خود را به حداکثر رسانند. به ادامه توضیحات از پروتکل های امنیتی وایرلس می‌پردازیم.

پروتکل امنیتی WPA وایرلس

در حال حاضر یکی از کاربردی‌ترین کدهای موجود برای فراهم کردن امنیت وایرلس، پروتکل امنیتی WPA است. این کد در واقع نسخه به‌روز و بهینه‌سازی شده پروتکل امنیتی WEP وایرلس به شمار می‌رود که در سال 2003 به وجود آمد. این پروتکل امنیتی به کاربران اجازه دسترسی به دیتاها را می‌دهد و از دسترسی هرگونه کاربر غریبه و ناآشنا به داده‌های وایرلس جلوگیری می‌کند.

امروزه پروتکل امنیتی WPA وایرلس، یکی از کاربردی‌ترین و بهترین پروتکل های امنیتی وایرلس در سرتاسر جهان است. این پروتکل امنیتی به دلیل کاربردی نبودن پروتکل سابق به وجود آمده و می‌توانید به امنیت آن اطمینان داشته باشید.

پروتکل WPA2 وایرلس

کد امنیتی بعدی، نسخه بهینه‌سازی شده و کاربردی‌تر پروتکل های امنیتی است که می‌تواند امنیت داده‌های وایرلس را به صورت کامل فراهم کند. در حال حاضر می‌توان پروتکل امنیتی WPA2 وایرلس را نوعی رمز امنیتی مشابه کد WPA دانست؛ چراکه اکثر این کدهای امنیتی از روی WPA نسخه‌برداری شده‌اند.

این مورد از پروتکل های امنیتی ، دسترسی کاربران مختلف به دیتای وایرلس را کنترل می‌کنند؛ به صورتی که تمامی کاربران برای دسترس به این دیتا باید این کد امنیتی را غیرفعال کنند.

پروتکل WPA3 وایرلس

سومین نسخه از پروتکل های امنیتی با نام WPA، ویژگی‌های بسیار زیادی دارد و می‌تواند خیال شما را از وجود امنیت در وایرلس راحت کند. پروتکل امنیتی WPA3 وایرلس، یکی از انواع کدهای امنیتی موجود برای وایرلس است که می‌توان به امنیت و کاربرد عالی آن‌ها اطمینان داشت. البته توصیه می‌شود قبل از انتخاب یکی از این پروتکل های امنیتی ، شناخت کافی از هرکدام پیدا کنید.

پروتکل امنیتی WPA Enterprise وایرلس

از آنجایی که سازمان‌ها و موسسات عموما از سیستم‌های وایرلس متفاوتی استفاده می‌کنند، قطعا به پروتکل های امنیتی وایرلس متفاوتی نیز نیاز دارند. پروتکل امنیتی WPA Enterprise وایرلس نوعی کد امنیتی پیشرفته و کاربردی برای سیستم‌های وایرلس سازمان‌ها است. عموما از این کد در مودم‌های Enterprise سازمان‌ها استفاده می‌کنند تا کاربران ناآشنا قابلیت دسترسی به دیتای مودم را نداشته باشند.

پروتکل WPA Personal وایرلس

از دیگر پروتکل های امنیتی وایرلس مرتبط به کد امنیتی WPA، بخش Personal آن است. همان طور که در بخش قبلی کد امنیتی فناوری وایرلس سازمان‌ها را به شما معرفی کردیم، این کد نیز مختص وایرلس و مودم‌ها و روتر های خانه‌های شخصی است. این کد امنیتی در سیستم وایرلس خانه‌های شخصی استفاده می‌شود. این کار از ورود کاربران ناآشنا و غریبه به سیستم وایرلس جلوگیری می‌کند و امنیت داده‌ها با وجود آن، کاملا مطمئن و قابل اعتماد است.

پروتکل امنیتی AES وایرلس

تنها پروتکل امنیتی مورد تایید سازمان NSA که در دسترس تمامی کاربران قرار دارد، پروتکل امنیتی AES وایرلس است. این کد امنیتی نسبت به تعداد کثیری از پروتکل های امنیتی وایرلس، بهتر و پیشرفته‌تر است؛ اما همچنان برخی ضعف‌های قابل توجه در برخی نسخه‌های آن وجود دارد که میزان امنیت آن را خدشه‌دار می‌کند. البته طبق تجربه، هیچ حمله سایبری نمی‌تواند در مقابل پروتکل امنیتی AES 128 وایرلس دوام بیاورد.

پروتکل امنیتی LEAP وایرلس - پروتکل های امنیتی وایرلس و معرفی آن ها
پروتکل امنیتی LEAP وایرلس

از دیگر پروتکل های امنیتی مبتنی بر سیسکو، می‌توان به پروتکل امنیتی LEAP وایرلس اشاره کرد. این پروتکل امنیتی هویت تمامی کاربران وایرلس را بررسی کرده و دسترسی به دیتاهای آن را از کاربران ناآشنا سلب می‌کند. این کد امنیتی ضعف‌های بسیاری دارد و هکرها می‌توانند با یافتن یک رمز عادی و ساده از اکانت کاربران دیگر، به دیتاهای وایرلس دسترسی پیدا کنند.

پروتکل TKIP وایرلس

امروزه شاید نام پروتکل امنیتی TKIP وایرلس برایتان ناآشنا باشد؛ چراکه این پروتکل امنیتی وایرلس، سال‌ها قبل منسوخ شده و دیگر توسط کاربران مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. این پروتکل به عنوان یک جایگزین عالی برای WEP به جهانیان معرفی شده بود؛ اما کارشناسان در سال 2012 برخی شکاف‌ها و ضعف‌های غیرقابل قبول در این کد امنیتی پیدا کردند که موجب از بین رفتن آن شد. به کاربران توصیه می‌کنیم که پروتکل های امنیتی وایرلس دیگر را اولویت استفاده خود قرار دهند.

پروتکل امنیتی EAP وایرلس

به یکی دیگر از پروتکل های امنیتی وایرلس نسبتا پرکاربرد در دنیای دیجیتال می‌رسیم. پروتکل امنیتی EAP وایرلس نوعی کد امنیتی احراز هویت کاربران است که دسترسی به دیتای وایرلس را از کاربران ناآشنا و غیرقابل شناسایی سلب می‌کند؛ همین کار باعث افزایش امنیت و کاهش خطر افشای داده‌های وایرلس می‌شود.

پروتکل امنیتی RADIUS وایرلس

امروزه با افزایش خطر تجاوز هکرها به داده‌های وایرلس، پروتکل های امنیتی که با احراز هویت، امنیت را برقرار می‌کنند، اهمیت بسیار بیشتری برای کاربران پیدا کرده‌اند. پروتکل امنیتی RADIUS وایرلس یکی از این موارد است که سیستم احراز هویت مرکزی و کلاینت داشته و می‌تواند هرگونه هکری را در دنیای سایبری شناسایی کند.

پروتکل امنیتی 802.11 وایرلس

کاربردی‌ترین مجموعه پروتکل های امنیتی وایرلس در جهان، سری پروتکل‌های 802.11 است که با استاندارد IEEE کار می‌کنند. این پروتکل امنیتی، امنیت وایرلس را به صورت محلی برقرار می‌کند و اجازه دسترسی به داده‌های وایرلس را به هر کاربری نمی‌دهد. به کاربران توصیه می‌کنیم از این پروتکل امنیتی فوق پیشرفته و کاربردی غافل نشوند.

پروتکل امنیتی CCMP وایرلس - پروتکل های امنیتی وایرلس و معرفی آن ها

پروتکل CCMP وایرلس

بر اساس عقیده عده کثیری از افراد فعال در حوزه پروتکل امنیتی وایرلس، استفاده از الگوریتم‌ها بهترین راه برای حفظ امنیت داده‌های وایرلس است. پروتکل های امنیتی CCMP نیز یکی از این موارد می‌باشد که با الگوریتم خاص و رمزنگاری دیتاهای وایرلس، امنیتی کامل فراهم می‌آورد. این پروتکل عموما از کلیدهای 128 بیتی برای تشخیص هویت کاربران استفاده می‌کند.

پروتکل GCMP وایرلس

حال که اهمیت استفاده از پروتکل های امنیتی الگوریتم‌دار را متوجه شدید، بهتر است با پروتکل امنیتی GCMP نیز آشنا شوید. این پروتکل، مشخصات و هویت کاربران را تحلیل کرده و دسترسی آن‌ها را تنها در پروسه الگوریتم خاصی فعال می‌کند تا امنیت وایرلس همواره پابرجا باشد.

پروتکل امنیتی SSL وایرلس

در نهایت، آخرین مورد از پروتکل های امنیتی را برایتان شرح می‌دهیم تا با بررسی آن، اقدام به استفاده از بهترین کد امنیتی برای خودتان کنید. پروتکل امنیتی SSL وایرلس نوعی کلید عمومی بین طرفین داده‌های وایرلس ایجاد می‌کند که کاربران برای دسترسی به این داده‌ها، باید این کلید را داشته باشند. این کد امنیتی فوق پیشرفته به دلیل کاربرد بسیار گسترده و عالی در سازمان‌ها، یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاربران شمرده می‌شود و اهمیت زیادی برای کاربران دارد. حال که با 15 پروتکل امنیتی کاربردی و عالی برای ایجاد امنیت وایرسل آشنا شدید، قطعا به دنبال بهترین گزینه برای خود خواهید بود؛ اما چگونه می‌توان بهترین کد امنیتی را از میان این موارد یافت؟

کدام یک از پروتکل های امنیتی وایرلس برای ما مناسب است؟

در این مطلب، برترین و کاربردی‌ترین پروتکل های امنیتی را در اختیارتان گذاشتیم تا با آن‌ها آشنا شوید. داشتن اطلاعات و آگاهی کامل از مزایا و معایب هرکدام از پروتکل های امنیتی قبل از استفاده، یک الزام برای تمامی کاربران است؛ چراکه استفاده از کد امنیتی اشتباهی در وایرلس، می‌تواند سیستم را دچار مشکل کند و کاربران نتوانند از آن استفاده کنند. پس از جمع‌آوری اطلاعات کافی از پروتکل های امنیتی وایرلس، می‌توانید اقدام به رمزنگاری آن‌ها در سیستم وایرلس خود کنید. در انتها لطفا نظرات و پشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.