مقایسه محصول

صفر تا صد آشنایی با کابل اترنت و تفاوت آن با کابل شبکه

فهرست مطالب

در دنیای ارتباطات امروزی که هر لحظه فناوری‌های شبکه در حال به‌روزرسانی هستند، نیاز به تجهیزات به‌روز هم بیشتر می‌شود؛ بنابراین همواره در حال مشاهده ظهور انواع وسایل و ابزارآلاتی هستیم که هرکدام با توجه به کاربرد و کارایی که دارند، در زمینه‌ای اختصاصی به کار می‌روند. در دریایی از تجهیزات شبکه، کابل اترنت از مشهورترین‌ها برای برقراری ارتباط دستگاه‌های موجود در یک شبکه است. این کابل انواع مختلفی دارد که با پیشرفت تکنولوژی، از فناوری‌های جدیدتری هم استفاده می‌کند. برای اینکه با کاربرد کابل اترنت بیشتر آشنا شوید و از تفاوت آن را با کابل شبکه آگاه شوید، با ما همراه باشید.

کابل اترنت چیست؟

از بین کابل‌هایی که تجهیزات ارتباطی را در یک شبکه محلی به هم متصل می‌کنند، کابل اترنت (Ethernet) مشهورترین آن‌ها است. مودم‌ها، سوئیچ‌ها و کامپیوترها از قبیل دستگاه‌هایی هستند که در یک محیط خانگی یا اداری، با کابل‌های اترنت با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. از لحاظ ظاهری این نوع کابل، شبیه به کابل تلفن ولی کمی بزرگ‌تر از آن است. شکل و پلاگ (Pluge) هر دو کابل شبیه به هم است؛ اما در تعداد سیم‌ها با هم تفاوتی دارند. کابل تلفن 4 سیم دارد ولی اترنت، از 8 سیم برخوردار است. از نظر ظاهری، اترنت‌ها دارای رنگ‌های مختلفی هستند؛ ولی در اکثر مواقع، کابل تلفن به رنگ خاکستری یافت می‌شود.

اگر کابل شبکه کیفیت خوبی نداشته باشد یا طول بسیار بلندی داشته باشد، انتقال سیگنال‌ها با کیفیتی پایین انجام خواهند شد؛ بنابراین کابل اترنت با طول و مقاومت محدودی تعریف می‌شود که در شرایط خاص، دارای ویژگی‌های بهینه‌ای هستند.

البته نکته‌ای که اشاره به آن خالی از لطف نیست، این است که اکثرا کابل LAN یا کابل شبکه را به جای اترنت به کار می‌برند. LAN یا شبکه محلی (Local Area Network) توسط Wi-Fi و USB نیز ایجاد می‌شود.

کابل شبکه چیست؟

در حالت کلی، هر کابلی که در تجهیزات شبکه لازم است، کابل شبکه نامیده می‌شود. گویی این کابل به صورت رسانه‌ای است که می‌تواند داده‌ها و اطلاعات را از شبکه‌ای به شبکه دیگر منتقل کند. از آنجایی که این تجهیزات در زیرساخت‌های شبکه بسیار حیاتی هستند، در انواع مختلفی تولید می‌شوند. کابل شبکه از یک سری سیم از جنس شیشه و مس ساخته می‌شود.

کابل اترنت - صفر تا صد آشنایی با کابل اترنت و تفاوت آن با کابل شبکه

کابل اترنت و شبکه چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

کابل اترنت نوعی کابل شبکه است. کابل شبکه طیف گسترده‌ای از کابل‌ها را دربرمی‌گیرد. کابل‌هایی مانند فیبر نوری، پچ و غیره تعدادی از انواع کابل شبکه هستند. با توجه به پیشرفت فناوری‌های شبکه، دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی اترنت روزبه‌روز افزایش یافتند؛ بنابراین کابل‌های شبکه برای عقب نماندن از این فناوری، خود را مجهز به تکنولوژی اترنت کردند. به هر حال بین کابل ethernet و شبکه یک تعداد تفاوت‌هایی است که آن‌ها را با یکدیگر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

دامنه یکی از تفاوت‌های موجود بین کابل شبکه و اترنت است؛ یعنی، کابل‌های اترنت زیرمجموعه‌ای از کابل شبکه محسوب می‌شوند. به طور کلی به کابل‌های شبکه‌ای که از جنس مس یا آلومینیوم هستند، کابل ethernet گفته می‌شود.

کابل شبکه در انواع مختلفی وجود دارد. کواکسیال، USB، فیبر نوری و جفت پیج‌خورده از قبیل کابل‌های شبکه هستند. برای اولین بار در سال 1990، کابل جفت پیچ‌خورده به عنوان استانداردی از کابل اترنت معرفی شد و سپس با پیشرفت تکنولوژی، فیبرهای نوری هم با فناوری اترنت در میان کابل‌های شبکه تولید شدند. همچنین بعضی از کابل‌هایی که دارای USB هستند، از فناوری اترنت بهره می‌برند. تنها در محیط‌های اترنت که LAN، WAN و MAN مورد استفاده قرار می‌گیرند، کابل شبکه را اترنت می‌نامند.

انواع کابل اترنت

کابل‌های اترنت به دو صورت کلی ساخته می‌شوند. مورد اول کابل ethernet استاندارد که برای شبکه‌های خانگی به کار برده می‌شوند. این نوع کابل‌ها، مقاومت بالایی در برابر شکستگی و ترک دارند. مورد دوم کابل‌های اترنت Solid هستند که امنیت بالایی در برابر تداخل الکتریکی دارند. از این نوع کابل‌ها در سیم‌کشی کف ساختمان و دیوارهای اداری و نیز شبکه‌های سازمانی بهره می‌برند.

کابل‌های اترنت، شاخه‌ای از کابل‌های شبکه و دارای انواع مختلفی هستند که بسته به نوع کاربرد، کارایی متفاوتی دارند. انواع کابل اترنتی که در حال حاضر وجود دارد، با کانکتور RJ45 مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کابل‌ها شامل Cat 5، 5e، Cat 6، 6a، Cat 7 و Cat 8 هستند. در بین این کابل‌ها، دو کابلی که از استاندارهای Cat 5e و Cat 6 پشتیبانی می‌کنند، بیشترین استفاده را دارند و به نوعی رایج‌ترین کابل‌های اترنت هستند. حال ببینیم انواع کابل‌های اترنت چه ویژگی‌هایی دارند.

کابل اترنت تخت Cable Geeker

این کابل از زوج سیم‌های مسی به هم بافته شده تشکیل شده که بدون شیلد هستند. در این نوع کابل، وجود دو هادی با طراحی Snagless، باعث جلوگیری از قطعی‌های ناخواسته می‌شود. این کابل کانکتورهایی با روکشی از 50 میکرون طلا دارد. حداکثر سرعت برای این کابل، 1 Gbps تعریف شده است. همچنین در برابر پدیده Crosstalk، در مقایسه با کابل‌های معمولی Cat 5 و Cat 5a عملکرد بهتری دارد. طول کابل ethernet تخت Cable Geeker، 100 فوت است. پهنای باندی که برای کاربر فراهم می‌کند، در حدود 250 مگاهرتز است.

کابل اترنت Cables Direct Online

این کابل از 4 زوج سیم تشکیل شده که به یکدیگر بافته شده‌اند. این 4 زوج سیم آلومینیومی بوده و روکش‌های عایقی از جنس PVC دارند. کانکتورهای این کابل اترنت، روکش طلا و رساناهایی با جنس آلومینیوم و روکش مس هستند. کابل‌های اترنت Cables Direct Online، حدود 3 فوت طول دارد.

این نوع کابل از حداکثر پهنای باند 350 مگاهرتزی برخوردار است. در حالی که یک کابل Cat 5a فقط 10 مگاهرتز پهنای باند دارد. پهنای باند 350 مگاهرتزی نرخ داده‌ه‍ای پایدار در حدود 1 Gbps (گیگابایت در ثانیه) تولید می‌کند. این نوع کابل برای کسانی مناسب است که خواهان سرعت بالا نیستند، ولی می‌خواهند یک اتصال سیمی مطمئن داشته باشند. رنگ این کابل خاکستری بوده و تخت نیست.

کابل اترنت Vandesail

این کابل از نوع Cat 7 بوده و طولی برابر با 16 فوت دارد. البته گفتنی است که با دستگاه‌هایی که دارای استاندارد Cat 5e و Cat 6 هستند، سازگاری دارد. این کابل سرعتی برابر با 10 Gbps ایجاد می‌کند. این کابل به صورت تخت طراحی شده است. با این طراحی می‌توان آن را روی بردهای اصلی نصب کرد و همچنین قرارگیری کابل‌ در زیر فرش بدون هیچ محدودیتی امکان‌پذیر است. حداکثر پهنای باندی که این نوع کابل در اختیار کاربر قرار می‌دهد، در حدود 1 گیگاهرتز است.

کابل اترنت DBillionDa

این کابل از نوع Cat 8 است. کابل DBillionDa، عملکرد و شیلد بهتری نسبت به سایر انواع کابل اترنت Cat 8 دارد. این کابل‌ها در برابر آب و خوردگی مقاوم هستند. طول این کابل 3 تا 100 فوت بوده و با روکشی از جنس طلا تولید می‌شود. کابل‌های اترنت از نوع DBillionDa برای مدیریت حرفه‌ای و شخصی کابل مناسبی هستند و در اجرای پروژه‌های فضاهای بیرونی و داخلی از این کابل بهره می‌گیرند. پهنای باندی که این کابل فراهم می‌کند، در حدود 2 گیگاهرتز بوده و نرخ انتقال داده برای آن حداکثر 40 گیگابایت در ثانیه است.

کابل های اترنت - صفر تا صد آشنایی با کابل اترنت و تفاوت آن با کابل شبکه

مزایای کابل اترنت

کابل اترنت دارای یک سری مزایا نسبت به سایر تجهیزات و فناوری‌های مربوط به شبکه است که دانستن آن‌ها در این بخش خالی از لطف نیست.

در اتصال به اینترنت، کابل اترنت در مقایسه با Wi-Fi مطمئن‌‌تر است. با این کابل، تداخل با دیگر تجهیزات و دیوارها وجود نخواهد داشت. همچنین اگر بخواهیم سرعت اتصال به اینترنت را با Wi-Fi مقایسه کنیم، اتصال از طریق اترنت سریع‌تر خواهد بود. Wi-Fi انتقال سیگنا‌ل‌ها را در هر جهتی انجام می‌دهد، ولی اترنت داده‌ها را از یک خط منتقل می‌کند.

ثبات سیگنال، امنیت و انعطاف‌پذیری از دیگر مزایای استفاده از کابل‌های اترنت هستند. این امنیت در موارد تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است. اتصال فیزیکی در کابل اترنت موجب می‌شود که اتصال هر فرد به شبکه را به راحتی شناسایی کرد.

کابل اترنت را چگونه باید انتخاب کرد؟

حال ببینیم چگونه انواع کابل شبکه و به صورت اختصاصی‌تر، کابل ethernet را می‌توان انتخاب کرد. فرکانس و سرعتی که کابل در اختیار کاربر قرار می‌دهد، به نوع استفاده و فرکانس و سرعت شبکه و تجهیزات متصل به کابل بستگی دارد.

در انتخاب و تهیه کابل اترنت، باید به دوام و مقاومت آن توجه کرد تا به مدت طولانی پاسخگوی نیازها باشد. چنین کابلی اقتصادی‌تر نیز خواهد بود.

طول کابلی که انتخاب می‌شود، در کیفیت انتقال سیگنا‌ل‌ها تأثیرگذار است. اگر کابل دارای طول زیاد باشد، در انتقال داده‌ها و اطلاعات با اختلال مواجه خواهد شد.

نوع کابلی که انتخاب می‌شود، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ برای مثال، کابل Cat 6 در مقایسه با کابل Cat 5 و Cat 5e قابل اطمینان‌تر است. نکته جالب، اشاره به سازگاری کابل Cat 6 با نسخه‌های قبل از خود است؛ در نتیجه با توجه به پهنای باند موردنیاز هر دستگاه می‌توان به صورت ترکیبی از کابل‌های اترنت استفاده کرد.

کدام کابل اترنت برای من مناسب است؟

متوجه شدیم که کابل اترنت فقط یک نوع از انواع کابل شبکه است. این کابل خود در نوع‌های مختلفی تولید می‌شود که بسته به نوع نیاز دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. دو نوع Cat 5 و Cat 6 رایج‌ترین کابل‌های اترنت هستند؛ حال آنکه با توجه به پیشرفت‌هایی که در حوزه فناوری‌های ارتباطی و شبکه‌ها به وجود آمده، کابل‌های Cat 7 و Cat 8 از عملکرد بهتری برخوردارند. در انتخاب کابل، باید به مواردی از جمله سرعت و فرکانس دقت کرد تا متناسب با نوع دستگاه باشد. همچنین اندازه طول باید با حساسیت بالایی انتخاب شود تا کیفیت انتقال داده افت نکند.

منبع : https://www.digitaltrends.com/computing/different-types-of-ethernet-cables-explained/

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.